DE CE MUSCA CAINELE

DE CE MUSCA CAINELE?

 
Deseori companionii nostri dau dovada de un comportament agresiv. Desi exista modalitati de a domoli acest comportament al cainilor, nu putem sa prevenim chiar toate muscaturile.
Exista si caini care nu renunta niciodata la aceste apucaturi. In astfel de situatii, cainii trebuie atent supravegheati de catre proprietar si trebuie cerut ajutorul unui dresor cu experianta.
De ce musca?
Exista situatii in care cainii se simt prinsi in capcana sau sunt fricosi, determinandu-i sa maraie sau sa muste.

 

Caini mai pot manifesta comportament agresiv atunci cand sunt bolnavi sau raniti. Daca atunci cand il mangai cainele te musca ,mergeti cu el la medic , posibil sa fi simtit durere sau diconfort cand atingeti zona afectata.

Agresivitatea este o caracteristica naturala a cainilor, iar intensitatea ei variaza de la caine la caine si de la rasa la rasa.
Cainii care fac parte din aceeasi rasa pot manifesta diferite tipuri si grade de agresivitate.

Cainii pot arata agresivitate in timp ce isi pazesc hrana sau jucariile favorite. Aceasta insusire innascuta ii ajuta sa se apere in salbaticie, sa obtină hrana, sa isi gaseasca o pereche si sa hoinareasca liberi.
Cainii domestici trebuie insa dresati, astfel incat sa se abtina de la manifestarea agresivitatii, deoarece nu este necesara la un animal de companie si poate fi periculoasa.

Iata cateva sfaturi pentru prevenirea muscaturii de catre caine.

-Cand cumparati un caine de la un crescator , rugati-l sa o vedeti pe mama . Nu cumpararti cainele daca mama este agresiva sau prea fricoasa.

-Atunci cand va jucati, nu ii permiteti sa muste sau sa rontaie

-Nu ii permite sa fie posesiv cu mancarea sau jucariile

-Aveti grija atunci cand il puneti intr-o situatie nou

-Pentru a preveni posesivitatea , hraniti-va in mod periodic cainele dintr-un castron cu mana si oferiti-i gustari pe masura ce mananca
Caini necunoscuti care musca .
In cazul cainilor de pe strada nu putem cunoaste temperamentul si trecutul cainelui.
Atunci cand intalniti un caine pe strada nu va apropiati de el .

Daca este ranit apelati serviciul specializat .

Daca se apropie de voi permiteti-i sa va adulmece, nu faceti miscari bruste . Daca cainele afiseaza o atitudine amenintatoare fata de voi, opriti-va si ramaneti nemiscat.

Nu stabiliti contact vizual cu acesta si nu va intoarceti cu spatele . Vorbiti calm cu cainele si retrageti-va incet. Nu fugiti niciodata!

Ce faceti in cazul in care sunteti muscat.
Daca sunteti mucati de propiul caine , verificati daca are toate vaccinurile la zi si daca a fost vaccinat antirabic . Daca este vorba de un caine pe care il cunoasteti , rugati proprietarul sa faca dovada ca are vaccinurile la zi .

 

Daca ati fost muscat de un caine vagabond mergeti la medic de urgenta! Cavitatea bucala a unui caine contine o multitudine de germeni . Este important sa fiti atent la rana in primele zile , dupa accident, astfel incat aceasta sa nu se infecteze. Daca observati formarea unei linii rosii care pleaca de la rana , duceti-va imediat la gamera de garda!

 

Cainele si bebelusul


Pregatirea intalnirii dintre cainele familiei si bebelus trebuie sa inceapa inainte de nasterea copilului. In primul rand mergeti cu cainele la veterinar pentru a va asigura ca are toate vaccinurile la zi si ca este sanatos.
Dati-va cu crema pentru bebelusi ca acesta sa se obisnuieasca cu mirosurile. Incepeti treptat sa reduceti timpul petrecut cu cainele chiar dinainte ca bebelusul sa se nasca.
Odata cu aducerea bebelusului acasa ,mare parte din timpul va fi alocat pentru a a avea grija de acesta. O reducere brusca si drastica a timpului petrecut cu cainele poate cauza acestuia stres si ar putea deveni suparat pe noul intrus
Dupa anstere bebelusului, faceti-i acestuia cunostinta treptat cu cainele .

 

La venirea acasa noua mamica ar trebui sa salute catelul fara copil in brate intr-o maniera calda si prietenoasa.
Nu excludeti cainele din familie, odata cu venirea bebelusului acasa .
Intotdeauan supavegheati-va copiii si cainii. Copiii mici pot avea comportamente imprevizibile si chiar si cele mai temperate animale pot sa se repeada daca sunt impinse peste o limita.

 

Viata alaturi de un caine este mai frumoasa!

 

Descarcati materialul gratuit pentru a mai multe subiecte interesante!

 

[ulp id=’fwOwVV4ajLeVimtX’]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *