CURATAREA URECHILOR LA CAINI

Este obișnuit ca blanosul tau să aibă apă în urechi?

Apa din urechile câinilor este destul de obișnuită – câinii pot acumula apă în urechi la fel ca oamenii și cu canalele lor de urechi mai lungi, poate fi mai greu să se scurgă toată apa. În funcție de situație, apa din urechea câinelui poate deveni o problemă de sănătate.

Urechile câinilor dvs. sunt foarte sensibile și sunt predispuse la o varietate de probleme de sănătate, adesea trecute cu vederea de către proprietarii de animale de companie. Majoritatea câinilor necesită curățarea regulată a urechilor pentru a preveni aceste probleme. Rasele cu urechi lungi cum ar fi Beagle sau Basset Hound au nevoie în special de o atenție deosebită. Curățarea urechilor câinilor după scăldat și înot este obligatorie.

 

Iată tot ce trebuie să știți despre pericolele apei din urechea câinelui, despre cum să preveniți și despre ce să faceți în cazul în care se întâmplă. Voi include, de asemenea, instrucțiuni despre cum să curățați urechile câinelui, mai ales atunci când vine vorba de îmbăierea și uscarea apei din urechea câinelui.

 

Câinii nu-și scutură capul ca să-și scoata apa din urechi și, de obicei, fac o treabă destul de bună de a scoate cea mai mare parte a apei. Cu toate acestea, în funcție de cantitatea de apă care intră în ureche, precum și de tipul de ureche (adică rasa), nu toți câinii vor putea să scuture toată apa din urechi.

Cele mai multe canale de urechi ale câinilor sunt foarte lungi (2 până la 4 inci) și au o îndoire în unghi drept. Acest lucru creează o zonă în care, dacă materialul străin sau excesul de apă intră, acesta poate fi dificil de îndepărtat.

 

Pericolul comun a apei din urechea câinelui sunt infecțiile urechilor și ciupercile. Dacă apa nu este îndepărtată, aceasta creează un loc perfect pentru creșterea bacteriilor – mediu întunecos, cald și umed. Canalul urechii câinelui este un set perfect pentru probleme dacă nu este curățat corespunzător.

 

Este ușor să treci peste apa în exces în urechea câinelui. Ca rezultat, unii câini vor lupta împotriva infecțiilor urechilor și este greu să vă informeze. Infecțiile la urechi sunt dureroase pentru câini și pot duce, în cele din urmă, la pierderea auzului. Dacă ajunge la acest punct, va trebui să utilizați un anumit tip de tratament pentru infecția urechilor la câine, dar poate fi necesar și ajutorul profesionist.

 

Îngrijirea imediată de la medicul veterinar este cel mai bun mod de acțiune. Veterinarul dvs. vă va recomanda un curs de tratament care va include, cel mai probabil, medicamente antibiotice, precum și produse de curățare a urechii. Urmați instrucțiunile până la capăt, deoarece este necesar un curs complet pentru a vă face câinele bine.

 

În cazul în care câinele dvs. se luptă în mod regulat cu infecțiile urechilor după înot sau în baie, adresați-vă medicului veterinar despre ce dispozitiv de curățare a urechii de uscare este preferat. Dacă observați că resturile și curățarea obișnuită nu vă ajută să curățați urechile cainelui, va trebui să vă luați cainele pentru verificare.

 

Soluții pentru curățarea / uscarea urechilor.

Unele produse de curățare a urechilor pentru câini sunt concepute special pentru a fi eficiente la uscarea apei din urechea câinelui și la evaporarea rapidă .

 

Solutie Petkult.

Această soluție este bună pentru urechile oarecum murdare care nu necesită o curățare temeinică. Acesta conține multe ingrediente naturale, astfel încât nu va irita urechile și ajută la uscarea apei, evaporând rapid. Cu toate acestea, nu va fi la fel de eficient la îndepărtarea tuturor murdăriei și a resturilor din urechea câinelui, mai ales dacă nu ați curățat urechile pentru o vreme. Cel mai bine este să-l utilizați în combinație cu un detergent adecvat pentru curatare urechii câinelui.

 

Dacă doriți să cheltuiți o suma suplimentara, puteți obține setul care include o combinație între soluția de uscare a urechii și curățarea adecvata. Aceasta este foarte rentabilă și va dura mult timp.

 

Șervețele din bumbac pentru urechi .

Puteți folosi destul de mult bilele de bumbac sau șervețelele pentru a curăța urechile câinelui și apoi uscați apa din urechea câinelui. Dacă nu vă deranjează să cheltuiți puțin bani în plus, atunci aceste șervețele de bumbac pentru urechi  pot fi foarte utile, deoarece conțin și câteva soluții pentru a păstra urechile animalelor de companie mai curate, mai uscate. Rețineți că, în timp ce producătorul susține că acestea vor curăța și urechile câinilor, este puțin probabil să fie adevărat pe baza ingredientelor pe care le folosesc.

 

Curățarea urechilor câinelui este o parte esențială de îngrijire generală. Dacă găsiți adesea probleme cu apa in urechea câinelui, atunci există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a împiedica apariția apei în urechile câinelui dvs. înainte de baie.

 

Luați o bilă mare de bumbac și blocați canalele urechilor externe ale câinelui, înainte de a trece la baie. Ia-le după, iar blanosul tău cel mai probabil va fi mai fericit.

 

 

După baie, foloseste o cârpă de bumbac ușor umezită, ștergeți o parte din canalul extern al urechii, apoi uscați.

 

Chiar dacă urechile câinelui dvs. sunt mult mai lungi și mai adânci decât ale noastre, NU utilizați tampoane de bumbac pe urechile câinelui dvs. – este prea periculos pentru că ii puteți distruge urechile.

 

Există, de asemenea, soluții de curățare a urechilor pentru câini, obișnuite în comerț. Aceste formule sunt mai eficiente la curățare, dar mai puțin eficiente la evaporare; curăță resturile și previne infecțiile urechilor la câini.

 

Orice curățare a urechii pentru câini trebuie aplicată doar cu câteva picături, apoi este masivă în canalul urechii câinelui. Apoi puteți folosi bile de bumbac pentru a șterge excesul de lichid. Curățitorii de urechi pentru câini cumpărați comercial vor conține ingrediente care sunt proiectate pentru a ușura urechile de mâncărime, pentru a elimina acumularea de ceară și a trata acarienii și drojdia.

 

Este un obicei bun în a nu neglija lucrurile mici precum ochii și urechile câinelui dvs. atunci când obțineți câinele uscat după îngrijire și baie. Verificați ochii câinelui pentru orice descărcare sau lacrimă, în timp ce îl lăsați pe el. Ochii sănătoși sunt strălucitori și clari, iar verificarea lor este momentul potrivit pentru a face acest lucru.

Ar trebui să  curățați urechile câinelui cel puțin o dată pe lună, așa că blanosul dvs. va fi confortabil cu tine.

 

Este mai mult ca sigur ca blanosului tau să nu-i placă procesul, așa că învață cum să-ți păstrezi calmul în timp ce îl îngrijești și îl pregătești pentru curățarea urechii. Începeți cu un prosop uscat  și absorbiți cât mai multă umiditate pe suprafață și în jurul urechilor câinelui.

Nu introduceți prosopul în urechea câinelui; utilizați-l numai pentru uscare externă. Dacă există încă apă în exces în urechea câinelui (și este probabil că există), atunci curatati de-a lungul deschiderii canalului urechii cu un tampon de bumbac.

 

 

După înot folosiți un prosop mare pufos sau un prosop special pentru câini, uscați urechile câinelui cât mai ușor posibil. Ridicați urechile blanosului  și uscați ambele părți, sus și jos, dar nu lăsați prosopul să intre în canalul urechii.

 

După ce uscați bine urechea, utilizați o soluție de curățare a urechii. Aplicați câteva picături conform recomandărilor. Dacă utilizați o soluție făcută la domiciliu, utilizați o picătură pentru ochi pentru a măsura soluția în timp ce o picurăți în urechea câinelui. Aveți grijă să nu forțați vârful sticlei sau picurătorului în canalul urechii.

 

Masaj, acest lucru poate sau nu poate fi partea preferată a câinelui dvs., dar trebuie să masați baza urechii câinelui dvs.

 

Stai deoparte! Dă câinelui o anumită distanță pentru a-și putea scutura urechile. Pe măsură ce câinele își scutură capul, va distruge orice resturi adânci din urechi. Faceți acest lucru în aer liber sau într-o baie în care mizeria este mai ușor de curățat.

 

Bile de bumbac.

Este posibil să aveți nevoie de mai multe bile de bumbac. După agitare, luați bilele de bumbac și ștergeți interiorul urechii pentru a absorbi orice lichid suplimentar. Nu împingeți tare în canalul urechii, ci mai degrabă permiteți bumbacului să înmoaie apă din urechea câinelui.

 

Dacă câinele dumneavoastră suferă de piele uscată, odată ce urechea este complet uscată, puteți să luați ultima minge de bumbac și să o înmuiați în ulei mineral și să curățați ușor interiorul clapei urechii. Acest lucru va curăța suplimentar, dar, de asemenea, va oferi umiditate pielii.

Repetați. Faceți același lucru cu a doua ureche.

 

Soluții de curățare la domiciliu.

 

Cu toții încercăm să economisim bani și unii dintre noi preferă ingredientele naturale, spre deosebire de produsele chimice. Există rețete de curățare pentru urechi de casă  pe care le puteți utiliza.

 

În general, opțiunile recomandate sunt utilizarea unor părți egale de peroxid de hidrogen,  oțet de cidru de mere cu apă purificată. Alcoolul nu este recomandat deoarece arde, usuca pielea si provoaca iritatii la urechile câinilor.

 

Mulți oameni au un mare succes cu opțiunea de oțet de cidru de mere. În ceea ce privește mirosul, dispare după ce se evaporă. Partea importantă este că păstrează urechile câinilor dvs. curate, sănătoase și uscate.

 

Descarca materialul gratuit pentru noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *