Cainii si problemele pielii

Câinii de astăzi trăiesc mai mult , dar creșterea longevității genereaza costuri din ce în ce mai mari ale medicamentelor și o nevoie crescută de a preveni problemele care afectează câinii mai în vârstă, inclusiv cancerul, artrita, cataracta.
Din fericire, punerea în aplicare a unei diete sănătoase, a suplimentelor și a anumitor practici holistice nu numai că poate spori calitatea vieții câinelui dar scade și bolile,  și economisiți bani pe termen lung! Aflați ce va spune nivelul de energie despre sănătatea și obțineți sfaturi simple pentru a imbunatatii starea de bine a cainelui.

Care sunt cauzele comune ale lipsei de energie la un câine?

 

-depresia

 

-obezitatea

 
-plictiseală

 

-dieta necorespunzătoare sau inadecvată

 

-diabet

 

-deficitul nutrițional

 

-probleme hepatice

 

 

 

 

Dermatita alergica la intepatura de purici

 

 

Pe măsură ce puricele înțepă în carnea unui câine, acesta lasă în urma saliva. Unii câini vor avea o reacție alergică la depozitul salivar și vor deveni hipersensibili la lichid.

 

Atunci când se întâmplă acest lucru, condiția rezultată este cunoscută sub numele de Dermatita de Flea Bite sau Flea Allergy Dermatitis (FAD).

 

E greu de crezut că ceva atât de mic poate provoca o astfel de suferință enormă unui animal de companie, dar prin cunoașterea problemei, puteți începe să luați măsuri pentru a o rezolva.

 

Semne de reacție alergică

 

Simptomele FAD sunt destul de asemănătoare cu o infestare normală de purici, tocmai intensificată.

 

Un canin  care manifesta mâncărime va încerca să-și amelioreze disconfortul extrem prin mușcătura și zgârierea blănii și a cărnii.

 

Din cauza timpului inexplicabil pe care un câine îl va petrece încercând să se scape de mâncărime, este posibil să nu găsiți mulți purici sau fecale de purici în blană.

 

Pe măsură ce câinele se îngrijește excesiv, începe să-și deterioreze pielea, ducând la pierderea parului și răni.

 

Dacă observați  aceste simptome la cainele dvs., este timpul să vizitați medicul veterinar.

 

Prin obținerea unui diagnostic adecvat, medicul veterinar  poate exclude alte boli, cum ar fi păduchii, acarienii  care pot avea simptome similare.

 

Veterinarul va efectua, cel mai probabil, un test de piele ca parte a examinării sale pentru a determina cauza exactă a dermatitei

 

Când câinele se scarpina cu dinţii, înghite puricele care elibereaza tenia. Din acest motiv, de fiecare data când constataţi ca animalul dumneavoastra a „agonisit” purici, efectuaţi şi deparazitarea împotriva teniei.

 

Puricele joaca un rol determinant în infestarea câinilor cu acest tip de tenie: larvele de purice înghit oua de tenie, iar când larva ajunge purice adult, poarta tenia în devenire.

 

Dacă puricele a fost o purtătoare sau o gazdă pentru viermi, viermii vor infecta câinele. Trebuie efectuat un test fecal, astfel încât câinele să poată fi tratat și pentru viermi. În cazul în care câinele dvs. este infectat, acest lucru poate provoca pierderea în greutate și probleme de sănătate suplimentare.

 

Tratamentul și prevenirea

 

În funcție de severitatea dermatitei alergice , medicul poate sugera antibiotice pentru a elimina orice infecție cutanată.

 

În plus, puteți sprijini recuperarea pielii cu produse naturale și o dietă sănătoasă.

 

Îndepărtarea puricilor de la câine și acasă ar trebui să fie următorul pas.

 

Utilizarea produselor care conțin ingrediente cum ar fi Fipronil, (S) -metopren, imidacloprid sau selamectin poate provoca efecte secundare periculoase.

 

Căutați prima data  remedii naturale care pot fi folosite pentru a spăla purici, păduchi și căpușe de la câine în siguranță.

 

Urmând aceste măsuri, într-o perioadă scurtă de timp, cainele dvs se va bucura din nou de viață, sănătoasă și fără dăunători!

 

Pentru mai multe sfaturi te invit sa descarci materialul gratuit

 

[ulp id=’fwOwVV4ajLeVimtX’]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *