Hiperkeratoza la câini

Ați observat vreodată că nasul câinelui dvs. pare excesiv de tare sau este acoperit de o crustă? Sau poate ați observat că pernutele câinelui par a fi neobișnuit de sensibile sau au o crustă tare. Dacă ați observat aceste simptome, poate apărea hiperkeratoză la câini.

 

Hiperkeratoza poate avea mai multe cauze. Unele rase de câini, cum ar fi Golden Retriever și Terrierii, sunt predispuși genetic la această condiție. Alte cauze pot fi boli grave medicale cum ar fi Distemper sau Leishmaniasis, care este o infecție parazitară.

 

Atât talismul cât și leishmaniaza pot fi vindecate dacă sunt depistate mai devreme. Câinele dvs. ar trebui să fie vaccinat pentru a preveni această problemă.

 

Din păcate, nu există nici un tratament pentru hiperkeratoză la câini. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru animalul dvs. de companie este să încercați să gestionați starea și să vă faceți câinele sa se simta cat mai confortabil. Hiperkeratoza la câini poate fi inconfortabilă, dar nu este periculoasă pentru viață.

 

Deci, ce anume este?

Vom discuta despre ce este această condiție și cum să o gestionați. Acest articol include, de asemenea, câteva sfaturi rapide pentru prevenirea hiperkeratozei la câini. Dacă aveți o rasă mai predispusa la această condiție decât altele, prevenirea va fi cheia.

 

Ce este hiperkeratoza la câini?

Corpul cainelui tau produce in mod natural cheratina. Keratina este o proteină care formează stratul exterior al pielii. Este foarte dur și fibros. Hyperkeratoza este o afecțiune în care corpul câinelui dvs. produce prea multă keratină.

 

Această cheratină crește și formează o coajă tare și crudă pe nasul câinelui tău și pernute. Când câinele are acea coajă tare, uscată pe nas, câinele nu-și poate folosi nasul foarte bine. Acele coji, cruste tari  pe pernute pot face extrem de sensibile picioarele.

 

 

Administrarea hiperkeratozei la câini.

Deoarece nu există nici un remediu pentru hiperkeratoză, este foarte important să luați măsuri pentru a gestiona și pentru a vă menține câinele confortabil. Cu câteva tratamente simple și modificări ale stilului de viață, hiperkeratoza nu trebuie să devină o problemă mare pentru câinele dvs. sau să influențeze prea mult viața câinelui.

Este important ca patrupedul dvs. să fie vazut de medicul veterinar în mod regulat. Această crusta tare poate duce la infecții ale pielii și alte probleme care trebuie tratate cu antibiotice și creme de piele locale. Deci, va trebui să dezvoltați o relație bună cu un veterinar în care aveți încredere pentru a obține o îngrijire continuă eficientă pentru câinele dumneavoastră.

 

Când vine vorba de tratamente la domiciliu, aici sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a gestiona hiperkeratoza la câini și pentru a menține confortabilitatea cainelui:

 

Curatati in mod constant crusta:

Deoarece cheratina va continua să crească și să crească, puteți să o eliminați periodic la cabinetul veterinar. Acest lucru ar trebui făcut numai de către un medic veterinar pentru a preveni rănirea câinelui dvs. sau pentru a nu provoca o infecție a pielii.

Veterinarul dvs. poate curata cu atenție excesul de keratină și vă va face câinele sa se simta mult mai confortabil. Dacă faceti acest lucru la fiecare câteva luni, simptomele de hiperkeratoză nu pot afecta deloc viața câinelui.

 

Folosiți creme de piele:

Cremele speciale pentru câini cu hiperkeratoză vă vor ajuta să vă relaxați cochilia și să păstrați nasul umed câinelui, astfel încât câinele dvs. să poată mirosi ca și cum nu ar avea nicio afeciune. Cremele speciale ajuta la încetinirea creșterii cheratinei, deși nu pot vindeca complet hiperkeratoza.

 

Folosiți pantofi protectori:

 

 

Deoarece picioarele câinelui dvs. pot fi sensibile, ar trebui să investești în câteva încălțăminte bune pentru câinele tău. Când vă scoateți câinele, asigurați-vă că picioarele câinelui sunt protejate astfel încât să nu vină în contact cu gheața, zăpada rece sau pavajul cald. Acest lucru este deosebit de important dacă trăiți într-un climat cald unde temperaturile din timpul verii pot urca destul de mult.

 

 

Taiati unghiile cainelui la un profesionist:

 

Atunci când câinele dvs. are Hyperkeratosis, poate fi dificil pentru tine să-i tăi unghiile fără a provoca dureri sau răni. Dar, tăierea unghiilor câinelui în mod regulat îl va menține mai confortabil. Mergeti in mod regulat cu blanosul la medicul veterinar pentru curatarea unghiilor .

 

Oferiti abur cainelui:

 

Pentru a menține pielea moale și umedă și pentru a înmuia crețurile de keratină de pe nasul câinelui și pernute dă câinelui tău abur. Rulați dușul cu apă fierbinte în plină explozie până când baia este fierbinte și aburită.

Apoi stați în baia aburului cu câinele dvs. și lăsați acest abur fierbinte să înmoaie pielea și keratina. Animalul dvs. va respira mai bine și va fi mult mai confortabil.

Hyperkeratoza nu trebuie să facă viața grea pentru câine. Dacă vă asigurați că mergeti cu el la veterinar de multe ori și folosiți câteva dintre aceste tehnici puteti face câinele mai confortabil, iar blanosul poate avea o viață extraordinară chiar și cu Hyperkeratosis.

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *