CUM INTRODUCEM NOUL CAINE IN GOSPODARIE?

Atunci cand doriți sa introduceti un câine nou in familie si doriti sa fie acceptat cat mai usor  trebuie să urmați anumite măsuri de precauție. Există, de asemenea, câteva sfaturi și trucuri dovedite care vor face acomodarea mai ușoară. Planificarea și îndrumarea adecvate, noul dvs. câine va fi acceptat rapid de animalul rezident și va deveni o parte egală a familiei. https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

 

 

Lucruri de urmărit:

 

Stresul:

Aparatia unui nou caine va provoca cel mai probabil stres. Unii câini pot fi mai stresați și mai îngrijorați decât alții, însă majoritatea vor avea un nivel de șoc, care este inevitabil. Primul dvs. obiectiv va fi să recunoașteți semnele de stres și să reduceți cantitatea de anxietate pentru noul câine cât de mult puteți.

Timp:

Cu oamenii, avem tendința de a socializa rapid și în grupuri mari. Opusul trebuie făcut pentru câini. În articolul său intitulat „Trei moduri de confuzie a unui nou câine”, specialistul în comportament psiholog Patricial McConnell explică modul în care un mediu liniștit și un proces lent de introducere a noului membru este esențial. Incurajează, de asemenea, proprietarii de animale de companie să se gândească pe termen lung, ceea ce înseamnă că acest proces poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, iar tu ar trebui să te aștepți și să rămâi răbdător.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

Predominanța:

Cel mai mare pericol de introducere a unui câine nou la un animal de companie rezident, fie că este vorba de pisică sau caine, unul dintre ei încercând să stabilească dominația asupra celuilalt. Acesta este un comportament normal al animalelor, care a fost demonstrat în studii, și nu ceva pe care tu, ca proprietar de animale de companie, îl poți preveni. Cu toate acestea, puteți controla modul în care merge procesul pentru a evita orice probleme, lupte, răniri.

Având în vedere aceste lucruri, iată câteva sfaturi pentru introducerea unui nou câine.

 

 

Faceți o potrivire:

Când vă gândiți să va luati  un  nou blanos in gospodăria dvs., alegeți o rasă care are un temperament similar cu cel pe care il aveti acasă. Nu uitați să luați în considerare nivelurile de activitate ale tuturor. Majoritatea animalelor de companie sunt dependente de rutina și obiceiurile lor.

 

Separați noul câine:

Dați câinelui dvs. nou și blanosului existent ceva timp și spațiu pentru a se adapta la schimbări. Acest lucru este deosebit de important pentru ca blanosul să se obișnuiască cu noile sale împrejurimi, cu animale de companie și cu tine. Aveți o cameră separată pentru noul membru al familiei, unde se poate odihni dacă lucrurile îl copleșesc. Acest lucru poate dura cateva zile pentru caini.

Puneți un pat de câine în această cameră separată și puneți-i propriile boluri pentru mâncare și apă. De asemenea, ar trebui să aveți niște jucării de câine cu care sa se poată juca în timp ce este separat și să nu uiți să-ți petreci mult timp cu noul tău câine cât poți, fără să-l copleșești cu atenție.

Odată ce noul câine se obișnuiește cu camera lui, începe să-l încurajezi să meargă în jurul casei să-i prezinti si restul gospodăriei tale. O să exploreze, să se familiarizeze cu mirosul animalelor de companie și împrejurimilor.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

Folosiți parfumuri pentru introducere.

Animalele, în special câinii, au un miros puternic  și adesea il folosesc pentru a învăța lucruri despre lumea din jurul lor. Obținerea noului dvs. câine folosit pentru mirosul animalului dvs. rezident este cel mai important pas în procesul de introducere.

Înainte de a vă introduce câinele animalului rezident permiteți-i să se miroasă unul pe celălalt, ar trebui să utilizați mai întâi jucării, pături sau orice alt obiect care are mirosul celorlalte animale de companie, ceea ce le poate familiariza pe amândouă chiar înainte de a se întâlni oficial.

 

Folosiți feromonii:

Feromonii vă pot ajuta să faceți introducerea mult mai netedă. Ele sunt eliberate în mediu de către toate animalele și au un efect asupra comportamentului altor animale. Studiile au aratat cum putem folosi eficient feromonii pentru a reduce stresul la caini.

Există feromoni de câine disponibili în comerț, pe care îi puteți pulveriza în mediul înconjurător pentru a vă relaxa și a vă liniști noul câine dacă devine prea excitat, anxios sau temperamental. Puteți face același lucru și cu animalul dvs. rezident.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

Folosiți alimente:

Utilizarea alimentelor este cea mai bună modalitate de a crea sentimente pozitive pentru animalele de companie înainte de introducere. Ar trebui să vă hrăniți noul câine și animalul dvs. rezident în locuri separate, dar în imediata vecinătate.

Acest lucru îi va ajuta să asocieze ceva plăcut cu mirosul celuilalt. Puteți încerca să repetați acest lucru cu câteva zile înainte de a vă introduce noul câine .

 

Folosiți armare pozitivă:

Folosirea laudei, a timpului de joc sau a câinelui trata ca o răsplată pentru un comportament bun poate face procesul de introducere mult mai ușor, mai ales pentru animalele foarte anxioase. Cu toate acestea, dacă faceți o introducere de la câine la câine, acest lucru poate crea un sentiment de concurență în ele de la început și poate provoca unele probleme în viitor. Timpul de redare poate, de asemenea, crește nivelul de excitare la câini, care poate, la rândul său, să crească nervozitatea.

Utilizați întăriri pozitive pe baza reacției așteptate a animalului dvs. În plus față de armarea pozitivă, folosiți întăriri negative dacă una dintre părțile introductive afișează un comportament rău.

 

Păstrați rutina:

Trebuie să mențineți programul regulat și rutina regulată a animalelor de companie rezidente și să începeți să creați o rutină pentru noul animal de companie după câteva zile. Aceasta include hrănirea, exercițiul, jocul și timpul de dresaj. Acest lucru va asigura locuitorii dumneavoastra rezidenti ca nimic nu se schimba odata cu noua sosire, ceea ce il va pastra calm cand vine momentul introducerii.

 

Gândiți-vă la siguranță:

Gândiți-vă la siguranță și dominație.Dacă introduceți câinele dvs. nou în mediul unui câine rezident, ar trebui să alegeți o locație neutră, cum ar fi parcurile sau curtea interioară, pentru a evita orice sens de dominare adesea implicat de locație.

Dominanța socială este unul dintre factorii cheie atunci când vine vorba de introducerea unui câine într-o  noua gospodărie. Studiile au arătat că există o ierarhie inerentă între câini și că vor trebui să-și dea seama singuri. Dar va trebui să vă asigurați că acest lucru se face într-un mediu controlat pentru a evita orice probleme.

https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

Fii pacient:

Trebuie să fiți conștienți de faptul că introducerea unui câine nou  necesită timp. Este un proces care necesită o mulțime de răbdare și nu există într-adevăr un număr specific de zile care să funcționeze pentru toate animalele de companie. Acest proces poate dura doar câteva zile, dar nu este neobișnuit ca perioada de ajustare să dureze câteva săptămâni. În unele situații extreme, poate dura chiar câteva luni.

Introduceți noul câine pe etape; începeți cu mirosul, apoi mergeți la introducerea vizuală printr-o cușcă sau uși ușor deschise . Amintiți-vă să mergeți la fel de repede cum se simt confortabil și să aveți camere separate, pregătite unde oricare dintre animalele de companie poate merge, dacă se simt amenințate sau speriate în orice moment. Nu trebuie să încercați niciodată să forțați interacțiunea; ele trebuie introduse în condițiile proprii.

 

Va asteptam si pe https://magazinulanimaluluitau.ro/ de unde poti procura mancare si accesorii blanonului tau  🙂 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *