CONSTIPATIA LA CAINI

Constipația la câini poate să nu fie la fel de obișnuită ca diareea, dar se întâmplă totuși destul de frecvent la canini. Ca urmare, este important să vorbim despre aceasta și să fim conștienți de simptome, dar constipatia câinelui este prea adesea ignorată de proprietarii de animale de companie. Dacă este lăsată netratată, ar putea provoca și vătămarea gravă a PATRUPEDULUI.

 

 

Desi este adevarat ca constipatia la caini poate fi o afectiune temporara care nu are cauze grave si poate trece pe cont propriu relativ repede, constipatia cainilor poate fi cauzata si de unele probleme de sanatate foarte importante.

Cauzele constipației câinilor

Există o mulțime de cauze diferite pentru constipația câinilor. Înainte de a le puncta pe cele principale, putem însă să le rezumăm pur și simplu în trei categorii distincte:

Cauze interluminale – Acest grup implică blocarea parțială sau completă a colonului, de obicei prin materie indigestibilă.

Extra luminal cauze – Acesta este un grup mult mai periculoase pentru viata. Aceste cauze provin din afara colonului și ar putea include un pelvis îngust datorită unei fracturi a pelvisului sau a unei tumori în creștere care presează colonul din afară.

Cauze intrinseci – Acesta este termenul folosit pentru un grup de cauze neuromusculare. Acestea pot fi orice, de la leziuni nervoase la diferite boli.

Pentru a vă oferi câteva exemple mai specifice, să vorbim despre cele mai frecvente cauze și ce ar putea însemna acestea. Cea mai comună cauză pentru constipatia câinelui este înghițirea obiectelor indigestibile sau lucruri care sunt relativ greu de digerat. Un prim exemplu de acest lucru sunt bucăți de oase uscate.

 

Acesta este motivul pentru care  majoritatea medicilor veterinari vă vor sfătui să nu  dați oase câinilor și să  le înlocuiți cu o jucărie de mestecat în nailon. Alte exemple pot fi bucăți de pânză, jucării etc. De aceea este întotdeauna important să acordați atenție la ceea ce câinele dvs. mănâncă și mestecă.

 

Similar cu cele de mai sus, părul ingerat de la auto-îngrijire poate provoca, de asemenea, constipație. Și în timp ce ar trebui să lăsați câinele să aibă grijă de igiena proprie, dacă este o rasă cu păr lung, este întotdeauna important să-l periati cu regularitate. Ați fi de mare ajutor, veți preveni această cauză a constipației.

 

În timp ce vorbim despre mâncarea și digestia unui lucru necorespunzător, există o multitudine de alimente umane care pot provoca constipație  câinilor, inclusiv o mulțime de aperitive pe bază de carne. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care nu trebuie să lăsați niciodată câinelui să mănânce alimente umane.

 

Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente cauze ale constipatiei. Deși poate părea o problemă ușoară de rezolvat, deshidratarea poate provoca și alte probleme de sănătate. De aceea trebuie să vă adresați cât de repede posibil medicului veterinar .

 

Alte cauze frecvente ale constipatiei cainilor includ:

-sticle anale blocate sau abcese
-mărirea prostatei
-boală de rinichi.
-tumorile sau alte mase în pelvis și în jurul anusului
-stres crescut
-efectul secundar al unui medicament, suplimente sau chirurgie
-fibre insuficiente în dieta câinelui

Simptomele constipației câinilor

Să aruncăm o privire la unele dintre simptomele cheie ale constipatiei câinilor. În timp ce constipația poate trece cu ușurință pe cont propriu, așa cum se întâmplă adesea la om, dacă a trecut o zi sau două și simptomele constipației persistă, ar trebui să căutați urgent ajutorul unui medic veterinar.

Primul și cel mai evident semn al constipatiei cainilor este lipsa totală a defecării.lipsa bruscă de defecare ar trebui să fie ușor de observat.

 

Alte semne de constipație a câinilor includ:

-fecale mici, tari, uscate
-o cantitate mică de descărcare de mucus fără eliberarea efectivă a fecalelor
-roșeață, umflare sau durere în jurul anusului
-balonare

 

Tratamente ale constipației câinilor

Există o mulțime de lucruri care pot și ar trebui să se facă atunci când câinele dvs. are constipație. Aproape toti incep cu „du-te la veterinar”. Si, in timp ce majoritatea oamenilor citesc articole de invatamant, cum ar fi aceasta online, exact in speranta de a evita o vizita la veterinar, reiese ca constipatia cainelui este o problema interna care poate are o mulțime de cauze și consecințe care pot ameninta viața patrupedului .

 

Îngrijire imediată

 

Există mai multe lucruri care ar trebui să fie întotdeauna efectuate înainte de a merge cu câine la veterinar .

 

Dacă ați văzut un fir sau un șir agățat de anusul câinelui NU îl trageți. Nu știți ce se află la celălalt capăt al șirului și există un risc semnificativ de a provoca daune interne grave dacă îl trageți. Cu toate acestea, dacă vedeți iarbă în anusul câinelui dvs., ar trebui să fie sigur să-l scoateți ușor. Este foarte puțin probabil ca la cealaltă extremitate a ierbii să existe ceva semnificativ.

Dacă în jurul anusului câinelui se găsesc fecule, curățați-le cu foarfece cu atenție. Dacă anusul câinele dvs. este cu părul lung, este recomandat să-i înmuiați în apă caldă mai întâi. Câinii pot fi foarte frenetici atunci când părul lor din anus este curățat, mai ales dacă trageți părul din cauza lipirii pe fecale.

Indiferent dacă veți tăia părul anale al câinelui dvs. sau nu, este de obicei o idee bună să spălați zona anală cu apă caldă și săpun. Ar trebui să aplicați, de asemenea, un calmant în zona inflamată după aceea.

Luați temperatura câinelui sau efectuati o vizita imediata la medicul veterinar.

 

Îngrijire veterinară

Care sunt unele dintre lucrurile pe care le puteți aștepta ca medicul veterinar să facă când le aduceți un câine constipat?

În primul rând, vine diagnosticul. Constipația câinilor poate fi condiția pentru care duceți câinelui dvs. la veterinar, dar există mai multe teste care pot fi efectuate pentru a determina cauza care stă la baza acestei constipări. Unele dintre acestea includ radiografii, ultrasunete abdominale, precum și analize de sânge.

 

Apoi, vin tratamentele. În funcție de problema de sănătate pe care o întâlnește câinele dvs., există multe lucruri pe care medicul veterinar dvs. poate decide să le facă. Câinele poate fi spitalizat și administrat clisme pentru a îndepărta sau a trece obstacolele din colon.

Câinele poate fi, de asemenea, spitalizat pentru examinări prelungite în cazul în care medicul veterinar consideră necesar.

În cazul câinilor de sex masculin în care prostata provoacă constipație, se face o castrare imediată. Dacă unele dintre aceste tratamente sună puțin înfricoșătoare (cum ar fi castrarea imediată), rețineți că medicul veterinar știe ce face.

 

Există o mulțime de remedii cunoscute care pot preveni constipatia. Cele mai multe dintre acestea nu ar trebui să fie administrate fără o consultare veterinară, dar ar trebui să le cunoașteți, astfel încât să știți ce să cereți.

 

Dovleac:

 

Pentru a începe cu ingrediente naturale pe care le puteți adăuga pur și simplu la dieta câinelui dvs., un dovleac curat proaspăt sau chiar unele conserve de dovleac poate fi un plus extraordinar pentru alimentatia câinelui dumneavoastră.

Dovleacul are un conținut foarte ridicat de apă și este una dintre cele mai bune surse de fibre.

Dacă vă întrebați exact cum să adăugați dovleac la alimentele câinelui dvs., există o mulțime de rețete minunate online.

 

Oțet organic din cidru de mere sau suc de aloe

Ambele sunt modalități excelente de îmbunătățire a digestiei și de tratare sau prevenire a constipației. Consultați-vă medicul veterinar cu privire la doza potrivită, dar, în general, vizați un sfert dintr-o lingură la 10 kg de greutate corporală. Adăugați oțetul sau sucul la mâncarea câinelui dvs. o dată sau de două ori pe zi.

 

Chiropractica, acupunctura si masaje

Fiecare dintre aceste trei tehnici poate ajuta la constipația cronică a câinilor, dar niciodată nu încercați să le administrați singuri. Aveți încredere în medicul veterinar pentru a vă spune dacă sunt sau nu adecvate și pentru a le aplica.

Suplimente alimentare, enzime digestive și probiotice

Există o mulțime de suplimente alimentare diferite care sunt excelente pentru constipație. Multe dintre ele conțin în mod obișnuit lucruri precum acidofil, acid folic și enzime vegetale. Și bineînțeles, asigurați-vă că vă consultați mai întâi cu medicul veterinar.

Aloe Ferox

Vorbind despre suplimentele alimentare, puteți încerca, de asemenea, Aloe Ferox. Are un efect puternic benefic ca remediu natural și curățitor. Utilizați-le numai după aprobarea medicului veterinar.

Ulei mineral

O modalitate simplă de a ajuta la lubrifierea scaunului, uleiurile minerale sunt adesea o componentă cheie în vindecarea constipației.

Lapte de Magnesia

Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l oferiți câinelui dvs. fără aprobarea medicului veterinar, Laptele de Magnesia poate, de asemenea, vindeca constipatia, chiar de la sine.

Semințe de psyllium pulbere.

 

Exercițiu sporit

Punem ultimul pe listă, nu pentru că este ultimul lucru pe care trebuie să-l luam in calcul, ci pentru că vrem să-l amintești. Exercițiul insuficient este unul dintre motivele cele mai ignorate pentru constipația câinilor, precum și pentru o multitudine de alte probleme de sănătate la câini.

De asemenea, este, în mod similar, una dintre cele mai bune metode de tratare și prevenire a constipației în viitor. Să nu mai vorbim că este, de asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a vă face câinele infinit mai fericit. Cu alte cuvinte mergi cu patrupedul la plimbare!

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit .

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *