HAMURI SI ZGARZI PENTRU CAINI

Hamurile și zgarzile pentru câine anti-tragere sunt cele mai sigure alegeri deoarece acestea nu reprezinta nici un risc de vătămare pentru caini.

 

 

Proprietarii care au fost târâți de propriul câine care urmărește o pisică înțeleg că tragerea câinelui nu este doar o provocare – e periculoasă. Este un pericol pentru siguranță atât pentru câine cât și pentru stapan. Acest lucru a fost observat în studii, dar dacă sunteți proprietarul unui caine agresiv, atunci nu aveți nevoie de știință pentru a vedea cum tragerea lesei constant poate deveni o problemă.

 

Astăzi, mai mult ca niciodată, hamurile devin cea mai comună alegere a fiecărui proprietar de câine. În timp ce sunt mai scumpe ele oferă beneficii mult mai mari pentru tine și pentru patrupedul tău. Deci, exact cum se folosesc hamurile fără tragere pentru câini și ce trebuie să știți despre tragerea lesei?

Au fost destul de multe lucrări scrise pe aceasta tema. Consensul general este că acest lucru poate provoca un pericol pentru câini și pentru persoanele care se deplasează, așa cum se demonstrează într-un studiu (Shabelansky et al., 2016). Pentru a fi mai specific, alte studii sugerează, de asemenea, că tragerea lesei de catre câine poate duce la o presiune prea mare a tensiunii arteriale.

 

Formatorii de câini și profesioniștii din domeniul medical avertizează, de asemenea, proprietarii că puii care nu sunt obisnuiti cu lesa se vor transforma în câini adulți care trag neîncetat, continuând astfel această comportament defectuos.

 

Aceasta poate fi o problemă majoră, în special în cazul unor rase puternice, medii sau mari, care pot trage proprietarul în spatele lor, cum ar fi Staffordshire Bull Terriers. Acești câini pot cântări mai mult de 60 de kilograme și au putere serioasă, ceea ce înseamnă probleme atunci când câinele decide să atace.

 

Deși mulți proprietari văd aceste comportament ca ceva normal, este de fapt o problemă de comportament care trebuie corectată cât mai curând posibil. Unii proprietari optează pentru pedeapsa negativă, care a fost demonstrată ca ineficientă, sau o pedeapsă pozitivă, care de ani de zile s-au dovedit a nu avea niciun efect asupra schimbării problemelor comportamentale la câini, sau strigând la câine și alte metode ineficiente similare.

 

Cercetările demonstrează că unelte precum hamurile de tracțiune care servesc ca stimuli perturbatori funcționează mai bine la câinii cărora le place să tragă. În comparație cu metodele de pedeapsă negativă sau pozitivă, folosirea unui ham  fără tragere pur și simplu servește ca un „eveniment nedorit” pentru câine, ceea ce conduce animalul să își schimbe cursul de acțiune spre un comportament mai de dorit „.

 

Câinii care trag neîncetat nu pot purta zgarda pentru câini. Aceste zgarzi pur și simplu nu funcționează pentru antrenament sau chiar mersul pe jos (în cazul în care acestea trag neîncetat),  poate duce la răni atât pentru câine cât și pentru proprietar, așa cum am menționat mai sus.

Zgarzile exercită o presiune mult mai mare asupra gâtului, traheei și laringelui câinelui decât un ham. Acest lucru este deosebit de periculos pentru câinii care au probleme serioase de comportament.

 

Mai mult, nu numai că zgarzile obișnuite pentru câini pot provoca dureri și răniri, dar și permit foarte ușor ca patrupedul tău să alunece, precum și să permită câinelui să tragă cu ușurință proprietarul peste tot. Și deși câinii simt, de fapt, durere, ei nu înțeleg întotdeauna faptul că se rănesc pe ei înșiși sau îl pun pe proprietar în pericol.

Ca cineva care a învățat oameni despre pregătirea câinilor, am văzut proprietarii câinilor încercând metode diferite. În afară de pedeapsa negativă, unii aleg să folosească zgarda de dresaj.  Acestea sunt departe de soluțiile ideale și rareori au ca rezultat ceea ce proprietarii încearcă să realizeze.

 

Formatorii de câini și alți experți în domeniul animalelor sunt de acord că utilizarea fiecăruia dintre aceste tipuri de zgarzi insa poate răni câinele, atât fizic, cât și mental.

 

Cu cele de mai sus, se pare că niciun produs de câine de tracțiune, cum ar fi hamuri speciale sau zgarile, nu este într-adevăr cea mai bună soluție pe care o avem astăzi. Nu, de exemplu, hamurile cu capete de tracțiune devin cel mai adesea cumpărat în categoria de accesorii pentru câini, indiferent dacă câinele este sau nu agresiv.

 

Acestea fiind spuse, chiar dacă un ham nu este cel mai sigur și mai ușor de a opri un câine de a trage.Toate hamurile fără tragere servesc numai ca o soluție temporară și ajutor simplu în timp ce dresati câinele.

Dacă decideți să începeți antrenamentul câinelui dvs. să nu trageți de lesa .

Aceste unelte de pregătire a câinilor sigure au dovedit că funcționează bine pentru a antrena câinii să se oprească să tragă lesa fără a se răni. Mulți experți în câini și formatori continuă să le folosească. Cu toate acestea, rețineți că este foarte important să obțineți lucrurile potrivite in care puteți avea încredere ca nu vă va răni cainele.

 

Căpăstrul este o metodă simplă și eficientă de a educa câinii într-un mod non-violent. Vă veți putea controla animalul simplu și blând pentru a facilita dresarea fără efort.

 

 

Are un sistem original special pentru închiderea și blocarea fălcilor: dacă animalul trage tare și fuge înainte, un inel glisant de sub bărbie asigură închiderea botului. Odată ce câinele se calmează, sistemul este eliberat, iar câinele își va putea deschide botul ușor.

Căpăstrul  este complet ajustabil și foarte confortabil. Banda pentru bot nu deranjează câinele și e și căptușită pentru un plus de confort. Pentru perioada de familiarizare a câinelui  există o curea adițională de fixare pentru a preveni alunecarea accidentală a căpăstrului.

Gata cu efortul de tragere enervant, vă veți putea bucura de o plimbare plăcută și relaxantă alături de câinele dumneavoastră.

Când câinele își trage lesa, cureaua din jurul botului va exercita presiune asupra unui punct care va ajuta cainele să se relaxeze imediat. Deoarece presiunea este aplicată numai atunci când câinele trage, animalul dvs. va începe să-și dea seama că el este cel care controlează presiunea.

 

Ham pentru dresaj.

 

Gata cu momentele incomode în care câinele trage tare de lesă: datorită sistemului său revoluționar de control, hamul de dresaj  dispersează forța de tragere pe umerii și pieptul câinelui. Design-ul hamului împreună cu căptușeala parțială vă permit să vă controlați câinele într-un fel blând, fără a pune presiune neplăcută pe corpul său.

Hamul este flexibil, astfel că îl veți putea pune și da jos cu ușurință de pe câine și totodată îl veți putea ajusta la corpul acestuia fără efort. Este potrivit chiar și pentru dresajul blând și eficient al cățeilor.

Hamul de dresaj pentru caini opreste tragerea incomodă într-un mod blând pentru un dresaj controlat, usor de imbracat si de ajustat.

 

Multe companii de caine se concentrează acum pe fabricarea diferitelor tipuri de hamuri frontale / hamuri de câine și alte dispozitive similare care ajută proprietarii .

 

După cum știți majoritatea, există mai multe tipuri de hamuri de câine, și nu toate funcționează în același mod sau ajută aceeași cauză. Nu toți, de asemenea, lucrează cu aceleași tipuri de câini. Multe depind de rasa, mărimea, vârsta și temperamentul animalului dvs. de companie.

 

 

Cel mai important este să nu folosiți alte instrumente care ar putea să vă rănească câinele sau pe dvs., precum  să  va împiedice să vă antrenați efectiv animalul să nu mai tragă o dată pentru totdeauna. Aceste metode de încercare și de eroare au fost deja efectuate de alți proprietari de câini – nu funcționează!

 

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *