AFECTIUNEA GLANDEI ANALE

Afecțiunea glandei anale apare datorită afectiunii, cunoscută și sub numele de blocaj a celor două canale care elimină excrețiile glandelor anale prin orificiile de pe ambele părți ale anusului. Acest articol explică ce sunt și cum se tratează problemele glandelor anale la câini.

 

 

Ce sunt glandele anale?

Grandele anale sunt glande tehnice, de fapt ele sunt saculeti mici, umplute cu celule glandulare, care produc un fluid galben puternic, compus din uleiuri și sudoare. Acest fluid curge prin două tuburi mici din corpul câinelui, care se deschid pe ambele părți ale anusului.

Obstrucția, adesea menționată ca fiind problema glandelor anale la câini, înseamnă că lichidul din interiorul sacilor se acumulează și, în cele din urmă, poate duce la infectarea și ruperea sacilor. Dacă există o problemă cu glanda anală a câinelui, este posibil să observați următoarele simptome:

-Linsul persistent al zonei afectate
-Respirația urâtă a câinelui
-Sânge în jurul anusului câinelui sau in scaun

Majoritatea câinilor vor agrava starea  lingand continuu zona pentru a ușura durerea și disconfortul. Cea mai obișnuită metodă de oprire este folosirea unui guler protector, sau un scutec de câine pentru a acoperi zona.

 

Blocajul sacilor anali poate determina disconfortul și durerea cainelui dumneavoastră, prin urmare, trebuie să se caute imediat tratament veterinar. Fara tratament, este posibil sa apara infectii si abcese. Câinii mai mici de rasă sunt mai predispuși la maladia glandelor anale – în special Beagle, Chihuahua, Pudel Miniatura, Cocker Spaniel și Lhasa Apsos.

 

Cu o nutriție corectă, o gestionare a greutății și o rutină de igienă personală, este posibil să preveniți și să inversați orice simptome negative cauzate de problemele glandelor anale la câini. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că blanosul dvs. poate suferi de această afecțiune, este întotdeauna cel mai bine să vă duceți câinele la veterinar pentru o examinare.

Cu tratamente medicale disponibile, cea mai mare parte a îngrijirii necesare pentru a vă elibera câinele de blocaj al sacilor anali poate fi efectuată acasă. Dacă credeți că există o problemă cu glandele anale ale câinilor, căutarea unei asistențe veterinare ar trebui să fie primul lucru pe care sa îl faceți. Pentru a preveni problemele în viitor, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a trata glandele anale de câine la domiciliu. Iată ce ar trebui să știți.

 

 

 

De ce câinii au glandele anale?

 

Teritoriul de marcare.

Mirosul puternic este atribuit secrețiilor sacului anal ar putea fi, teoretic, folosit ca o modalitate pentru ca patrupezii să-și marcheze teritoriul. Văzute pe canini de sex masculin și de sex feminin, aceasta ar putea fi o modalitate de a evita vizitatorii nedoriți spunând „Hei, eu locuiesc aici”.

 

 

Verificarea de sănătate.

Mirosul secreției variază în funcție de starea de sănătate a caninului în cauză. Poate fi folosit de câini pentru a comunica sănătatea sau boala altor ptrupezi.

 

Lubrifiant.

Prin cercetări ample, este posibil să vedem că, pe parcursul istoriei, caninii au fost maeștri de adaptare a dietei pe baza a ceea ce era disponibil. Glanda anală eliberează o bucată uleioasă direct de pe ambele părți ale deschiderii anusului, determinând unii oameni de știință să creadă că acest lucru ar putea fi un lubrifiant natural pentru a ușura trecerea fecalelor mai grele.

 

Bucată de istorie.

În mod potențial, ideea cea mai puțin utilă de ce există glandele anale la câine este gândirea istorică. Cainii pot avea aceste glande pur și simplu ca o rămășiță din anatomia strămoșilor lor atunci când ar fi fost necesar să pulverizeze aceste fluide la prădători.

 

Glandele anale, denumite, de asemenea, boala Anal Sac sau impacția glandelor anale, este o afecțiune care poate afecta câinii de toate vârstele, rasele și sexele. Cu toate acestea, studiile statistice arată că este mult mai probabil să apară la câinii de rasă mică.

Impactul este, în esență, un blocaj în interiorul tuburilor care porneste din sacul anal al câinelui. Când are loc împrăștierea, acumularea de fluide determină ca partea posterioară a câinelui să emită un miros teribil.

 

Unele dintre cele mai frecvente motive pentru care glandele anale pot aparea sunt:

 

Infecția anterioară – Se poate forma țesut cicatricial dacă câinele dvs. a suferit de o infecție anală a sacului anală, ceea ce înseamnă că este mai probabil ca acesta să fie afectat și să apară infecții suplimentare.

 

Traumatisme trecute – Accidentele pot deforma deschiderea canalului glandei anale și îngreunează scăparea secrețiilor.

 

Alergii – alergenii ingerați sau de mediu provoacă inflamații în multe zone diferite ale corpului și pot provoca, în unele cazuri, inflamații care înconjoară deschiderea canalului; din nou, acest lucru îngreunează trecerea prin orice și fără tratament – aceasta poate provoca infecții.

 

Dacă câinele dvs. suferă de diaree, scaune libere sau mișcări neregulate ale intestinelor, aceasta va pune puțină presiune asupra colonului, care este necesară pentru a expulza glandele anale. Schimbările pe termen scurt nu vor cauza probleme, dar atunci când se întâmplă pentru o durată mai lungă – aceasta poate provoca probleme.

 

Simptomele glandelor anale la câine.
Atunci când câinele dumneavoastră suferă de această afecțiune, simptomele se vor evidenția probabil datorită disconfortului extrem asociat cu afecțiunea. Aceste simptome pot include:

 

Când vă vedeți câinele târându-și fundul peste podea, nu sari imediat la diagnosticarea lui cu viermi. Desigur, o infestare internă a paraziților este una din principalele cauze. Dar cea de-a doua cea mai comună se datorează iritației, infecției sau impacției glandei anale.

 

Poate fi dificil să se diagnosticheze de ce sufera cainele acasa, dar medicul veterinar va putea rapid și ușor să efectueze anumite teste pentru a determina ce stare este evidentă – și, prin urmare, ce tratament este necesar.

 

Mirosul distinct
Excrețiile sănătoase ale sacilor anali, în timp ce nu miroase a trandafiri – nu provoaca un miros neplacut. Cu toate acestea, atunci când există o creștere a uleiurilor și a transpirației conținute în glandă, veți observa probabil un miros constant din partea posterioară a câinelui.

 

Respirația urat mirositoare.
Știu la ce te gândești, cum poate ceva din capătul opus complet al corpului să-mi facă cainele să sufere de respirația oribilă? Ei bine, răspunsul nu este unul plăcut. Câinele dvs. are două modalități principale de a diminua disconfortul provocat de boala glandei anale.

Prima este scotarea. Al doilea este lins în zona afectată. Pentru a spune cu exactitate, câinele dvs. preia aceste secreții râncede pe măsură ce linge în zonă și apoi respira acel miros îngrozitor. Știu, este oribil, așa că, pentru binele cainelui, dacă ați observat acest simptom, duceți-l direct la veterinar acum!

 

Abscese
Când un blocaj persistă o perioadă mai lungă de timp, sacul anal poate să se umfle de presiune și să explodeze. Acest lucru ar avea ca rezultat unul din cele două rezultate. Fie zona din jurul rectului va apărea umflată, fie un puroi asemănător cu lichidul va ieși din zonă.

 

Diagnosticul glandelor anale.
Diagnosticarea problemelor de glandă anală la câini este, de obicei, o procedura rapidă și simplă, cu proprietarii care enumeră în mod obișnuit simptomele comune ale câinilor. Vor fi efectuate analize de sânge și analiză de urină.

 

Aceasta este o procedură de rutină și nu va arăta în mod direct dacă există impacție a conductei de sac anale, ci va arăta dacă există o infecție legată de aceasta sau de o altă afecțiune care o provoacă. Pentru a diagnostica problemele cu glandele anale câinelui, medicul veterinar va lua o mostră din conținutul sacului anală.

În timpul acestei proceduri, el va putea vedea dacă blocajele sunt evidente și examinează puterea lichidelor pentru a vedea dacă au fost acolo de ceva timp.

 

Prevenirea și tratamentul.

Există multe modalități prin care puteți ajuta la prevenirea apariției umflării și a bolii. Cele mai multe pot fi efectuate acasă, dar dacă sunteți nervos sau nu doriți să vă îngrijiți cainele la domiciliu, medicul veterinar vă poate ajuta.

 

Tratamente:

Dieta corectă
Cea mai bună măsură preventivă pentru această condiție este hrănirea cainelui cu o  diete de calitate, bogată în fibre și cu conținut scăzut de grăsimi. Glandele analgezice pot fi expulzate în mod natural prin mișcări normale ale intestinului, dar nu și atunci când materia fecală nu este prea liberă.

 

Pierdere în greutate
Tema obisnuita pentru majoritatea conditiilor medicale este ca acestea sunt mult mai probabil sa apara la caninii care au cateva kilograme in plus. Asigurați-vă că blanosul dvs. are o greutate potrivita pentru rasa, vârsta și înălțimea acestuia .

 

Supliment de fibre
În cazul în care câinele nu primește suficientă fibră în hrana consumata zilnic, o opțiune excelentă este să cumpărați un supliment de fibre pe care îl puteți adăuga la alimentele sale. Fibra este de departe cea mai bună soluție la această problemă atunci când este în stadiu incipient.

Adăugarea unor fibre suplimentare în dieta sa va ajuta la consolidarea scaunului.

 

Uleiul de pește
Adăugarea unui suplimente de pește sau vegan omega-3 la alimentele câinelui dvs. poate ajuta la reducerea inflamației. Există, de asemenea, mult mai multe beneficii ale ulei de pește la câini

 

Compresie caldă
Ținând o comprimare caldă împotriva deschiderilor ganglionare ale câinelui dvs., fie cu apă sau cu apă sărată, vă poate ajuta într-adevăr să deschideți canalele și să ușurați impactul.

 

 

Tratament veterinar.

Medicamente antiinflamatorii.
După scurgere, medicul veterinar vă va prescrie medicamente antiinflamatorii pentru a ameliora în primul rând cauza infectiei, precum și pentru a îndepărta eventualele umflături suplimentare cauzate de expunerea sacului.

 

Antibiotice.
Dacă câinele dvs. suferă de o infecție sau are o istorie a acestuia, medicul veterinar vă poate administra antibiotice după drenarea glandelor anale pentru a preveni apariția unei alte infecții. Acestea fiind spuse, excesul de antibiotice poate duce la alte probleme de sănătate sau rezistență.

 

Îndepărtarea chirurgicală.
În cazurile extreme cand câinele care suferă de infecții repetate ale glandelor anale, eliminarea acestora este o posibilitate. Cu toate acestea, există multe riscuri și complicații care pot apărea în timpul și după această procedură, prin urmare, este rareori recomandată, cu excepția cazurilor în care riscurile sunt mai mari pentru caini atunci când sunt lăsate netratate.

 

 

Abonati-va la materialul gratuit pentru mai multe noutati.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *