Incontinenţa urinară la câine

Incontinența urinară este o condiție în care câinele dvs. nu este capabil să-și țină urina. Incontinența la câinii in vârstă este o problemă destul de frecventă care începe când un câine intră în vârstă mijlocie. Există, de asemenea, o incontinență fecală observată la câini, dar este mult mai rară. În timp ce unii câini în vârstă își pierd capacitatea de a ține doar ocazional, alții vor avea tot timpul accidente. Câinii care dezvoltă starea incontinenței urinare se vor simți adesea stresați și anxios, ceea ce complică nu numai viata ta dar si viata blanosului tău. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele dvs. senior. https://www.prietenultaucainele.ro/urinari-dese-la-caini/

 

De îndată ce observați incontinența la câinele dvs. senior, duceți-l la veterinar. Există mai multe motive pentru care animalul dvs. poate avea această problemă. Unele dintre cauzele care stau la baza pot fi tratate până la capăt, în timp ce altele pot fi gestionate într-o oarecare măsură. Infectii ale tractului urinar la câinii în vârstă sunt destul de frecvente și se poate trata în majoritatea cazurilor. În cazuri obișnuite, medicamentul adecvat este tot ceea ce este necesar.http://magazinulanimaluluitau.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=947&products_id=947

 

 

Anxietatea poate provoca uneori incontinență la câinii in vârstă, dar poate fi cauzată și de incontinență, ceea ce face dificilă înțelegerea care a fost inițiatorul. Dacă anxietatea este motivul principal, medicul veterinar vă va ajuta să vă tratați câinele în mod special pentru aceasta. În unele cazuri, pot fi prescrise medicamente pentru anxietate și medicamente pentru câini, dar cel mai bun mod de a trata anxietatea este asigurarea unui mediu sigur și calm pentru patruped.

Nivelul hormonilor se schimbă odată cu îmbătrânirea animalului. Cainii in varsta care nu produc suficient testosteron sau estrogen pot pierde controlul vezicii lor. Aceste probleme sunt tratate cu terapii de substituție hormonală sau medicamente în clinici veterinare.

Disfuncția cognitivă a câinelui este un nume pentru scăderea abilităților mentale a câinilor care sunt seniori. Este similar cu demența sau Alzheimer la om. CCD poate face ca blanosul să uite să meargă afară sau chiar să-i conștientizeze de urinare, de aceea unii pot fi surprinși când văd urină în jurul lor sau în paturile lor. Din păcate, CCD nu poate fi vindecat și singurul lucru pe care îl puteți face este să încercați să observați CCD la câine senior și să vă faceți câinele cât se poate de confortabil.

Există câteva studii noi care pretind că au dezvoltat dispozitive pentru a ajuta la CCD la câinii seniori, dar nu sunt încă disponibile. Alte boli care pot provoca incontinență la câini includ: diabetul zaharat, afecțiunile hepatice sau renale, cancer sau polipi în tractul urinar și în pietrele vezicii urinare. Incontinența se poate datora și multor altor factori legați de vârsta înaintată, cum ar fi declinul mușchilor și nervilor câinilor. Acest lucru poate fi gestionat prin medicamente sau intervenții chirurgicale, dar în cele din urmă poate fi și o problemă care trebuie tratată zilnic pentru tot restul vieții animalului.

În jur de 90% din cazuri de incontinență la câini pot fi tratate cu medicamente. Cu toate acestea, în cazul în care tratamentul nu reușește cu succes după mai multe încercări, atunci pur și simplu trebuie să vă îngrijiți animalul și starea acestuia și să vă faceți câinele confortabil.

Câinii cu incontinență trebuie, de obicei, să meargă adesea la baie și ar putea avea accidente, deoarece nu pot ține mult timp. Instalarea unei uși de câine poate fi utilă, deoarece ii poate oferi accesul non-stop la baie. Dacă nu sunteți în poziția de a instala uși de câine, atunci trebuie să fiți vigilenți când câinele vă arată semne că trebuie să mearga afara. Mișcați patul câinelui mai aproape de ușă. Acest lucru poate fi foarte util pentru câinii cu incontinență care sunt conștienți de necesitatea de a merge afara. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că patul câinelui dvs. nu este mutat într-o zonă rece sau într-un loc unde se va simți izolat sau exclus. Având o ușă de câine instalată lângă patul lui poate face lucrurile mult mai ușoare pentru animalul tău senior.

Protejați patul de lichide:

Dacă câinele dvs. senior are accidente prea des, va trebui să vă protejați patul. O soluție este o acoperire din plastic pe care o poți pune pe saltea câinelui tău. Puneți un prosop moale sau o pătură peste saltea și capacul din plastic pentru a vă face câinele mai confortabil. Dacă se produce un accident, spălați pur și simplu pătratul sau prosopul și furtunul de pe capacul din plastic. O alta optiune este alegerea unui pat de caine special realizat in acest scop, cum ar fi paturile cu ochiuri mari. Păstrează câinele ridicat de la sol și, dacă are un accident, tot fluidul va coborî la podea. Puteți curăța podeaua și spălați patul foarte usor.

Unele dintre cele mai bune paturi ortopedice pentru câini (concepute pentru animale de companie înalte) sunt fabricate din materiale care nu se scot în urină și sunt, de asemenea, foarte ușor de curățat.

Utilizați produse pentru incontinență:

Există multe produse pentru câinii cu incontinență care pot face viața mai ușoară pentru tine și pentru blanos. Scutecele de incontinență pentru câini sunt una dintre cele mai bune soluții pentru această problemă. Ele seamănă mult cu scutecele umane, cu excepția găurii de coadă, și sunt bune și pentru incontinența fecală.

Ele prezintă o bandă absorbantă înfășurată în jurul burții câinelui, care poate absorbi orice urină și împiedică scurgerea acesteia pe podea. Acest scutec pentru câini nu este bun pentru câinii de sex feminin sau pentru câinii cu incontinență fecală, deoarece acestea nu au acoperire pe picioare. Cele mai cunoscute plăcuțe de pește pentru câini sunt hârtii absorbante foarte asemănătoare cu fețele de masă de unică folosință. Ele oferă un loc în care blanosul tău poate intra în casă și sunt adesea folosite pentru cățeluși care nu sunt încă invatati sa faca afara. Acestea pot fi folosite cu suporturi pentru pene pentru a face munca de curățare mult mai ușoară. Alternativ, puteți opta și pentru cutii de așternut pentru câini, făcute din iarbă reală sau artificiala.

S-a observat că incontinența la câinii seniori se întâmplă adesea cu animalele de companie cărora le lipsește exercițiul și timpul de joc, ceea ce este comun pentru un animal îmbătrânit. Luați-l mai des la plimbare, ceea ce uneori poate ajuta și reduce numărul accidentelor.http://magazinulanimaluluitau.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=947&products_id=947

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *