Cainele varstnic

Atunci cand aduci pentru prima data catelusul acasa, nu-ti imaginezi ca DOAR 10-12 ani mai tarziu va trebui sa va luati ramas bun de la el.

 

Cainii ajung la batranete la momente diferite , in functie de rasa lor.

 

Pe masura ce cainele inceapa sa imbatraneasca veti observa ca incepe sa mearga din ce in ce mai incet, o sa-i fie tot mai greu sa se ridice sau sa se urce in masina.

 

Blana va deveni gri sau alba si va incepe sa-si piarda din stralucire.

 

 

Vor aparea schimbari in comportamentul lui, de la agresivitate la frica si anxietate.

 

Cereti ajutorul medicului veterinar  si impreuna sa stabiliti care este cea mai buna varianta pentru tratarea afectiunilor.

 

Cainele varstnic are nevoie de hrana speciala, o dieta pentru seniori va ajuta cainele sa nu se ingrase. Se recomanda sa schimbam dieta cainelui dupa varsta de 7 ani, vizite mult mai dese la medic pentru a verifica starea de sanatate si a discuta  nevoile nutritionale.

 

Un caine care a imbatranit sa va bucura la fel de viata, se va bucura de plimbarile zilnice  insa nu mai este tentat sa alege dupa toti porumbeii din parc, acum va cauta cel mai mult iubirea dumneavoastra petrecand mai mult timp impreuna .

 

Echivalenta de varsta intre caine si om:

 

18 luni – 20 ani

20 luni – 21 ani

22 luni – 22 ani

2 ani – 24 ani

3 ani – 28 ani

4 ani – 32 ani

5 ani – 36 ani

6 ani – 40 ani

7 ani – 44 ani

8 ani – 48 ani

9 ani – 52 ani

10 ani – 56 ani

11 ani – 60 ani

12 ani – 64 ani

13 ani – 68 ani

14 ani – 72 ani

15 ani – 76 ani

17 ani – 84 ani

19 ani – 92 ani

20 ani – 100 ani

 

Cainele dvs. batran are nevoie de atentie speciala. Plimbarile la pas , masajul si timpul petrecut impreuna sunt foarte importante in aceste momente.

 

 

 

Atunci cand vine momentul pe care nu ni-l dorim, sfarsitul vietii cainelui, trebuie sa luam in calcul si varianta de a eutanasia cainele , unii considera ca este mai omenesc sa nu-l lasi sa sufere si sa-l eutanasiezi, altii isi lasa cainii sa moara natural.

 

Orice decizie luati, medicul veterinar ar trebui sa v-o sustina si sa va ofere informatiile de care aveti nevoie.

 

Pierderea unui animal de companie poate fi la fel de dureroasa ca moartea oricarui alt membru de familie. Este ceva normal sa fi indurerat dupa pierderea prietenului patruped.

 

Suferinta provocata de pierdera cainelui poate duce la alegerea de a nu mai avea niciodata alt patruped sau a adopta imediat alt caine.

 

Oricat de multa suferinta simtiti , tineti minte ca este relativa fata de bucuria pe care v-a adus-o prezenta cainelui in viata dumneavoastra.

 

Descarca materialul pentru mai multe noutati.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *