CAINELE ESTE STRESAT – SEMNE

Stresul este o parte normală a vieții pentru toată lumea.

 

Există o mare dezbatere între profesioniștii în domeniul îngrijirii animalelor cu privire la aspectul stresului negativ la animale și, în special, la câini. Nu există o definiție concretă, și nu există indicatori biologici specifici de stres.

Asta înseamnă că nu există un răspuns specific care să fie caracteristic pentru toate tipurile de stres. Și, din păcate, studiile arată că nu există o relație semnificativă care să fi fost dovedită între orice tip de stres și impactul acestuia asupra bunăstării câinilor noștri.

 

Semnele stresului la caini:

 

 

 

Unele sunt vizibile pentru un bun observator, în timp ce altele nu sunt.

 

Modificările vizibile, cum ar fi  schimbarea comportamentului , este cel mai ușor de observat, dar pot varia foarte mult. Din acest motiv, este întotdeauna important să se ia în considerare contextul situației.

 

De exemplu, tremuratul este un comportament complet normal pentru un câine după o baie. Cu toate acestea, atunci când câinele este complet uscat și observați ceva în mediul înconjurător care modifică comportamentul câinelui , acesta poate fi un semn de stres.

 

Prin urmare, este important să se acorde atenție comportamentului câinelui  astfel încât să puteți observa schimbarile.

 

Stresul la câini poate provoca izbucniri neașteptate de agresiune, poate avea un impact negativ asupra sănătății generale a câinelui dvs. și poate influența capacitatea câinelui de a învăța.

 

Din aceste motive, este benefic atât pentru dvs., cât și pentru câinele dvs. să vă monitorizați câinele  și să faceți pașii corespunzători pentru a vă face viața mai ușoară atat dvs. cat si patrupedului.

 

Iată câteva din semnele cele mai comune, interpretabile ale stresului la câini, urmate de ceea ce puteți face pentru a atenua stresul și a ajuta câinele să facă față situațiilor stresante.

 

Pierderea apetitului:

 

Apetitul scade in timpul stresului. Dacă observați că blanosul dvs. nu mănâncă la fel de mult  sau refuză mancarea, acesta poate indica stresul. Și deși există numeroase motive diferite pentru care câinii refuză să mănânce, stresul este factorul principal.

 

Evitarea:

Dacă patrupedul dvs. normal, jucăuș, pare să se închidă dintr-o dată, evită în mod constant atingerea dvs., ar putea încerca să vă spună că este stresat și că există o stare continuă de stres.

 

Tulburări digestive:

Sistemul digestiv este foarte sensibil la mamifere, astfel încât vărsăturile și diareea ar putea fi un semn.

 

Comportament neobisnuit:

Clipește excesiv, isi  lingând nasul, tremura ca și cum ar fi ud atunci când este uscat sau casca, sunt semne foarte clare ale stresului.

 

Îngrijirea excesivă:

Similar unei tulburări , câinii se pot îngriji excesiv în momente de stres, în unele cazuri până la punctul de auto-mutilare.

 

 

 

Motive care pot duce la stres pot fi provocate de alti caini, locuinta se afla intr-o zona  aglomerata cu foarte mult zgomot.Daca observati un comportament diferit incercati pentru o perioada sa-l tineti departe de tot ce-i face rau si recomandat este sa va sfatuiti cu medicul veterinar.

 

Incercati sa transformati aceasta stare intr-un evenimen pozitiv prin asocierea acesteia cu ceva care-l face fericit.Acestea ar putea fi alimentele, jucăriile lui preferate sau o interacțiune strânsă cu stapanul.

 

Nu este eficient sa-i oferim pur si simplu tratamentul prescris de medic, semnele de stres la câine pot include evitarea și pot respinge pur și simplu tratamentul.

 

Trebuie sa fim atenti la comportamentul cainelui si sa-l ajutam sa depaseasca cu bine situatiile stresante.

 

Descarca materialul gratuit pentru mai multe noutati!

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *