Câinii ne fac MAI fericiți și MAI sănătoși

Astăzi, vom examina unele dintre cele mai recente cercetări științifice care explică de ce câinii fac oamenii mai fericiți și mai sănătoși.

 

 

 

Există multe teorii cu privire la modul în care câinii și oamenii au devenit cei mai buni prieteni, pe măsură ce am evoluat împreună de-a lungul anilor.

 

Există dovezi științifice recente care susțin ideea că un câine îmbunătățeste sănătatea omului și il face pur și simplu mai fericit.

 

Până acum știm deja că patrupezi imbunatatesc sănătatea noastră fizică și mentală, ajută copiii să se dezvolte și să-i păstreze mult mai sănătoși, să ne dea un motiv să facem miscare și să interacționăm social cu alți proprietari de animale de companie și chiar ne ajuta in relatia de cuplu.

Dar cum am ajuns la aceste concluzii? Să aruncăm o privire la unele cercetări din spatele acestor afirmații și chiar mai multe cazuri în care câinii ne fac mai sănătoși și mai fericiți.

 

 

Câini ajuta la diminuarea stresului.

 

Într-un grup de studii, cercetătorii au descoperit modul în care proprietarii câinilor pot depăși factorii de stres semnificativ din viața lor . În plus, proprietarii de câini  sunt mult mai responsabil cu privire la viața pe care o traiesc .

Cercetătorii au descoperit că deținerea unui câine a sporit semnificativ capacitatea proprietarului de a depăși negativitatea cauzată de respingerea socială. Poate câinii sunt un eliberator de stres natural, deoarece câinii au încredere și se bucură de a fi cu proprietarii lor. Poate fi greu să găsești un prieten care vrea  să fie doar cu tine, dar câinii fac o treabă excelentă în acest sens.

 

Câinii îmbunătățesc viața noastră socială.

 

Câinii noștri fac mai mult decât să ne dea sprijin social. Ceva pe care deja îl cunoaștem dar, de asemenea, recent a fost dovedit  că având un câine crește cantitatea și calitatea interacțiunii sociale pe care o primește o persoană.

 

Rezultatele acestei cercetări au arătat în mod clar modul în care oamenii, în special străinii, au mai multe șanse să facă o conversație cu tine dacă te văd cu un câine. Deținerea unui câine deschide ușa conversației autentice, o creștere a accesibilității și puteți găsi chiar și un nou prieten.

 

Cea de-a doua parte a studiului a decis să efectueze un experiment social care să implice un proprietar de câine care era bine îmbrăcat în comparație cu un proprietar de câine care era îmbrăcat modest . Oamenii de știință au vrut să vadă cine va fi abordat și cu cine vor vorbi mai mult. Rezultatele au arătat că cel mai mare factor de socializare nu a fost modul în care bărbații erau îmbrăcati, ci și faptul că amândoi aveau un câine alături de ei.

 

Cercetătorii au concluzionat că deținerea unui câine poate sparge barierele de comunicare, ceea ce, la rândul său, duce la o bunăstare mai mare și la sănătatea socială.

 

Câinii îmbunătățesc sănătatea noastră fizică.

Deținerea unui câine vine cu un anumit număr de responsabilități. Aceste responsabilități înseamnă, în general, că proprietarii sunt mai activi în timpul zilei și au o sănătate fizică mai buna.

 

Un al doilea studiu sugerează că plimbariele cu patrupedul este o strategie excelentă de combatere a bolilor cronice și a condițiilor care rezultă din cantitatea insuficientă de activitate fizică. Mergand la plimbarea de seară cu câinele dvs., înseamnă că vă reduceți riscul de a contracta o serie de boli și împărtășiți un timp relaxant, reducând stresul, împreună cu partenerul dumneavoastră.

 

Câinii Îmbunătățesc Sănătatea Mintală.

 

De ce știința spune că balanosii ne fac mai fericiți și mai sănătoși . Plimbarea alaturi de câinii noștri ne va da un motiv să  ne echilibrăm mintea și să ne organizăm gândurile.

 

Câinii sunt companiile noastre de-a lungul vieții, ei par să treacă prin viața încrezători și căutând tot ce pot găsi.

Cu cât trăim mai mult alaturi de câinii noștri, cu atât mai fericiți , mai intelepti și mai sănătoși vom fi .

 

 

 

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *