CAINII SI IARNA

Prietenii necuvantatori au nevoie de un tratament special pe timpul iernii, mai ales atunci când temperaturile scad cu mult sub zero grade.

Iarna reprezinta o perioada critica pentru caine, el are nevoie de conditii speciale , pe parcursul iernii trebuie acordata o atentie deosebita alimentatiei.

Cainii sunt mult mai bine adaptați la frig decât la cald și vor suporta mult mai ușor frigul decat caldura .Unele rase de caini suporta mai bine frigul decat altele,cainii de talie mare, cei cu blana dubla, deasa indura gerul mai usor decat cei de talie mica sau cei cu parul scurt.

 

Akita.

 

 

Husky

 

Malamut

 

 

Chow-chow

 

 

 

 

Suporta foarte bine temperaturi de -20 grade

 

 

Shih Tzu

 

 

Yorkshire Terrie

 

.Bichon

 


Cei cu parul scurt si talie mica au nevoie de protectie si de o hainuta speciala ca sa ii protejeze.

Ca sa nu aiba probleme de adaptare la ger cainele trebuie sa faca miscare, nu sa il tinem in lesa langa noi pe banca.Trebuie sa fim atenti la gesturile pe care le fac animăluţele atunci când sunt afară in frig, atunci cand ridice lăbuţa pe care o păstrează un timp aproape de corp, este timpul să vă retrageţi.

In perioada rece se recomanda suplimente si vitamine , hrana speciala pentru blana se afla si ea pe lista de recomandari si nu uitati sa va periati prietenul ,acest obicei ajuta la stimularea produictie de sebum deoarece pe parcursul iernii cainii sufera de uscarea pielii datorita lipsei de umiditate .

Animalul va avea astfel nevoie de suplimentarea raţiei zilnice de calorii. să ofera hrană uscată, bogată în vitamine ,si recomandat este supă caldă din oase şi carne in in care puneţi pune rădăcinoase, ca să devină şi mai nutritiva si se recomanda 3 mese pe zi iar cantitatea de hrana sa se mareasca cu 20% in aceasta perioada

Acordand o atentie deosebita alimentatiei, animalul tau va avea o sanatate mai buna si o viata mai linistita!

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *