INFECTIILE OCULARE LA CAINI

Cainele tău are în mod neobișnuit ochii obositi, roșii sau chiar observi puțin puroi in jurul ochilor? Acestea sunt semne clare ale infecției ochilor, in aceasta situatie tovarășul vostru credincios are nevoie de ajutorul dvs. Din păcate, majoritatea câinilor sunt expuși riscului de a suferi de infecții oculare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semne ale infectie oculare:

Cantitate excesivă de pete lacrimogene sau epifora.

Sensibilitate deosebit de ridicată la lumină.

Constant intermitent, zgârieturi la ochi.

Înroșirea semnificativă a zonei ochilor și / sau a țesuturilor înconjurătoare.

 

Atunci când câinele dvs. suferă de infecție a ochilor, trebuie sa va asigurati că patrupedul dvs. nu suportă daune de durată. S-ar putea să existe mai multe motive pentru infecția ochilor câinilor și modalități diferite de a fi vindecata.

 

Infecțiile oculare la câini sunt atunci când ochii reacționează la invazia microorganismelor dăunătoare; acestea ar putea fi bacterii, viruși sau chiar ciuperci. Aceste microorganisme pot invada toate părțile ochiului câinelui. Cea mai bună modalitate este de a preveni această invazie, dar acestea pot fi inlaturate cu ușurință și nu vor provoca pagube permanente dacă se iau și măsuri rapide.

 

 

Iată ce ar trebui să știți despre problemele și tratamentele pentru infecția ochilor la câine.

 

Cât de gravă este?
Deoarece există multe boli și infecții oculare diferite la câinii care prezintă simptome foarte asemănătoare, este dificil să se evalueze gravitatea problemei înainte de a stabili ce tip de infecție este. Până când nu știi ce probleme sunt, nu vei ști cum să tratezi problema.

 

Dacă observați că ceva nu este în regulă cu ochii câinelui dvs., trebuie să programați o întâlnire la medicul veterinar. Singurul lucru pe care toate problemele legate de infecția ochilor de câine au în comun este că indiferent cât de rău ar putea fi în cele din urmă, tratamentul precoce este aproape garantat pentru a calma suferința câinelui dumneavoastră rapid și poate chiar să-i salveze vederea.

 

Cainii cei mai expusi riscului:

Iată o listă a câtorva rase predispuse la problemele genetice ale ochilor:

 

Boston Terrier.

Acesti caini sunt mai predispusi la „ochiul de cires”, o problema a pleoapei a treia sau la glanda lacrimala; din fericire, acest lucru se poate repara cu o intervenție chirurgicală sau, în unele cazuri, cu picături de ochi pentru câini și masaj.

 

Shetland Sheepdogs și alte rase Collie.

Destul de mici Shelties, Lassie Lookalikes și Colise Border Border sunt predispuse la ceea ce se numește Collie Eye Anomaly (CEA). Aceasta este o afecțiune genetică care afectează retina, coroida și sclera cu diferite grade de gravitate, de la a fi atât de ușoară încât nu afectează vederea, până la o gravitate suficientă care ar duce la orbirea câinelui.

 

Springer Spaniel englez.

Acest caine dinamic, poate fi cel mai bun caine, dar, din păcate, ochii lui nu sunt la fel de buni ca și nasul. Predispus la Atrofia retiniană progresivă, glaucom și cataractă. Fiți în căutarea simptomelor obișnuite ale infecției ochilor de câine, cum ar fi mâncărimi, tulburare sau înroșire.

 

Marele Danez.

Danezii mari sunt predispuși la un tip de infecție numita Entropion. Aceasta este o tulburare ereditară în care pleoapa se rotește spre interior, determinând genelor să irită ochiul. Este o condiție dureroasă pentru câine, care poate fi remediată prin intervenție chirurgicală.

 

Pudelii.

Pudelii sunt predispuși să sufere de glaucom. Aceasta este o condiție în care există o acumulare de lichid în ochi care provoacă presiune, durere și, dacă nu este tratată suficient de devreme,poate duce la orbire.

 

Simptome :

Deși infecțiile oculare la câini sunt destul de frecvente, simptomele acestora sunt împărtășite de multe alte condiții amenințătoare. Cel mai bine este să vă petreceți câteva momente în fiecare zi cu cainele tau, astfel încât să poți identifica orice schimbare și să îi tratezi la prima ocazie.

 

 

Evitarea luminii.

Nu toți câinii au nevoie de lumini puternice, dar un câine sănătos nu trebuie să încerce să evite lumina puternică. Sensibilitatea la lumină este destul de comună atunci când câinele dvs. suferă de iritarea corneei sale, dar există o mulțime de motive pentru ca blanosul dvs. evita brusc lumina.

 

Clipeste des:

Trebuie să fiți foarte atenți să observați acest simptom, dar, la fel ca noi, atunci când prietenul tău are ceva în ochi, reacția lui naturală este să clipeasca. Problema este că s-ar putea să nu fie un obiect străin de care a fost iritat, adesea pot exista și alte explicații, inclusiv deteriorarea corneei, așa că cel mai bine trebuie să vă duceți la veterinar. Dacă este posibil, bandajați ușor ochiul pentru a evita iritarea cauzată de clipirea excesivă.

 

Deschiderea parțială a unui ochi:

Deschiderea parțială a unui ochi este un semn evident că există ceva în neregulă. Amintiți-vă că chiar și cele mai mici vătămări se pot transforma într-o rană infectată, deci nu vă așteptați ca problema să dispară singură, cauzele sunt într-adevăr examinate cel mai bine de veterinarul dvs. de încredere.

 

Cauzele infecțiilor oculare la câini:

Există multe modalități prin care câinele dvs. poate contacta o infecție a ochilor. După cum s-a discutat mai sus, unele rase sunt mai predispuse decât altele. Mai mult, noile studii au descoperit recent și mai multe riscuri pentru ochii câinilor, cum ar fi paraziți sau alte boli conexe care anterior nu au fost cunoscute.

 

Un studiu din 2016 se axa pe boala misterioasă legată de problemele legate de infecția ochilor numită Sindromul de degenerare a retinei achiziționate brusc (SARDS). Acest lucru a fost cunoscut anterior pentru veterani și stapanii animalelor de companie, dar încă nu suntem siguri de cauzele sale și chiar tratamente adecvate.

 

Un studiu din 2017 a constatat că infecțiile oculare la câini pot fi, de asemenea, cauzate de paraziții, iar tratamentele pentru acestea pot fi, de asemenea, complicate.

Pentru cauzele obișnuite de infectare a ochilor de câine, acestea pot fi motivele:

-bacterii (de orice formă) sau ciuperci;
-keratită sau infecție corneană la ochiul câinelui;
-mai multe tipuri de virusuri (inclusiv herpes);
-glaucom
-iritante sau materiale străine în ochii câinelui;

 

Încă o dată, indiferent de cauze, tratamentul prompt pentru infecțiile oculare la câini este esențial. Dacă nu ați reușit să preveniți oricare dintre aceste probleme oculare, mergeti imediat la veterinar – infecțiile oculare ale câinilor pot deveni cronice sau pot cauza daune de durată dacă nu le veți asista imediat.

 

Prevenirea infecțiilor :

De câte ori ați auzit că prevenirea este mai bună decât vindecarea? În cazul problemelor legate de infecția ochilor la câine, acest lucru este mai adevărat decât oricând. Există mai multe produse de îngrijire a ochilor pentru câini pe care le puteți folosi ca tratamente sau ca medicamente preventive.

 

Prevenirea infecțiilor oculare la câini nu este întotdeauna 100% posibilă; uneori câinele dvs. ar putea intra în contact cu un alt câine care suferă de o infecție .

 

Unele remedii de casă pot fi reale pentru starea de prim ajutor. Chiar dacă câinele dvs. este pe medicamente, verificați cu medicul veterinar pentru a vedea dacă puteți completa cu unele rețete pe bază de plante. Evident, nu vrei să diluezi un medicament esențial, dar puterile liniștitoare, vindecătoare ale ierburilor sunt incontestabile. Acestea pot funcționa la fel de bine pentru probleme minore, dar ar trebui să vă consultati cu medicul veterinar dacă afecțiunea se înrăutățește sau persistă.

 

Soluție salină.

Se compune din 1 cană de apă călduță cu ¼ linguriță de sare adăugată. Acest lucru poate fi folosit ca o ștergere, ajutând la eliminarea crustelor, ștergând întotdeauna din interiorul ochiului și niciodată reutilizând aceeași ștergere de două ori.

 

Suplimente pe bază de plante.

Preferăm să greșim din cauza prudenței ca părinți pentru animale de companie, așa că verificați cu medicul veterinar înainte de a introduce un nou supliment pe bază de plante. Tot ce este nevoie este un apel telefonic rapid pentru a obține clar toate neclaritatile.

 

Musetel.

Un favorit al multor proprietari de animale de companie este ceaiul de musetel.

 

 

Eyebright.

Aici, din nou, Eyebright are calități stringente, antiinflamatorii și antiseptice într-o plantă ușor obținută. Acesta este, în general, un remediu rapid, dar de scurtă durată. De asemenea, cunoscut sub numele de Euphrasia.

 

Brusture.

Când vine vorba de eliminarea substanțelor nedorite, planta de burduf este un campion, iar o infecție este cu siguranță o substanță nedorită. De asemenea, cunoscut sub numele de Arctium lappa.

 

Rozmarin.

Nu numai pentru gătit, planta de Rosmarin este bine cunoscută pentru ameliorarea durerii.

 

 

 

Diagnosticul și tratamentul medical:

Cainii sunt caini, sunt obligati sa se confrunte cu probleme acum si apoi, iar problemele legate de infectii sunt relativ comune pentru proprietarii de animale. Infecțiile oculare au aceleași simptome ca afecțiunile mai grave, iar deteriorarea gravă a ochiului poate apărea foarte rapid. Acesta este motivul pentru care majoritatea veterinarilor recomandă aducerea câinelui dvs. în 24 de ore de cand observați o problemă a ochiului.

Dacă examinați ochiul câinelui și puteți vedea în mod clar un corp străin pe care îl puteți îndepărta în siguranță, este probabil sigur să faceți acest lucru, în caz contrar, mergeti la medicul veterinar.

 

Probabil va dori să ia temperatura câinelui. În primul rând, aceasta este pentru a verifica sănătatea generală bună și semnul unei infecții. În continuare, medicul veterinar va examina ochii câinelui tău pentru tumori, corpuri străine și orice anomalii.

El va observa sănătatea generală a ochiului, inclusiv orice roșeață sau umflături, orice deversare sau activitate oculară neobișnuită.

 

Veterinarul dvs. va dori probabil să ruleze două teste foarte simple

 

Testul fluoresceinei.
Tot ce face, este să ia o bandă de hârtie tratată chimic, să o așeze pe ochiul câinelui tău și orice problemă a ochiului va fi identificata, datorită fluorescenței chimice.

 

Schirmer Tear Test
Este un test simplu și rapid pentru a măsura producerea lacrimilor în ochiul câinelui dvs. Veterinarul va putea în curând să spună dacă blanosul produce o cantitate prea mare de lacrimi datorită unei infecții.

 

Gândurile finale.
Când vine vorba de sănătatea ochiului câinelui dvs., nu merită lăsat la întâmplare. Din acest motiv, este recomandat ca, ori de câte ori bănuiți că aveți probleme cu infecția ochilor la câine, vizitați medicul veterinar de îndată ce observați că ceva nu este bine.

 

Cu multe remedii și tratamente medicale disponibile, problemele se pot rezolva rapid. Dar dacă este lăsată netratată prea mult timp, se pot produce daune permanente ochiului câinelui și chiar poate duce la pierderea vederii.

 

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *