Cainele si bradul de CRACIUN

Fiecare proprietar de câine știe că blanosii pun gura pe aproape orice și in ultima vreme ne tot intrebam daca pomii de Craciun sunt otrăvitori pentru câini. Răspunsul la această întrebare este, ca de obicei, un pic mai complicata decât un simplu DA sau NU.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

Pomii de Crăciun nu sunt chiar otrăviți pentru câini. Cu toate acestea, uleiurile din brazi pot fi ușor toxice și pot cauza unele probleme ușoare la nivelul stomacului și iritații ale gurii. Când luați în considerare tot ceea ce se întâmplă în jurul pomului de Crăciun, este sigur că cel mai bun mod de acțiune este să vă păstrați câinele departe de el.

 

Țineți minte că nu numai plantele și alimentele din jurul casei dvs. pot fi considerate comestibile câinilor. Câinii – și în special cățelușii – sunt atrași de obiecte strălucitoare, dulciuri mici și multe alte obiecte decorative care pot cauza unele probleme.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

În timp ce acestea nu sunt comestibile, luminile de Crăciun, decorațiile care se învârt de pe un copac și o ghirlandă pot fi extrem de periculoase pentru animalul tău de companie. Aceste lucruri pot rupe sau pătrunde în tractul digestiv. De asemenea, acestea ar putea provoca obstrucția intestinului, care va duce fie la moarte, fie la o operație foarte costisitoare pentru a elimina blocajele, printre alte probleme de sănătate.

 

Decorațiunile de vacanță (fie că sunt comestibile sau nu) pot fi periculoase pentru câinele tău. Când decorați, fiți conștienți la ceea ce va avea câinele dvs. acces. Asigurați-vă că orice obiect care i-ar putea face rău este ridicat și tinut in siguranta.

Acum, să răspundem la această întrebare – sunt pomii de Crăciun otrăviți câinilor? De asemenea, vom arunca o privire asupra altor decoratiuni de Craciun folosite frecvent, care ar putea fi foarte dăunătoare pentru tovarășii noștri  și cum să vă păstrați câinii departe de pomul de Crăciun.

 

 

Deci, așa cum am spus deja, brazii nu sunt chiar otrăvitori pentru câini. Cu toate acestea, acele lor pot fi un pic periculoase și pot provoca probleme de sănătate cum ar fi dureri de stomac și arsuri sau iritații la nivelul gurii dacă câinele le înghite sau le mestecă.https://magazinulanimaluluitau.ro/

De asemenea, cât de toxice vor fi acestea depinde de mărimea câinelui dvs. și de cantitatea ingerată. Dar, în general, nu trebuie să vă îngrijorați prea mult de acele de pom , deoarece acestea nu vor pune în pericol sănătatea câinelui dvs.

 

Cu toate acestea alegeți un pom de Crăciun care nu se scutura, faceți acest lucru și vă puteți salva de la a vă mai face griji.

 

 

Alte pericole de Crăciun pentru câini:

 

 

Pe de altă parte, unele dintre lucrurile care sunt folosite ca decorațiuni sau pentru a păstra în viață pomul de Crăciun pot fi extrem de otrăvitoare pentru câini. Ar trebui să știți exact ce poate cauza probleme.

Unele dintre cele mai frecvente pericole de Craciun pentru caini:

 

Holly.

 

Această plantă este folosită în mod tradițional ca o decorare de Crăciun și traditia spune că poate proteja gospodăria de diverse spirite rele. În tradiția creștină, spinii reprezintă coroana de spini, iar boabele roșii reprezintă sângele lui Hristos. Este o plantă destul de frumoasă, dar este și foarte periculoasă pentru blanosul tău.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

Holly este considerată a fi foarte otrăvitoare pentru câini. Cu toate acestea, având în vedere că are un gust extrem de amar și frunze ascuțite, câinii vor sta departe de ea. Totuși, chiar și o cantitate mică din această plantă este suficientă pentru a provoca cainelui probleme.

Holly este, de fapt, destul de otrăvitoare pentru oameni, de asemenea, și poate provoca unele probleme digestive, cum ar fi vărsături și diaree. De fapt, ingerarea a peste 20 de fructe de padure poate fi chiar fatala pentru copii.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că patrupedul dvs. nu confundă ramurile lui Holly cu o jucărie de mestecat. Poate să se rănească și să se taie cu aceste frunze.

 

 

Vâscul.

 

Vâscul a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, și având vâsc viu în casa ta este ceva care este practic obișnuit. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă de vâsc, deoarece este foarte otrăvitor pentru câini.

Dacă câinele dvs. mănâncă vâsc, el poate avea probleme gastrointestinale grave, poate avea dificultăți de respirație, probleme cardiace și leziuni ale nervilor sau creierului. Dacă nu sunteți sigur că puteți să vă țineți câinele departe de vâsc, trebuie să vă gândiți din nou la faptul sa îl aveți în casă pentru Crăciun.

 

 

 

Craciunita.

 

Crăciunita este o plantă de Crăciun foarte popular datorită frunzele sale foarte atractive și roșul aprins. Chiar dacă s-a considerat că  a fost extrem de otrăvitoare pentru câini, acest lucru nu este adevărat, așa cum au arătat unele studii recente.

Este totuși toxic pentru câini, dar efectele sunt mai degrabă ușoare decât severe. Craciunita poate provoca cainelui dvs. probleme gastrointestinale si , de asemenea, iritatii ale pielii daca este atins sau frecat.

 

 

Cum rămâne cu arborii artificiali de Crăciun pentru câini?

 

 

Această întrebare este, de obicei, îndreptată spre copacii adevărați, dar cum ar fi cei artificiale? Arborii artificiale pot fi, de asemenea, periculoși pentru câinele dvs., dar amploarea acestui pericol depinde de materialul din care sunt făcuți.

În cele mai multe cazuri, părți ale copacilor artificiale nu vor cauza nici o situație care pune viața în pericol pentru câinii dvs. Dar, totuși, le poate provoca o mulțime de probleme. De exemplu, pe măsură ce copacul devine vechi, acesta devine mai fragil și bucăți mici din acesta se pot rupe și pot provoca iritații ale gurii sau blocaje intestinale dacă câinele îl mănâncă.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

Acest lucru este valabil pentru plastic și aluminiu, dar chiar și alte materiale pot fi periculoase pentru câinele dvs. Dacă observați că blanosul dvs. a mâncat o parte din pomul de Crăciun, duceți-l la veterinar cât mai curând posibil.

 

 

 

Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti sunt luminile de Craciun.

 

 

Mai întâi de toate, ele pot fi foarte calde și pot arde câinele. De asemenea, unii câini vor mesteca cablurile electrice, ceea ce le va face să primească arsuri la nivelul gurii și șocuri electrice sau, în cel mai rău caz, chiar să provoace edeme pulmonare care pot fi fatale.

 

Ornamentele de Crăciun pot fi, de asemenea, otrăvitoare pentru câinele dvs., dar acest lucru depinde din ce  material au fost facute, în unele cazuri, chiar poate fi fatal pentru câinele dvs. Cu toate acestea, chiar dacă sunt fabricate din materiale sigure, unele dintre ele pot prezenta un adevărat pericol pentru câinele dvs.

 

Ornamentele din sticlă reprezintă un exemplu excelent de materiale de Crăciun nesigure pentru câini. Ele se pot sparge cu ușurință și cainele se poate rani. De asemenea, evitați folosirea ornamentelor comestibile deoarece acestea pot prezenta prea multă ispită pentru câinele dvs. și poate darama copacul și se poate răni în acest proces.

 

Puneți pomul de Crăciun într-o cameră care poate fi închisă, astfel încât să puteți fi siguri că blanosul dvs. nu poate ajunge la copac fără permisiunea dvs. Puteți, de asemenea, înconjurați copacul cu un gard pentru a vă face câinele să nu se poată apropia complet de pomul de Crăciun.

Când nu sunteți acasă, ar trebui să mutati câinele într-o altă cameră și să-l țineți departe de brad. De asemenea, când alegeți locația copacului, încercați să îl puneți într-o zonă cu trafic redus. Plasarea copacului într-un colț este probabil cea mai bună idee, iar șansele pe care câinele le va face să nu le depășească nu sunt la fel de mari cum ar fi dacă ai pozitiona copacul în mijlocul camerei.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

Puteți folosi și câteva trucuri pentru a păstra câinele departe de brad. De exemplu, utilizați câteva articole care au un miros puternic, de preferat mentol sau scorțișoară.

Câinii au un miros puternic și, cel mai probabil, vor evita apropierea de astfel de mirosuri. Puteți plasa, de asemenea, folie de aluminiu în jurul copacului sau unele covoare lipicioase, deoarece mulți câini, în special cățeluși, vor evita mersul pe aceste tipuri de suprafețe.

Dacă aveți un câine, pur și simplu trebuie să fiți foarte atent în timpul sărbătorilor, dacă doriți să vă asigurați că atât dvs., cât și amicul dvs. veti avea un timp frumos și fără stres.

 

Fiți conștienți de aceste pericole la decorarea bradului și veți crea un mediu sigur pentru fiecare membru al familiei.

Te asteptam pe  ➡ https://magazinulanimaluluitau.ro/ de unde poti procura mancare si accesorii pentru blanosul tau  🙂 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *