CAUZELE ŞI FACTORII DE RISC AI CANCERULUI LA CAINI

 

 

 

 

La fel ca oamenii animalele noastre de companie sunt predispuse la tot felul de boli iar noi in calitate de stapani , dorim mereu sa ii protejăm de orice durere sau disconfort.

 

Dacă sunteți un proprietar responsabil de câini, atunci probabil ca il veți hrăni cu alimente de calitate , veți merge regulat la veterinar și va veți asigura că aceștia au parte de suficienta miscare.
În plus, trebuie sa evitam anumitor produse care pot duce la probleme grave de sănătate.
La inceput, studiile au aratat ca anumite rase de caini sunt pur si simplu mai predispuse la cancer atunci cand devin mai in varsta. Dar există și factori de mediu care pot crește riscul de cancer la câini.

 

Din fericire, există ceva ce noi, ca stapani , putem controla .
De asemenea, trebuie să fiți atenti atunci cand faceti cumparaturi pentru cainele dvs. Întrebați întotdeauna modul în care sunt realizate produsele câinelui dvs.:

 

 

Din ce materiale sunt făcute?

 
De unde provin materialele?

 
Cine produce aceste produse de câine și cum?

 
Ce reputație are compania?

 

 

 

Câteva minute de cercetare a produsului care vă interesează și compania care îl fabrică vă poate spune multe despre cât de sigur este și dacă include sau nu ingrediente cauzatoare de cancer.

 

Dacă nu găsiți informațiile pe care le căutați pe ambalajul produsului, efectuați cercetări online sau contactați direct compania.

 

În primul rând, atenție la ceea ce aveți acasă. Dacă întâlniți un produs de câine care poate avea ingrediente cauzatoare de cancer, este important să îl îndepărtați imediat de langa animalul de companie. Acest lucru este deosebit de important dacă este ceva pe care câinele îl consumă sau îl poate mesteca.

 

Nu vă simțiți niciodată rău în ceea ce privește îndepărtarea jucăriei câinelui sau a mestecării cauciucului din cauza posibilelor ingrediente canceroase. Găsiți doar un înlocuitor adecvat pentru el și câinele dvs. nu va observa diferența. Nici un moment de joc nu merită riscul unui cancer canin.

 

Când faceți cumpărături pentru consumabile noi de câini, căutați mărci de renume care utilizează ingrediente naturale. Acest lucru este valabil pentru orice, de la brandurile ecologice de hrană pentru câini până la jucăriile de câine făcute în mod natural, paturile de câine, lăzile și tot ce altceva poate să mestece, în mod deliberat sau nu.

 

Evitați orice fel de produse de câine care arată că ar putea fi fulgi sau coaja. Citiți recenziile de la alți consumatori și adresați-vă medicului veterinar pentru orice recomandări. Dacă nu stiti sigur care sunt alimentele sanatoase pentru câini, accesati linkul de mai jos.

 

http://caprietenultaucainele.ro/alimente-sanatoase

 

Nici o hrană pentru câini nu va fi mai bună decât prin ingredientele sale, așa că nu uitați să acordați atenție și să efectuați cercetarea necesară. Este nevoie de un timp, dar merită . Acum, să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce ar trebui să evităm în viitor.

 

1. Ethoxyquin

 

Ethoxyquin este un antioxidant bazat pe chinolină, utilizat ca conservant alimentar în anumite țări, și un pesticid (sub nume comercial, cum ar fi „Stop-Scald”) pentru a controla arderea pe pere după recoltare. [2] Este folosit ca un conservant în unele alimente pentru animale de companie pentru a preveni rancidificarea grăsimilor . Ethoxyquin este, de asemenea, utilizat în unele condimente pentru a preveni pierderea de culoare datorită oxidării pigmenților carotenoizi naturali.

 

După cum știe toată lumea, alimentele pentru câini aflate pe raft utilizează întotdeauna un anumit tip de conservanți, pentru a le împiedica să strică și să rămână oarecum proaspete.

 

Anumiți conservanți lucrează excelent la păstrarea alimentelor în stare proaspătă și pot fi chiar foarte naturali și buni pentru consumatori. Cu toate acestea, alte tipuri pot fi, de asemenea, cunoscute sub numele de produse de câine care cauzează cancer. Ethoxyquin este unul foarte cunoscut pentru efectele sale negative.

 

Persoanele care lucrează cu acest conservant au prezentat orbire, infertilitate și cancere cum ar fi leucemia. În animalul dvs. de companie, poate avea efecte devastatoare. Efectele secundare ale ingredientului pot include deficitul imunitar și cancerele splinei, ficatului și stomacului.

 

2. Fumul de tutun

 

 

Evident, fumatul și consumul de tutun pot provoca cancer la om și pot avea același efect și asupra animalelor. Fumatul în jurul animalului dvs. poate provoca daune sănătății sale și poate provoca cancer (în special cancerele pulmonare și orale).

Evitați fumatul în jurul animalului. Aflați mai multe despre modul în care fumul de tutun vă afectează animalele de companie și ce puteți face în legătură cu acesta.

Părinții inteligenți pentru animale de companie, care sunt fumători, fac acest lucru în aer liber într-o zonă bine ventilată .
3. Aflatoxină

 

Aflatoxina este cunoscută ca o toxină care provoacă otrăvire și cancer.
Aflatoxina este considerată un produs secundar și este produsă din anumite tipuri de mucegai. Poate fi incredibil de otrăvitoare pentru majoritatea animalelor de companie și poate cauza multe probleme de sanatate. Studiile au arătat multe cazuri de suferință a animalelor de companie din cauza ingerării aflatoxinelor.

Ce se poate întâmpla? Cancerul de ficat este cea mai frecventă boală întâlnită de câinii care consumă aflatoxină. Deci, înainte de a cumpăra o anumită marcă de hrană pentru câini , verificați online pentru a vedea dacă conține acest ingredient dăunător. Citiți etichetele alimentelor pentru câini, verificați recenziile referitoare la alimentele pentru câini și amintiți-vă de multe ori să întrebați medicul veterinar pentru mai multe informații.
4. Materiale pentru spalatorie

 

 

Anumite produse de spălat, cum ar fi detergent, balsam de rufe, pot fi periculoase pentru câini. Unele articole pot include cantități mici de formaldehidă sau alți agenți cancerigeni cunoscuți.
6. Tratamente pentru purici si capuse

 

 

Ca proprietari de animale de companie, tratamentele pentru purici și căpușe sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate produse de câine de către noi. Noi facem acest lucru pentru a ne ține dăunătorii departe de câinii noștri. Vestea bună, mulți dintre ei lucrează foarte bine și își fac treaba. Vestea proastă este că acestea sunt, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente produse de câine care cauzează cancer.
În special, ingredientele din soluțiile de purici pot duce la probleme de tiroidă și, eventual, la cancerul tiroidian la câini, conform mai multor studii. Pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, tratați câinele numai pentru purici și căpușe în lunile când dăunătorii sunt activi și asigurați-vă că utilizați doza potrivită pentru greutatea câinelui.

 

 

8. Vaccinuri

 

 

Vaccinurile sunt incredibil de importante pentru câinele dvs. în multe cazuri și împotriva unor boli foarte periculoase. Cu toate acestea, supra-vaccinarea este o problemă serioasă
De exemplu, știați că vaccinarea animalului dvs. de companie în fiecare an sau chiar la fiecare trei ani atunci când încă mai are imunitate poate fi periculoasă? Supra-vaccinarea câinilor poate duce la probleme de sănătate

 

Concluzie

 

Evitati aceste produse de câine care cauzează cancer

Amintiți-vă, este întotdeauna o idee bună să discutați cu medicul veterinar despre cum să vă păstrați animalul sănătos.

Faceți cercetări și discutați cu experții cât de des puteți!

 

Daca ti-a placut articolul te invit sa descarci materialul gratuit [ulp id=’fwOwVV4ajLeVimtX’]

Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *