Cum sa calmezi un caine hiperactiv

Ti-ai dorit vreodată să existe un buton pe care sa apesi si sa-ti calmezi câinele? Uneori, animalele noastre de companie sunt atât de stresate și anxioase că este dureros să le vedem în acest fel. Există multe modalități de a calma un câine, iar unele dintre ele sunt susținute de știință.

 

 

 

Arta meditativă a lui Zen permite unei persoane să se centreze pe sine. Permite unui practicant să trăiască în acest moment și să obțină o piesă perfectă.

Din nefericire pentru cel mai bun prieten al omului, nu există nicio modalitate de a înțelege arta lui Zen. Este destul de greu să liniștiți un câine, dacă nu cunoașteți o metodă eficientă.

Câinii trăiesc în aceasta lume agitat și necesită modalități de a face față stresului zilnic din viața lor. Fie că este vorba de o după-amiază la parcul de câini , inconjurati  de alte animale sau petrecând o singură zi în așteptare stapanului , cainii au propriul lor stres. Unii dintre acești factori sunt ușor de trecut cu vederea de noi.

 

Iată cateva metode eficiente și bazate pe știință pentru a calma un câine.

 

 

1 Redați muzică clasică

 

 

Redarea muzicii poate fi cea mai ușoară cale de a calma un câine.

S-a observat că jocul de diferite tipuri de muzică și sunete afectează câinii în moduri diferite.

Indiferent  de frecvența, volumul sau ritmul muzicii, oamenii de știință nu au putut spune cu precizie.

Studiile ulterioare au arătat că muzica clasică reduce cu adevărat nivelul de stres la câini. În acest studiu, la un adăpost pentru animale s-au redat piesele „Four Seasons” și alte melodii clasice  și s-a văzut ca o tehnică eficientă pentru calmarea câinilor de fiecare dată.

 

Cainii de multe ori simt anxietate atunci când sunt lăsați acasă pentru perioade lungi de timp. Cei mai mulți dintre noi știu acest lucru . Această neliniște la câini duce deseori la dezvoltarea unui comportament distructiv nedorit, care are ca rezultat orice, de la lătrat necontrolat până la distrugerea proprietății noastre.

 

Câinii se vor hrăni  cu energia unui om, ridicând propria lor energie până la punctul în care devine dificil de controlat sau de comunicat cu ei. Folosind  muzică clasică pentru a scădea energia, devine mai ușor să comunici cu ei.

 

 

 

Aromaterapie pentru câini stresați.

 

Un miros specific va reduce nivelul de stres al cainelui.

Cum aromoterapia ajută la calmarea unui câine. Dacă receptorii olfactivi (mirosul) uman aveau dimensiunile unei pingea, atunci receptorii olfactivi ai câinilor ar fi dimensiunea unei ștampile poștale. Sensul mirosului câinilor depășește înțelegerea actuală a oamenilor. Este la un nivel diferit.

Nu este surprinzător și, la modul în care câinii reacționează diferit la stimuli muzicali, aceștia reacționează diferit la diferite stimuli olfactivi.

Mai multe studii au arătat că, atunci când blanosii sunt expuși la lavandă și musetel, devin mai puțin vocali, sunt mai docili, mai relaxați și mai puțin activi, spre deosebire de comportamentul lor atunci când sunt expuși la menta sau rozmarin.

Într-un exemplu mai bizar de sensibilitate la parfum, câinii au fost observați într-un cadru controlat, fără stimulente de miros și apoi din nou când au fost expusi la levănțică. Rezultatele au fost polarizate, deoarece câinii au prezentat o activitate și vocalizare semnificativ mai scăzută atunci când au fost expuși la miros.

În scurt timp, lavanda (și, într-o anumită măsură, musetelul) s-au dovedit a fi metode eficiente pentru calmarea unui câine. Unele dintre uleiurile esențiale pentru câini pot avea efecte similare asupra animalelor de companie și pot reduce nivelul lor de anxietate.

Mirosurile specifice pot calma un caine intr-un mod rapid si foarte eficient.

 

 

Contact fizic.

 

Se spune că cel mai rău lucru pe care îl poți face unui nou-născut este să-l privezi de contactul uman. Același lucru se poate spune si despre câini. Atunci când câinii sunt văzuți într-un „cadru natural” sau în comunități sălbatice, se observă că aceștia trăiesc într-o structură asemănătoare unui pachet, iar în adâncime adesea dorm aproape unul de celalalt .

Comportamentul lor în natură este probabil legat de rudele lor apropiate – lupii. Și chiar dacă peste 10.000 de ani de domesticire, comportamentul câinilor s-a schimbat semnificativ, există insa trăsături pe care aceste animale le mai împart în sălbăticie.

În ceea ce privește structura asemănătoare ambalajului, nu este surprinzător faptul că o comunitate strâns legată, la fel ca dormitul unul lângă altul, oferă o măsură atât a securității fizice cât și a celei emoționale.

 

S-a observat că o îmbrățișare excesivă poate determina creșterea nivelului de stres al unui câine. Potrivit experților, îmbrățișarea restricționează, în realitate, capacitatea unui câine de a-și exprima mișcarea și îi face să se simtă captivi.

Îmbrățișarea crește hormonii de stres ai unui câine. Este normal ca un om să îmbrățișeze un câine să-i arate afecțiunea, dar ar fi înțelept să țineți cont de faptul că patrupedul nu îl vede neapărat în aceeași lumină.

 

 

Faceti exercitii cu blanosii.

 

 

Știm că un antrenament bun ne poate ajuta mintea și corpul să se relaxeze și să elibereze unele energii, în special cu antrenamente de intensitate ridicată .

Se pare că un set bun de exerciții fizice poate avea efecte benefice asupra câinilor. Cu un antrenament de 25 de minute și o sesiune de contact umană, nivelurile de stres ale unui câine pot fi reduse semnificativ.

O echipă de cercetare a constatat că exercițiile ușoare și contactul fizic cu cainele pot avea un efect calmant asupra lui , observate prin reducerea nivelurilor de cortizol măsurate în saliva caninului.

Cortizolul este adesea denumit hormon de stres și este legat de o serie de efecte adverse fiziologice și psihologice asupra organismului canin.

Pentru câini, nu numai cortizolul este principalul suspect pentru creșterea nivelului de stres, ci scade somnul si prelungește timpii de vindecare.

Din fericire, punerea unui câine în rutina exercițiilor fizice, care nu necesită o cantitate mare de resurse, este o modalitate convenabilă și foarte eficientă de a gestiona și de a calma un câine.

 

 

 

Reducerea stresului indus de om.

 

Starea civilă a proprietarului și lungimea relațiilor din viața proprietarului, au jucat mari roluri în a ajuta la calmarea unui câine.

Cercetătorii au concluzionat că acest lucru trebuie să se datoreze capacității proprietarilor de a forma legături emoționale cu ceilalți și cu câinii lor. Se pare că aceste legături emoționale duc la o scădere a stresului pe care îl are câinele.

Relațiile stabile înseamnă că patrupedul nu se confruntă în mod constant cu oameni noi în viața lor. Câinii sunt creaturi obișnuite și de rutină, iar oamenii noi în viața lor ar provoca un pic de stres asupra lor.

 

În cele din urmă, din moment ce cercetările au arătat că blanosii au tendința de a alimenta energia și emoțiile proprietarilor și împrejurimilor, stabilitatea emoțională a proprietarului ar fi, evident, reflectată și în câine. Prin scăderea stresului în viața proprie, oamenii pot aduce calm și relaxare vieții câinilor.

 

 

În ultimă instanță, dar funcționează.

 

Utilizarea medicamentelor pentru a calma un câine, mai ales cu afecțiuni emoționale, este adesea cea mai puțin recomandată opțiune. La fel ca la om, o pastilă nu ar trebui să fie prima sau a doua alegere de a rezolva probleme, nici nu este o opțiune bună pentru animalele de companie.

Medicamentele adesea aduc împreună cu ele efecte secundare nedorite .

Există mai multe medicamente de anxietate pentru câinii care s-au dovedit a funcționa bine.

 

Cu toate acestea, ca și în cazul majorității altor medicamente, trebuie acordată o atenție deosebită când se administrează.

În timp ce efectele secundare pot varia de la individ la individ, cel mai bine este să fiti atenti la comportamentul câinelui dvs. dacă alegeți să-l medicați în vreun fel. Consultați întotdeauna un medic veterinar în prealabil.

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul:

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *