DE CE SAPA CAINII?

Există o mulțime de comportamente problematice pe care un câine le poate afișa și multe dintre ele iau proprietarii câinilor prin surprindere. Unul dintre cele mai obscure este obiceiul de a sapa. Sau, cel puțin, este percepută ca fiind obscură de către proprietarii de câini . Dar, de fapt, săpatul este un comportament foarte natural pentru majoritatea cainilor și poate fi motivat de o multitudine de factori.http://magazinulanimaluluitau.ro

Iată câteva dintre motivele pentru care câinele tau are acest obicei.

 

Câinii au instinctul de a săpa din cauza strămoșilor lor.
Stramosii câinilor și rudele sălbatice sunt cunoscuți pentru acest obicei, iar câinii împărtășesc genele cu aceste animale. Lupii, hienele și alți membri moderni ai familiei de câini au obiceiul de a sapa. Același lucru este valabil și pentru majoritatea strămoșilor cunoscuți ai acestor animale și există mai multe motive pentru aceasta:

Protecție la temperaturi extreme, atât înalte cât și joase.
Protecția împotriva altor prădători.
Protecția puilor.
Confort.

După cum vom vedea mai jos, cele mai multe dintre aceste motive se aplică și instinctelor de animale domestice, chiar dacă nu au nevoie practic de ele.

Veți vedea adesea ca blanosul dvs. încerca să sape înainte de a merge la culcare. Chiar dacă acest lucru nu realizează nimic în practică, câinele are instinctul de a-și face locul de dormit mai adânc și mai asemănător, chiar dacă nu sunt animale prin preajma.http://magazinulanimaluluitau.ro

 

Cainii trebuie adesea să-și regleze temperatura.
Săparea unei gropi în care să dormi este cel mai bun răspuns pe care un câine îl are atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute.

 

Cu toții ne uităm mai mult la confort când dormim.
La fel cum majoritatea oamenilor se simt inconfortabil dormind cu o usa sau cu o fereastra deschisa, la fel si cainii – sapa un loc de dormit mai adanc, care sa ii ajute sa se simta mai confortabil, ceea ce este legat de reglarea temperaturii, precum si sentimentul de securizare.

 

Săpatul este distractiv!
Atunci când câinii se plictisesc, vor încerca să-și găsească amuzamentul. În multe cazuri, un câine plictisit poate sapa doar pentru distracție. La urma urmei, dacă oamenii se bucură să sape gropi la plajă, de ce nu se va bucura si câinele să sape, chiar dacă este în ghiveci?

 

În mod similar cu modul în care leoparzii își ridică prada pe copaci pentru a o menține departe de ceilalți pradatori, mulți lupi, și câini au instinctul de a-și îngropa excesul de hrană pentru mai târziu. La câinii domesticiți, acest instinct se transferă adesea pentru a-și îngropa jucăriile, oasele și alte lucruri „prețioase” de alti caini

Câinii sunt destul de inteligenți pentru a realiza că un obstacol poate fi depășit prin a trece sub el. Dacă un câine vrea să scape de acasă din orice motiv, încercarea de a-și pierde calea este un comportament comun, în special în zonele împrejmuite.

 

 

Eliminarea anxietății de separare.
Anxietatea de separare este o problemă frecventă pentru câinii care sunt deseori lăsați singuri pe parcursul zilei. În aceste cazuri este foarte probabil ca patrupedul dvs. să nu vrea să scape din casă, ci doar vrea să iasă și să vă găsească sau încearcă să-și stimuleze instinctiv creierul.

Câinele dvs. ar putea încerca să mănânce murdărie sau rădăcini.
Câinii sunt mai aproape de a fi omnivori și pot mânca alte lucruri decât carnea. Și multe dintre aceste produse alimentare sunt îngropate subteran – rădăcini, tuberculi, ciuperci și multe altele. Prin urmare, nu este puțin probabil ca blanosul să miroasă ceva pe care încearcă să-l mănânce.

 

Cum oprim un câine de la săpat.

Dacă câinele dvs. trebuie să se încălzească sau să se răcoreasca, trebuie să reglați mai bine temperatura camerei. Puteți ști exact motivul pentru care câinele dvs. săpa, dar trebuie să-l opriți? Asta depinde dacă poți oferi patrupedului tău o alternativă mai bună la ceea ce încearcă să realizeze.

Și cum să oprești un câine din a sapa dacă este în mod clar obiceiul lui preferat? Din nou, cele mai multe modalități de a face față problemei săpării câinelui dvs. implică satisfacerea motivului pentru săparea în sine. Deci, dacă mergem prin ele unul câte unul:http://magazinulanimaluluitau.ro

Dacă câinele dvs. trebuie să se încălzească sau să se răcoreasca, trebuie să reglați mai bine temperatura camerei.
În acest caz, saparea este ușor de „vindecat” prin simpla eliminare a nevoii. Alternativ, puteți oferi instrumente pentru el să se răcească sau să se încălzească. De exemplu, un covoraș de răcire sau un ventilator este excelent pentru vară, iar în timpul iernii blanosul tău se poate împacheta într-o pătură de câine.

 

Dacă câinele dvs. vânează creaturi, eliminați creaturile din mediul câinelui.
Vânătoarea este un instinct natural pentru mulți câini, care este foarte greu de îndepărtat, mai ales la câini. În cazul în care câinele dvs. încearcă să sape deoarece miroase sau aude animale mici sub pământ sau pe podea, puteți seta capcane pentru a elimina aceste animale. Încercarea de a vă antrena câinele împotriva vânătorii va fi de obicei inutilă.

Câmpul de dormit al câinelui dvs. nu poate fi închis și suficient de drăguț.
Obținerea unui pat de câine mai bun, cușca pentru câini poate fi o soluție bună pentru această problemă. Alternativ, puteți muta locul de dormit al câinelui dvs. într-un loc mai izolat și mai confortabil în casa dvs. sau oriunde îl vedeți petrecând cel mai mult timp.

Dacă există lucruri în casa pe care câinele dvs. dorește să le distruga, este posibil să fiti nevoit să le eliminați. Dacă există lucruri la care câinele dvs. încearcă să ajung, încercați să oferiți câinelui dvs. un acces mai frecvent la aceste lucruri. Anxietatea de separare, în special, este o problemă pentru majoritatea câinilor și cauzează săparea de multe ori.

În cazul în care câinele dvs. sapa in mod constant si excesiv – contactați un dresor profesionist de câini.  Nu fiecare proprietar de câine poate fi un antrenor profesionist de câine, așa că în astfel de cazuri ați face bine să căutați ajutor pentru o soluție ușoară.http://magazinulanimaluluitau.ro

 

Ce NU trebuie să faceți în cazul în care câinele dvs. sapa.

Nu vă răniți sau nu vă pedepsiți câinele fizic.

Tu de unde iti procuri hrana si accesoriile pentru cainele sau pisica ta?HAI PE http://magazinulanimaluluitau.ro

 

 

Pentru retete delicioase descarca materialul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *