CAINI DE VANATOARE

Când vorbim despre câini de vânătoare, este foarte greu să evităm toate clișeele legate de câini, cum ar fi „un câine este cel mai bun prieten al bărbatului” . Toate tipurile de câini de vânătoare sunt rase de lucru, ceea ce înseamnă că ei nu sunt precum câinii, pe care majoritatea familiilor ii detin.https://magazinulanimaluluitau.ro/

De fapt, este inutil să încerci să eviți cliseele, deoarece există pentru un motiv. Nu numai că patrupezii sunt grozavi, ci au si fost cu noi din cele mai vechi zile de „vânător și culegător”.

Rapoartele arheologice dovedesc modul în care am evoluat împreună cu câinii ca specie – cu câini de vânătoare în special – și dacă nu ar fi pentru ei, întregul nostru mod de viață și istorie ar fi fost complet diferit. Destul de bine, nici măcar nu am fi aici astăzi.

Nu suntem singurii care am evoluat, totuși – câinii s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor. O mulțime de rase de câini astăzi ar fi practic de nerecunoscut pentru cineva cu două sau trei mii de ani în urmă.

Chiar și unele dintre cele mai comune tipuri de câini de vânătoare care au fost inițial crescuți pentru găsirea și recuperarea vanatului au devenit – nu fără ajutorul nostru – câini de apartament standard care nu vânează decât bile de cauciuc. Cu toate acestea, multe rase tradiționale de câini de vânătoare încă mai există, iar iubitorii de vânătoare din întreaga lume se bucură încă de compania lor, de prietenie și de ajutor.

 

Deci, ce este un câine de vânătoare, exact și ce tipuri de câini de vânătoare există?https://magazinulanimaluluitau.ro/

Pentru o mulțime de oameni, „câini de vânătoare” și „câini de arme” sunt sinonime și ceea ce își imaginează când au auzit aceste fraze este de obicei un câine. În timp ce este ușor de înțeles, acest lucru este încă incorect – câinii și câinii de vanatoare sunt două tipuri distincte de rase de câini, ambele calificându-se „câini de vânătoare”.

 

De fapt, există mai multe subtipuri de câini de vânătoare. Să trecem prin ele unul câte unul:

 

Tipuri de câini de vânătoare:

 

 

 

Lurchers

Atunci când vine vorba de clasificarea lor, deoarece sunt o combinatie  între pisici și o rasă de câine de lucru aleator (de obicei, un terrier sau un câine pastoral). Și, în timp ce pot afișa o mulțime de caracteristicile cheie ale pisicilor atunci când vine vorba de vânătoare, lurchers sunt, de asemenea, foarte capabili a fi câini de lucru, dacă sunt crescuti corect. Cele mai multe informații pe care trebuie să le aveți la câinii lurcher sunt similare cu cele ale câinilor de vânătoare.

 

 

 

Gun Dogs

 

Rolul lor este foarte diferit de cel al câinilor și a devenit popular ca și vânător de arme. Gun câinii au fost, de asemenea, utilizati pentru vânătoarea netă înainte de inventarea de arme (evident, acesta nu au fost numit „câini de arma” atunci), dar a devenit popular mai târziu.

Aceștia pot urmări și se pot îndrepta spre prada vânătorul si să ucidă, pot îndepărta prada să se ascundă, astfel încât vânătorul să o poată arunca în aer, sau  pot observa pur și simplu că vânătorul  ucide păsările și apoi sa aduca prada odată ce operatiunea s-a terminat.https://magazinulanimaluluitau.ro/

În timp ce rolul câinelui într-o vânătoare este mult mai instinctiv și mai aproape de rolurile predecesorilor sai, rolul câinelui este unic și este ceva care a fost dezvoltat  în ultimele câteva secole.

 

 

Retriever

 

Este o rasa de caini de vanatoare populari in Scotia. Adesea, asociati cu dragostea lor fata de apa, au fost odată clasificați ca spanieli de apă. Rolul – după cum sugerează și numele lor – este de a aduce prada vânătorului după ce a fost doborâta. Un retriever bine instruit poate să stea și să-și urmărească partenerul uman la vanatoare  ore întregi și să-și amintească locul în care fiecare parad a căzut, astfel încât să poată prelua toata captura odată ce vânătoarea s-a terminat.

Sunt câini foarte inteligenți, recunoscând cu ușurință diferite comenzi de mână, verbal și fluier. Au un bot mare, dar moale, precum și o dorință neîncetată de a vă bucura și de a se supune stăpânilor lor. Acestea fiind spuse, nu este o surpriza ca a devenit unul dintre cele mai populare tipuri de caini de casa si apartament pentru vanatori si non-vanatori deopotriva, chiar ca si caini de asistenta pentru invalizi.

 

 

Spaniel

 

 

La fel ca setterii, spaniolii sunt folosiți pentru a localiza și elimina prada. La diferite momente din istorie, au fost împărțite în diferite categorii, cum ar fi spaniolii de teren și spaniolii de apă, în funcție de pradă pe care o vânau. Spaniolii de apă au fost, de asemenea, folosiți pentru a recupera prada împușcată, în timp ce spaniolii de teren se  strecurau spre pradă si indicau locul pentru vânător.

Câini foarte inteligenți, spaniolii știu și iubesc rolul lor într-o vânătoare. De multe ori puteți vedea spaniolii folosiți în combinație cu alte animale – cu Falcons pentru fazani și potârnici .https://magazinulanimaluluitau.ro/

Există o grămadă de tipuri diferite de rase de câini de vânătoare în clasa spaniel, așa că vom menționa doar câteva dintre cele mai celebre:

-American Cocker Spaniel
-Papillon
-Cavalier King Charles Spaniel
-Spaniel de apă irlandez
-Welsh Springer Spaniel
-English Cocker Spaniel
-Sussex Spaniel

 

 

Wirehaired Pointing Griffon

 

Cainii cu puncte sunt, în general, folosiți numai pentru a localiza și a îndeparta prada, lăsând vânătorul să se apropie, să iasă și să-l omoare. Pointerii au în mod obișnuit o gamă superioară de spanioli și setteri, ceea ce ii face ideali pentru anumite categorii de vanatoare.

O mulțime de pointeri sunt, de asemenea, regizori de terenuri mari, aducând prada înapoi la vânător după ce a fost împușcat. Diferența dintre un pointer care recuperează prada și un retriever tipic este că un pointer recuperează de obicei o singură pradă , în timp ce un retriever poate doar să stea și să memoreze zeci de păsări căzute.

Când vine vorba de exemple de rase pointer, oamenii adesea combină indicatori și setteri în aceeași categorie. Cu toate acestea, aici sunt câteva tipuri de câini de vânătoare în categoria pointeri:

-Wirehaired Pointing Griffon
-Pointer portughez
-Vechiul Pointer danez

 

Câini de apă:

Pudel

 

Câini de apă precum pudelii sunt de obicei clasificați ca retriversi, dar merită menționați. Adăpostite în mod special pentru prada de apă, acești câini sunt înotători experimentați și campioni în rezistență, capabili să vâneze și să recupereze toate tipurile de păsări de apă.

Este una dintre cele mai vechi rase de caini din lume. Nu se cunoaste exact tara sau zona de origine a pudelilor, dar stramosul de baza al acestora este Barbet-ul, comun mai multor rase. Au fost  folositi la paza turmelor, dar si la vanatoare. Există însă mai multe, totuși, să menționăm câteva dintre ele:https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

 

 

 

Scottish Terrier:

 

 

 

 

Scottish terrier caini de talie mica, care sunt excelenti pentru vânarea de mamifere mici. Ei localizează prada și apoi se îndreaptă către ea, capturând sau ucigand direct animalul. Terrierii de muncă pot fi trimiși subteran pentru a ucide sau a elimina prada.

Terrierii sunt câini foarte inteligenți, capabili de a vâna cu alte rase .

 

Iată câteva exemple de diferite tipuri de câini de vânătoare care se încadrează în rasa Terrier:

 

-American Staffordshire Terrier
-Terrierul irlandez
-Scooter terrier
-Terrier Galez

 

 

Rat Terrier:

 

Sunt caini de talie mica cu o personalitate mai mult orientată înspre vânătoarea în haită,  este capabil să ţină pasul cu iepurii de câmp, dovedindu-şi necontenit valoarea.

 

Te asteptam pe  ➡ https://magazinulanimaluluitau.ro/ de unde poti procura mancare si accesorii pentru blanosul tau  😉 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *