CUM SA AI GRIJA DE CAINELE TAU

În ciuda cantității de informații disponibile astăzi pe Internet, este încă dificil să rămâneți pe lângă stilul tău de viață sănătos.

Și dacă nu putem să ne asigurăm că urmăm un regim bun de sănătate pentru noi înșine, ce-a mai rămas să spunem despre cum să ne ocupăm de un câine?

 

Așa că hai să vorbim despre sănătatea caninului și cum să îngrijești bine un câine.

 

 

 

Potrivit sondajelor , costul pentru a asigura un stil de viață sănătos pentru un câine mic este in jur de 2000 lei/an  . Aceasta suma include hrana pentru câini,  jucăriile si accesoriile pentru blanosi . Dar cea mai mare cheltuială  în plus față de cei 2000 de lei reprezinta vizitele la medicul veterinar si eventualele tratamente.

 

Iată o listă de sfaturi utile cu privire la modul in care poti avea grijă de un câine ,de a preveni problemele de sănătate inutile pentru câinele dvs., și de a salva multe probleme cu care s-ar putea confrunta.

 

Aveți grijă la paraziți.

Unul dintre pașii majori în învățarea cum să aveți grijă de un câine este să vă asigurați că animalul dvs. de companie este protejat de paraziți.

 

Căpușele sunt suspecții numărul unu pe listă. Proprietarii câinilor ar trebui să acorde mai multă atenție modului în care se comportă  cu animalele lor de companie.

 

Câteva modalități prin care puteți să vă protejați animalul de companie de căpușe, purici și alți paraziți este să folositi zgarda antiparazitara pentru caini , pieptene metalic special antipureci , soluție eficientă anticăpușe, purici, acarieni și alți paraziți. Nici unul dintre  aceste produse nu este la fel de scump ca tratamentul veterinar  dacă pierdeți ocazia de a rezolva rapid astfel de probleme.

 

Planificați vizitele la veterinar.

 

Este important pentru tine ca proprietar de câine să nu uiți și să nu fi leneș când trebuie să-ți verifici câinele la clinica veterinară cel puțin de două ori pe an.

Noi nu putem ști niciodată  dacă există ceva care ii face rău câinele.  Nu mergeti la medic atunci când este prea târziu.

 

Sterilizeaza-ti cainele.

 

Această procedură va împiedica o grămadă de probleme care ar putea apărea dacă alegeți sa sterilizati cainele.

Unul dintre cele mai benefice rezultate este scăderea riscului de cancer la câine, precum și scăderea dorinței de a părăsi casa, de a se deplasa oriunde și de a intra în necazuri.

Prevenirea nasterii puilor nedoriti.

 

 

Evitați medicamentele umane.

În mod surprinzător, mulți proprietari de animale de companie încă nu-și dau seama că medicina umană a fost concepută să funcționeze numai pe oameni.

 

Unul dintre cele mai iresponsabile și nesănătoase lucruri pe care un proprietar de animale de companie le poate face este să dea medicamente câinilor sau suplimente care au fost proiectate și fabricate pentru oameni.

 

Realitatea este că oricare dintre aceste medicamente vă poate ucide instantaneu sau treptat animalul.

 

Cumparati mobilier pentru câini.

 

Câinilor le place să aibă propriul spațiu . Asigurarea cainele dvs. un loc de dormit obisnuit, sub forma unui pat decent de caini, este una din modalitatile de a asigura un trai sanatos si confortabil.

Chiar dacă sunt animale și pot dormi pe podea aproape oriunde, experții în câini spun că partenerii blanosi se simt mult mai confortabili dormind in paturile câinilor. Pentru canini cu artrită – paturile de câini ortopedice este calea de urmat.

 

 

Aveti grija de dinti.

 

 

 

 

Cu cât mai multă știința în domeniul veterinar avansează, cu atât mai mulți proprietari de câini încep să constientizeze aspectele importante pe care  l-au ignorat.

Se pare că îngrijirea dentară pentru câini nu este mai puțin importantă decât pentru oameni. Din punct de vedere tehnic, ar trebui să periem dinții câinelui nostru în fiecare zi. Veterinari recomandă o dată seara.

 

Ca proprietari de câine, dacă nu puteți găsi timp pentru a vă peria dinții câinilor în fiecare seară, ar trebui să încercați să ii periați de cel puțin trei ori pe săptămână.

 

Centuri pentru vehicule.

 

Nu este un secret că blanosii iubesc călătoria cu mașina. Ceea ce nu este, de asemenea, un secret este că proprietarii de câini rareori asigură siguranța animalelor lor de companie în mașină.

Știați că există centuri speciale pentru câini pe care le puteți achiziționa pentru mașina dvs.?

 

 

Asigurați o dietă adecvată.

 

 

 

În prezent, obezitatea la câine este o epidemie , iar câinii supraponderali sunt din ce in ce mai multi.

Restrictia calorica se aplica caninilor si functioneaza in acelasi mod ca si la oameni. Nu trebuie sa li se permita să mănânce tot ce doresc si cand doresc.

În calitate de proprietari de câini, cu toții ne-am confruntăm cu această problemă comună a comportamentului câinelui – cerșitul de mâncare. Este greu să  spui NU, dar trebuie sa o faci; Este pentru binele câinelui dvs.

 

 

 

 

 

 

 

Vaccinul.

 

Subiectul vaccinării a suflat de la începutul acestui an, mai multe studii venind pe importanța acestei proceduri.

Cu toate acestea, înainte de a vă vaccina câinele pentru fiecare lucru mic, educați-vă și aflați ce vaccinuri canine poartă anumite riscuri și care sunt absolut esențiale pentru un animal sănătos. Nu toate vaccinurile vor fi o alegere buna.

În general, vaccinurile sunt importante și împiedică o multitudine de boli la câini la fel ca și la om.

 

Oferiți un mediu bogat.

Un câine fericit va fi întotdeauna un câine mult mai sănătos .

Cainele tău are nevoie de interacțiune cu oamenii și alte animale. Mergeți în fiecare zi in diferite locuri și întâlniți oameni diferiți, precum și animale de companie diferite.

Proprietarii responsabili și pasionați de animalele de companie care doresc să știe cum să aibă grijă de un câine în mod corespunzător pot organiza întâlniri cu alți proprietari de animale de companie responsabili . Există multe mijloace pentru a gasi modalitati de a petrece timp impreuna cu patrupedul.

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

 

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *