CAINII AU AUTISM?

Conduita câinelui este aproape la fel de complexă ca și comportamentul uman, deși o mare parte este înnăscută. Emoțiile lor sunt un mister pentru noi, dar ca proprietari de animale de companie, vom presupune adesea condiții la câini care sunt asemănătoare cu oamenii, cum ar fi autismul. Dar câinii au autism și ce spun experții?

Răspunsul real este – nu știm. Autismul la câine a fost studiat din anii 1960, dar încă nu avem un răspuns sigur la această întrebare.

Cu toate acestea, în timp ce nu există încă o știință clară în acest sens, unele dovezi arată că este posibil ca un câine să aibă autism pe baza a ceea ce avem de la cercetarea umană, în special la copiii cu autism. Dar este mult mai mult pentru acest lucru, iar autismul la câine ar putea fi, de fapt, o condiție reală. Răspunsul la aceasta intrebate se află la noi, înțelegând mai bine comportamentul câinilor.

 

 

Înțelegerea comportamentului câinelui dvs.

Studiile arată că prietenii noștri canini pot suferi emoții diferite care sunt foarte asemănătoare cu propriile noastre sentimente. Urmărind animalul tău de companie, odată ce-i cunoști trăsăturile individuale, vei începe să observi când se simt fericiți sau temători. Câinii ar putea chiar să aibă un simț al umorului, spun oamenii de știință. De fapt, există unele cercetări care afirmă cum câinii pot râde și zâmbi, de asemenea, conform Psihologiei Astăzi.

Într-o oarecare măsură, organismele lor funcționează similar oamenilor, prin faptul că produc hormoni și substanțe chimice care ajută la determinarea stării lor. Unele studii au arătat că au chiar aceeași producție a celebrului hormon de dragoste, oxitocina, motiv pentru care trăim senzația de afecțiune pentru pui și majoritatea animalelor.

Cu o înțelegere mai bună a comportamentului și emoțiilor generale ale câinilor noștri, putem deduce și compara cât de strâns comportamentul lor rezervat și necorespunzător seamănă cu autismul, inclusiv orice semne similare pe care le vedem la copiii cu autism. Mai jos am descoperit ceea ce au descoperit deja oamenii de știință și ceea ce ei cred despre autismul la câini.

 

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea și interacțiunea. Probabil că ați observat că blanosul se îndepărtează de dvs. sau este închis, iar acum vă întrebați dacă câinii au autism și ce puteți face. Să ne uităm mai atent la asta.

Este clar că există o mulțime de asemănări între oameni și câini când vine vorba de emoții și starea de spirit. Acest lucru este crucial pentru a înțelege înainte de a putea răspunde în mod eficient, câinii au autism și cum se manifestă această. De asemenea, este important să cunoașteți modul de comunicare al unui câine, care este în mod inerent legat de starea potențială a autismului la câine.

De exemplu, cele mai recente studii au constatat că blanosii ne comunică, de fapt, folosind expresiile lor faciale, ceea ce ar fi exprimat autismul câinelui. Alte studii au demonstrat, de asemenea, că anumiți hormoni pot provoca agresivitate la câini, iar modelul similar poate fi observat și în alte comportamente canine, cum ar fi autismul.

Există anumite modele de înțelegere a câinelui dvs., în special expresiile sale faciale și limbajul corpului. Sunetele câinelui și comunicarea vocală trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare.

Viteză

Aceasta indică cât de fericiți se simt. Cu cât este mai rapid, cu atât este mai entuziasmat.

Poziţie

Drept și orizontal în poziție, poate însemna că blanosul este atent și evaluează o situație;

Reținut drept, dar mai sus si prezintă semne de agresiune. Poate că blanosul tău se simte amenințat.

Aproape vertical, înseamnă că blaosul crede că este dominant.

Cu cât lasa coada, cu atât este mai supuse.

Coada sub corp este supunere completă, și vă faceți griji.

 

Dar ce se întâmplă dacă câinele dvs. de companie are acest comportament cat mai des? Sunteți sigur că blanosul dvs. este nefericit la domiciliu, pentru că este bine iubit de familie. Aceste simptome ce pare a fi tristețe ar putea însemna că blanosul suferă de un sindrom de dezvoltare sau de disfuncții cognitive. Nu este misterul hormonilor emoționali.

 

Cercetare cu copii autiști.

 

In cazul în care un copil nu comunică sau interacționează de asemenea, ar trebui să fie pentru vârsta lor, specialiștii vor evalua copilul pentru autism. Diagnosticul autismului la copii depinde mult de locul unde se află pe spectru. Rezultatele vor defini cât de bine un copil poate trăi ceea ce am clasifica o viață „normală”.

Diagnosticul autismului se efectuează prin testare, ca și în cazul oricărei alte tulburări de neurodezvoltare. Copilul este evaluat pe cât de mult interacționează social și cum se comportă în grupurile sociale. Ei vor evalua, de asemenea, dacă copilul a dezvoltat tipare repetitive de comportament.

 

 

Dovezile cu privire la autisum la câini sunt neregulate în cel mai bun caz. Unele studii par să demonstreze că simptome similare de autism sunt prezente la câini. Modele cum ar fi comportamentele motorii repetitive sunt adesea un simptom al autismului la oameni și pot apărea la câine în diferite moduri, cum ar fi:

Alaptarea fraților, comună cu dobermanii.
O afecțiune genetică, sindrom Fragile-X, este frecventă la persoanele cu autism. La oameni, aceasta se prezintă ca o frunte proeminentă, urechi mari, o față lungă și paletă înaltă arcuită. Puteți susține că aceste caracteristici sunt similare într-un Bull Terrier. Acest lucru le face mai susceptibile de a suferi de autism?

 

Există un studiu în curs de desfășurare care privește în mod special copiii și câinii autiști. Încă nu am văzut nici un rezultat concludent, dar oamenii de știință încearcă să ofere un răspuns mai bun, câinii au autism sau este pur și simplu ceva ce ne asumăm în mod incorect pe baza a ceea ce vedem la copii?

Linia de fund:
Câinii pot avea autism? Nu știm. Este posibil ca parupezii să fie autisti, dar sunt necesare mai multe dovezi pentru a confirma numeroasele ipoteze propuse de oamenii de știință din anii 1960.

 

Pornind de la presupunerea că autismul la câine este de fapt adevărat, acestea ar putea fi indicatorii că blanosul are o problemă cu socializarea, un simptom comun al autismului. Amintiți-vă, totuși, ar putea exista un număr întreg de alte motive pentru care câinele dvs. se comportă în acest fel. Cainele poate fi bolnav. Dacă este un câine de salvare, el poate fi suferit abuz în casa anterioară sau se confruntă cu niveluri ridicate de stres. Dacă aveți îndoieli, consultați un veterinar.

-Nu pot interacționa eficient cu alți câini.
-Lipsit de entuziasm pentru activitățile energetice.
-Un comportament repetitiv, cum ar fi cercurile de urmarire a cozi.
-Lipsit de emotii.
-Lipsa contactului vizual cu proprietarii.
-Ascunderea.

Dacă câinele dvs. arată doar câteva dintre simptome sau uneori acționează în acest fel, este posibil să nu fie problema autismului de câine și pur și simplu să fie caracteristicile personale ale cainelui.

Cauzele Autismului Cainilor.

Mulți veterinari ar fi precauți când descriu anumite comportamente de autism canin. Puțini ar nega însă că unele simptome sunt foarte asemănătoare cu cele ale persoanelor cu autism. O explicație, propusă de unii specialiști în animale, are asemănări cu autismul la om – Disfuncția Neuronului Mirror, care a fost legată de autism. Este, de asemenea, numit ca „maimuță-vezi-maimuță-face”, așa cum a fost identificat pentru prima dată la maimuțele rhesus.

Oamenii de știință ne spun că funcția Neuronii Mirror funcționează pentru a ne ajuta să învățăm și să replicăm comportamentul altora. Copilul ar copia adesea părinții. Ar exista și alte funcții cognitive superioare. Un astfel de comportament ne ajută să identificăm și să empatizăm cu ceilalți. Persoanele cu autism au adesea dificultăți în înțelegerea altora și în a fi empatice.

Un studiu a aratat insa ca patrupezii oglindesc comportamentul altor caini, asa ca in prezent sunt suspectati de oamenii de stiinta ca patrupezii pot avea neuroni oglinda, ceea ce ne va aduce mai aproape de a intelege motivele pentru autismul la caini  si de a raspunde la intrebarea care sta la baza. câinii au autism?

Câinii care afișează aceste tipuri de comportamente vor fi mai greu de înțeles. Acest lucru se datorează faptului că adesea nu ofera afectiune. Dacă e ceva, ei sunt cei care au nevoie de dragoste și răbdare suplimentare. Studiile continuă și, probabil, într-o zi pot exista dovezi privind dacă un câine poate suferi de autism. Acea zi nu este însă astăzi.

 

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *