DIAREEA LA CAINI

La un moment dat fiecare proprietar de blanos se confunta cu  diaree la câini. Aflarea cauzei pentru care câinele are diaree este importantă, deoarece aceasta poate indica o problemă medicală gravă care trebuie tratată imediat.

 

Cel mai adesea, diareea la câini este cauzată de paraziți intestinali . Dacă câinele dvs. are diaree, ar putea fi provocata și prin consumarea de alimente nesănătoase umane.

 

 

 

Cu toate acestea, diareea poate fi extrem de gravă pentru câinii în vârstă, câinii care sunt într-o stare proastă de sănătate sau cățeluși. Dacă aveți un câine care se încadrează într-una dintre aceste categorii și el face diaree, mergeti de urgenta la veterinar.

Dacă observați că diareea este inchisa la culoare, sângeroasă sau extrem de apoasă, câinele trebuie dus de urgenta la veterinar . Acestea nu sunt semne bune și trebuie să vă asigurați că nu se întâmplă ceva mai grav.

 

Prevenirea diareei la câini:

 

Nu există nici o modalitate de a preveni diareea la câini. Fiecare câine va avea diaree la un moment dat. Dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ameliora starea cainelui intr-o astfel de situatie.

 

Nu dati alimente umane cainelui. Poate fi drăguț atunci când câinele îți cere aceleași alimente pe care le consumi, dar mâncarea anumitor tipuri de alimente umane poate fi rău pentru sistemul digestiv al câinelui.

 

Un alt lucru pe care îl puteți face este să vă asigurați că aveti curtea curățată și că nu există gunoi sau resturi . Câinii pot lua germeni cu ușurință din jurul gunoiului sau a altor resturi.

 

Remedii interne pentru diareea la câini

Dacă afectiunea durează mai mult de trei zile sau dacă câinele începe să se deshidrateze, atunci nu așteptați si mergeti la veterinar.

 

Postul este primul lucru pe care veteranii îl recomandă pentru tratarea diareei câinilor, mai ales dacă câinele manifesta vărsături. Postul va permite sistemului digestiv să se curățească și să scape de orice intrus care poate irita stomacul sau tractul digestiv al câinelui.

Aceasta cura ar trebui să dureze aproximativ 24 de ore, dar asigurați-vă ca in tot acest timp câinele dvs. are acces la apă curată, proaspătă, fără bacterii . Este adesea recomandat să oferiți câinii dvs. apă îmbuteliată sau apă distilată .

 

Hraneste cainele cu orez si pui . Portia de mancare se recomanda sa fie mica si  la intervale regulate, pentru a ajuta la înmulțirea scaunelor câinelui și pentru a-și calma stomacul.

Mențineți-l pe această dietă delicată până când diareea dispare și apoi reveniți la hrana veche.

 

Dovleac conservat

 

Câine are diareea dovleacul poate ajuta din nou scaunele câinelui tău să fie solide. Dar când dai dovleac conservat câinelui tău pentru diaree, trebuie să te asiguri că dai câinelui dovleacul curatat.

Se recomanda o lingură sau două de dovleac pe zi . Prea mult dovleac va supraîncărca sistemul câinelui dvs. cu beta-caroten.

 

Cartofi dulci

Dacă nu aveți dovleac sau nu puteți găsi nici dovleac conservat, puteți da câinelui dumneavoastră niște cartofi dulci în schimb.

 

Pedialyte

Pedialyte este o modalitate excelentă de a vă menține câinele hidratat atunci când are diaree. Din nou, verificați cu medicul veterinar pentru a vă asigura că nu-i dați prea mult câinelui. Utilizați Pedialyte corespunzător și simplu, adăugați in apa câinelui atunci cand are diaree.

 

Probiotice sau iaurt simplu

 

Dacă câinele are diaree, îi poți da câteva probiotice pentru a ajuta sistemul digestiv al câinelui să se restabilească și să se vindece. Capsulele probiotice pot fi adăugate in mâncarea câinelui. Sau puteți să-i dați câinelui un iaurt simplu pentru a obține probioticele.

Doar asigurați-vă că iaurtul este simplu.

 

 

Alimente pentru copii.

Alimentele pentru copii sunt blânde și pot fi date unui câine care nu este entuziasmat de mâncarea amestecului de orez și carne. Asigurați-vă că alimentele pentru copii nu sunt condimentate și contin doar carne și legume . Puteți, de asemenea, să oferiți câinelui carne de vită, în cazul în care câinele nu manifestă nici un interes în alimentație.

 

Câinele dvs. nu se va simți foarte bine, așa că lăsați câinele să se odihnească. Nu vă așteptați ca el să se joace sau să meargă la plimbări lungi. Puneți patul preferat al câinelui într-un loc cald și liniștit și lăsați câinele să doarmă cât de mult doreste.

 

 

Pentru mai multe noutati descarca articolul gratuit.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *