AKITA INU

De ce mi-am ales ca si partener un Akita Japonez, haideti sa aflam impreuna!

Akita este considerat un simbol al sanatații, prosperitații si bogației.

Akita este un câine puternic cu o prezență impresionantă și dominantă.

Atunci când stă în picioare, adoptă o ținută impozantă, o postură dură și aspră.Este un nobil japonez, un adevărat samurai, silențios, discret și loial.
Este un câine puternic, curajos și atașat de familie, acesta va fi cel mai fericit atunci cand este inconjurat de persoanele dragi pe care le iubeste cel mai mult,avand instincte protective puternice . Nu sunt agresivi cu oamenii în general, dar necunoscuții ar trebui să stea departe de ei

Este cunoscut si sub numele de vanatorul tacut, nu latra decât cu un motiv bine întemeiat, dar în schimb va vorbi destul de mult. Unii Akita sunt mari vorbitori.

Akita scoate diverse sunete, gemete, iar acest lucru nu trebuie interpretat ca fiind marait pentru ca nu este. Motivele pentru care scoate aceste sunete sunt pentru a verbaliza si a te distra.Mârâiala și diferitele sunete guturale emise de acesta vă va dezvolta abilitatea de comunicare cu el.

Cainii Akita, de asemenea, tin foarte mult la rutina, asa ca va trebui sa urmati un program fix pentru plimbari si pentru mese

Rasa Akita provine din stravechea rasa japoneza Matagi. Akita este considerat in Japonia rasa naționala si monument natural

Descriere fizica
Akita este o rasa de talie mare si este recunoscuta dupa capul ce seamana cu cel al unui urs si coada ondulata, aplecata in fața. Blana este impermeabila, adaptata zonelor reci. Akita poate avea blana lunga sau medie.

Akita este agresiv cu alte animale si nu e bine sa-l lasi liber fara lesa in preajma altor caini sau persoane straine. Masculii Akita arata agresivitate fața de alți masculi, iar femelele nu tolereaza alte femele.
Standard rasa
Nume Akita
Cod rasa – Grupa 5, numarul 255 (japonez)
Tara de origine Japonia
Greutate – 32-59 kg
Inaltime – 58-70 cm
Blana – Blana dubla
Culoare Japonez – rosiatica, cafenie, tigrata, alba.
Capacitate la nastere – 7-8 pui
Speranta de viata – 11-15 ani
Nu este hiperactiv si se potriveste unei vieți sedentare, dar pentru o buna sanatate este bine ca atat Akita cat si TU sa faceți exerciții in mod regulat.A ține un Akita in casa nu este o problema atata timp cat este considerat la fel de curat ca pisicile.

Un astfel de câine aduce bucurie în sânul familiei, dar și o protecție sporită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *