Cum să educi un câine dominant

Ați fost vreodată afară împreună cu câinele dvs., bucurându-vă de o plimbare plăcută, când deodată … inima ta se scufundă și ești plin de teamă pentru că vezi un alt câine apropiindu-se de voi?

 

 

Și de ce se întâmplă asta? Pentru că știi că al  tău câinele minunat, dar foarte dominant, va provoca probleme prin faptul că se va înfuria (sau poate chiar va încearca să lupte) cu celălalt câine!https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

 

 

Celălalt câine se îndreaptă în continuare catre voi și nu e tocmai bine sa se  apropie prea mult. Câinele dvs. a început să tragă cu toată puterea iar părul începe să se ridice pe spate.

 

Ai trecut prin asta și ai încercat totul. Ți-ai tras lesa de un milion de ori, ai încercat fiecare zgarda de câine disponibila insa nimic nu a functionat.

 

Acum, este  necesar sa-l  separi de alti caini cu orice preț si usor, usor incepi să te simți neajutorat.

 

Deci, unde am greșit in formarea lui?

 

Câinii sunt animale foarte simple. Nu vor fi  interesați de lucruri precum cel mai recent smartphone sau unde să meargă in următoarea lor vacanță.

 

Prima lor prioritate este supravietuirea. Ei simt nevoia de a proteja proprietatea și pachetul, mai ales când sunt în natura.

 

Ei au atitudine de lider iar misiunea liderului este de a constientiza pericolul si de a-si proteja proprietatea.

 

 

Deci, știind acest lucru, ce credeți că se va întâmpla când îl lăsați să creadă că el este liderul. Probabil va imaginati acest lucru  chiar acum. El se va îndreaptă repede cu capul ridicat, cu pieptul în sus, cu coada ridicata, pentru a încerca să facă alți câini să se retragă.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

 

 

 

Un câine care a fost instruit corespunzător pentru o plimbare, nu va acționa dominant, deoarece știe că nu este liderul .

Evident, toți câinii sunt diferiți. Unii vor fi, în mod firesc, mai dominanti, în timp ce altii sunt în mod natural mai supusi. Dar indiferent de tipul de câine pe care îl aveți, un lucru rămâne adevărat:TREBUIE TU să fii conducătorul .

 

Nu  faptul că abordarea pe care ați luat-o la antrenament a fost greșită, probabil că a fost foarte bună. Problema până în acest moment este că nu ați avut temelia solidă .

 

 

Iată câteva sfaturi utile care vă vor face plimbările plăcute .

 

Distracții alimentare – Acest lucru funcționează excelent cu o mulțime de câini  si este modalitatea de a le distragere a atenției. Alege ceva special, cum ar fi carnea de pui sau brânză, mai degrabă decât biscuiții de câine obișnuiți.

 

Nu vă așteptați ca schimbările masive să se întâmple peste noapte. Fiți răbdători și luați lucrurile încet.

Mentineti controlul  – Asigurați-vă că aveți controlul deplin al câinelui dvs. când cineva se apropie. Este posibil să aveți nevoie să încercați mai degrabă un ham.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

Rămâneți ferm și continuați să le arătați cine este seful si cum trebuie să se comporte.

 

 

 

În cele din urmă, amintiți-vă că patrupedul dvs. face doar ceea ce este natural pentru el si trebuie sa invete ca dvs sunteti seful. A fi lider inseamna a fi primul ,invatati-va cainele sa astepte sa intrati dvs pe usa inainte de a intra el.Daca se grabeste sa o ia in fata , tineti-l de lesa si aduceti-l inapoi.Recompesati-l atunci cand asculta.

 

Devotati-va in a va ajuta cainele sa traiasca o viata armonioasa in sanul familiei , si astfel veti primi cu toti beneficii pentru toata viata.

 

Te asteptam pe  ➡ https://magazinulanimaluluitau.ro/ de unde poti procura mancare si accesorii pentru balnosul tau  😉 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *