Culoarea fecalelor la caini

Curățarea fecalelor cainelui nu este o lucrare favorită a nimănui. Cand mergeti cu câinele prin cartier veti fi nevoit sa curățați deșeurile de fiecare dată. Ce faceți dacă excrementele patrupedului arată ciudat? Utilizați diagrama de culori pentru a afla dacă animalul dvs. de companie are nevoie de o schimbare în dieta sau ar trebui să căutați îngrijire veterinară pentru simptomele sale.

 

 

Câinele meu mănâncă creioane colorate?

Există momente în care curățați dupa câine pentru a găsi unele lucruri ciudate, cum ar fi roți de jucărie, bucăți de șnur sau șosete. Puteți găsi chiar și cutii întregi de creioane care ies în bucăți colorate.

 

Ideea este că, atunci când privești ceea ce iese din câinele tău, știi și ce se întâmplă și ai posibilitatea de a curăța sau de a îndepărta obiectele delicioase. Este foarte important sa urmaresti ce se întâmplă cu câinele tău.

 

În cazul în care câinele este în stare bună de sănătate, atunci fecalele ar trebui să aibă aceeași culoare, dimensiune și consistență, de cele mai multe ori. În afară de jucăria neobișnuită, puteți urmări semnele de sănătate ale câinele dvs., fără a fi nimic ciudat .

Veterinarii au un ghid cunoscut sub numele de 4 C’s de câine. Puteți utiliza, de asemenea, 4 C ca un ghid pentru sănătatea câinelui dumneavoastră. Aceste 4 C sunt:

 

Consistența.

Acesta poate fi unul dintre primele lucruri pe care le observați atunci când strangeti fecalele câinelui dumneavoastră. facalele câinelui dvs. ar trebui să fie în general moale, dar ferm. Dacă observați ca are consistenta apoasă, atunci acesta poate fi un semn al unui stomac deranjat.

Cu toate acestea, dacă pare greu, câinele poate avea constipație. Aceste lucruri se pot rezolva singure, sau necesita o schimbare în dietă sau o excursie la veterinar.

 

Acoperirea.

Nu trebuie să existe vopsea de niciun fel pe fecalele câinelui tău. Dacă există mucus sau o cantitate semnificativă de sânge, trebuie să-l sunați pe veterinar imediat.

 

Cuprins.

Când privești conținutul, cauți ceva care nu este obișnuit. Acest lucru indica ca este ceva suspect unde am putea găsi semne de viermi. Dacă găsiți ceva care pare a fi în legătură, trebuie să vă adresați medicului veterinar imediat.

 

Culoare.

Când vă uitați la culoarea fecalelor câinelui dvs., ar trebui să luați în considerare faptul că fiecare culoare poate însemna ceva diferit. Există multe probleme de sănătate asociate cu anumite culori ale câinelui. Dacă vedeți o schimbare sau ceva neobișnuit, consultați medicul veterinar.

 

Ar trebui să fiți conștienți, de asemenea, de diferitele culori ale fecalelor câinelui care ar putea indica o problemă de sănătate.

 

Alimentația câinelui dvs. poate afecta culoarea excrementelor și, dacă alimentele consumate sunt umplute cu o mulțime de coloranți, atunci acest lucru afecteaza culoare excrementelor.

 

Cu toate acestea, există un curcubeu de culori, iar medicii veterinari vor indica anumite condiții de sănătate. Puteți folosi diagrama de culori a câinelui de mai jos pentru a vedea ce înseamnă culoarea excrementelor câinelui.

Negru / Maron,

Câinele dvs. poate avea probleme cu sângerarea înaltă în tractul gastro-intestinal. Ar putea fi un ulcer sângeros. Culoarea neagră  înseamnă că sângele a fost digerat și dacă vedeți acest lucru, sunați imediat medicul veterinar.

 

Alb.

Dacă excrementele câinelui dvs. sunt de culoare  alb, s-ar putea să vă simțiți alarmat. Albul nu este culoarea potrivita . Uneori, câinii care se află pe o dietă alimentară brută pot prezenta o alunecare albă care indică faptul că dieta lor este prea mare în calciu sau os. Păzește-ți câinele și, dacă continuă, sună-l pe veterinar.

 

Portocalie.

Pe harta de culori pentru câini, portocala este o culoare care ar putea însemna ceva grav. Pot indica faptul că există o problemă hepatică sau o posibilă boală biliară. Dacă este diaree de culoare portocalie, sunați imediat medicul veterinar.

 

Galben.

Galbenul poate indica o varietate de lucruri. Poate inseamna o suparare a stomacului. Uita-te dacă trece. Dacă nu, atunci aceasta poate însemna că există un tip de intoleranță alimentară. Ar trebui să te uiți la dieta câinelui tău și să vezi ce schimbări au avut loc. Încercați un nou produs alimentar pentru câini și, dacă nu se îmbunătățește, sunați-l pe veterinar.

 

Gri.

Culoarea gri indica in principiu ca pancreasul câinelui dvs. nu funcționează corect. Câinele dvs. trebuie văzut imediat, deoarece EPI este tratabil.

 

Verde

Excrementele câinelui sunt de culoare verde poate însemna că animalul dvs. de companie ar fi mâncat o cantitate mare de iarbă. Acesta poate fi un semn al unui parazit sau alte probleme. Dacă continuați să vedeți această culoare pe harta de culori a câinelui, consultați-vă medicul veterinar.

 

Rosu

În cazul în care culoare excrementelor este maroniu cu dungi roșii, înseamnă că există o sângerare internă. Această sângerare apare cel mai probabil undeva de-a lungul intestinului gros. În general, aceasta nu este o urgență, totuși, dacă continuă mergi la medicul veterinar .

 

Roz mov.

Dacă fecalele cainelui arată ca gem de zmeură sau este de culoare roz / violet, ar putea indica gastroenterită hemoragică sau HGE. Mulți câini mor din HGE în fiecare an care ar fi putut fi economisiți dacă ar fi avut un tratament medical prompt.

 

Cunoscand diagramei de culori veti fi la curent  cu sanatatea câinele dvs. Aveti responsabilitatea de a avea grija de sanatatea patrupedului dvs.

 

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *