INGREDIENTE PERICULOASE PENTRU CAINI

 

Știm deja că mâncarea pentru câini poate costa destul de mult. În timp ce unii oameni pot asocia un cost mai ridicat al alimentelor pentru animale de companie cu ingrediente alimentare de înaltă calitate pentru câini, trebuie să ne întrebăm cu adevărat această linie de gândire. Câte ingrediente din alimentele câinelui tău le poți recunoaște, pronunța sau înțelege?

Nu toate alimentele pentru câini sunt create egale, iar mărcile scumpe de alimente pentru câini nu sunt întotdeauna egale cu cele mai bune ingrediente alimentare pentru câini. Din păcate, există producători de produse alimentare pentru animalele de companie, companii și mărci care permit ca potențialul de profit să umbrească nevoia de a oferi o hrană pentru câini de înaltă calitate, sănătoasă și sigură.

Așa cum a fost descoperit în lista uriașă a controverselor din industria alimentară pentru animale de companie, există motive întemeiate de a pune la îndoială cine face alimentele animalelor de companie și cum o face. Din păcate, responsabilitatea trebuie să revină asupra consumatorului, proprietarului câinelui, pentru a se asigura că hrana pentru animale de companie nu va face mai mult rău decât bine.

Unele părți suspecte care alcătuiesc hrana pentru câini sunt mult mai dăunătoare decât altele, și există știința care să o demonstreze. În acest articol, voi arăta cele mai periculoase alimentele pentru câini. Dacă găsiți aceste informații pe lista ingredientelor, ar putea fi momentul pentru a pune jos produsele alimentare și comuta branduri.

 

Conservanți artificiali nesiguri.

La un nivel înalt, conservanții sunt utilizați pentru conservarea alimentelor. Cu toate acestea, ceea ce ei nu știu este că acesti conservanții sunt adesea utilizați pentru a spori durata de păstrare a grăsimilor și a uleiurilor din alimentele pentru câini.

Dar nu toți conservanții sunt răi.

Conservanții naturali există și sunt mult mai siguri pentru animalele de companie decât pentru cele artificiale. Vitamina C (ascorbat) și vitamina E (tocoferol) sunt disponibile și sunt utilizate. Acești conservanți naturali sunt considerați în siguranță pentru câini și pentru oameni și acolo se află frustrarea. Datorită costului puțin mai ridicat al acestor ingrediente naturale brute, multe companii de alimente pentru câini preferă să utilizeze în schimb conservanți sintetici, deoarece sunt mai ieftini.

Primul suspect este etoxichin.

Studiile au observat efectele negative  ale etoxicinei cu câteva decenii în urmă, dar sunt încă folosite în hrana animalelor și se găsesc deseori pe lista de ingrediente alimentare pentru câini „deoarece nu s-a găsit încă nicio alternativă”, potrivit unor producători de alimente pentru animale de companie. Dar concluziile studiului de mențiune sunt îngrijorătoare și au citit:

„Toxicitatea și mutagenitatea EQ au fost observate în studiile in vivo și in vitro care arată efectele sale potențiale dăunătoare.”

Deci, ce este etoxichin mai exact?

Compusul sintetic etoxichin este un conservant artificial. Este utilizat în mod obișnuit în alimentele pentru câini, chiar și după ce s-a observat creșterea riscului de toxicitate la câini, dar acest lucru nu este singurul atribut al acestuia. În plus, etoxichinul este folosit și ca pesticid.

De fapt, etoxichin a fost inițial dezvoltat în industria cauciucului pentru a preveni crăparea cauciucului datorită oxidării izoprenului. Este încă folosit în procesul de fabricare a cauciucului, unde este văzut ca un agent de întărire.

Mai multe studii au fost făcute în acest sens. S-a arătat o alimentație prelungită a alimentelor care conțin etoxichină pentru a determina moartea celulelor hepatice, cu următoarele simptome: scăderea activității fizice, activitatea de urinare redusă, urina de culoare maro (un semn clar că ceva nu este în regulă la ficat sau rinichi ) și gingiile palide (care indică o circulație necorespunzătoare). Este clar că nu ar trebui să fie inclus în niciun fel de alimente, pentru oameni sau animale.

În timp ce etoxichinul este în curs de investigare si propus pentru  eliminarea din hrana pentru animale, unii conservanți artificiali găsiți pe listele de ingrediente alimentare pentru câini continuă să curgă liber.

Următorul este propilenglicolul.

Propilenglicolul (PG) poate suna familiar oamenilor, și asta pentru că cei mai mulți îl cunosc prin numele străzii, antigel. Și, la fel ca și ceilalți compuși discutați anterior, este șocant să se găsească printre ingredientele alimentare pentru câini care păstrează grăsimi și uleiuri pe care mulți câini le găsesc deliciose.

Evident, doar pentru că sunt bune la gust pentru câini nu înseamnă că este bine pentru corpul lor. În doze mari, propilen glicolul distruge eritrocitele (celulele roșii din sânge).

Un alt studiu cu pisici a constatat că propilen glicolul provoacă anemie la animale, printre alte probleme, și nu este un conservant sigur în utilizarea alimentelor pentru animale de companie.

Ca regulă generală astăzi este că, dacă pare nefiresc, atunci probabil că ești corect. Produsele alimentare reale, sănătoase și sigure nu trebuie să fie galbene radioactive sau roșu fluorescent.

S-a observat că blanosii care consumă alimente ce contin coloranti artificiali vor consuma compușii colorici în tractul lor gastrointestinal, conform acestui studiu.

Brilliant Blue FCF, sau Indigotine, o altă culoare artificială, s-a dovedit a inhiba creșterea câinilor. Câinii au murit în cele din urmă de infecții virale intercurente, care se consideră că au fost rezultatul unei capacități scăzute de a lupta împotriva infecției din cauza sănătății compromise a câinilor.

În sfârșit, există dovezi care sugerează că aportul regulat de indigotină poate duce la apariția cancerului .

Colorantul roșu strălucitor, cunoscut sub numele de Ponceau SX, este un colorant sintetic care, atunci când este inclus în hrana pentru câini la o concentrație de 2%, a condus la moartea a trei din cinci câini într-un studiu controlat clinic de cinci ani .

În aceeași familie de coloranți ca și Ponceau SX, Ponceau 3R a arătat că includerea acestuia într-o dietă de câini poate avea efecte dăunătoare asupra ficatului canin după doar 32 de săptămâni de hrănire, conform acestui studiu.

Rendering și grăsime rendered.

Companiile de hrană pentru animale de companie vor proclama faptul că includerea grăsimilor topite în alimente pentru câini reprezintă o valoare semnificativă pentru proprietari și câini.

Când a fost adăugat vreodată un țesut de deșeuri într-o valoare adăugată? Cu toate acestea, producătorii de hrană pentru animale de companie (și unii veterinari) găsesc o modalitate de a explica procesul într-un mod care, la prima vedere, va avea sens, dar pe baza unei evaluări suplimentare – pur și simplu nu.

Atunci când animalele sunt procesate la abator, tăieturile slabe de carne sunt de obicei separate de grăsimile animalului. Această grăsime, împreună cu uleiurile și alte produse de origine animală (precum și orice formă de grăsime pe care producătorii o pot obține de la grăsimea adâncă la furaje) sunt apoi încălzite și „purificate” în untură sau seu.

 

Grăsimea topită este, de obicei, amestecată în hrană pentru câini uscată pentru umiditate, dar și pentru a face masa gustoasă pentru câine. Acesta este motivul pentru care este adesea găsit printre ingredientele alimentare pentru câini.

S-a observat că atunci când uleiurile și grăsimile sunt enumerate ca fiind printre primele patru din lista ingredientelor pentru câini (ceea ce înseamnă că există o cantitate semnificativă de alimente), atunci există o mare probabilitate ca blanosul să aibă complicații gastro-intestinale.

Nu totuși toate grăsimile sunt rele.

Animalele de origine animală consumate în mod obișnuit de câini conțin atât proteine, cât și grăsimi. Cu toate acestea, s-a demonstrat că atunci când aceste grăsimi naturale sunt înlocuite cu grăsimi topite, câinele dezvolta o serie de reacții negative. Pierderea poftei de mâncare, pierderea in greutate și pierderea părului, leziunile cutanate,  și afecțiunile mai târziu.

Produsul secundar este termenul dat de industria tuturor părților unui animal care nu este țesut muscular. În mod evident, aceasta este o listă lungă de părți diferite ale corpului, organe, țesuturi și altele asemănătoare și includ ciocuri, copite, cozi, păr, os, ghimbir, ochi, dinți. Acesta poate include, de asemenea, lucruri cum ar fi țesut bolnav și tumori.

„Produsele alimentare inclusiv alimentele pentru animale de companie care constau din material provenit din animale bolnave sau animale care au murit altfel decât prin sacrificare, trec printr-o etapă de ucidere, cum ar fi procesarea căldurii, care este destinată să ucidă bacteriile dăunătoare”.

Problema confuză este că patrupedul poate digera subproduse de origine animală. Dă-i unui câine o carcasă de pui și o va mânca instant. Cu toate acestea, câinii nu au fost niciodată meniți să se mențină la concentrații ridicate de subproduse de origine animală care se găsesc în mărcile de hrană pentru câini comerciale și de alimente pentru pisici.

Subprodusele de origine animală nu sunt utilizate în producția de produse alimentare pentru câini, datorită valorii lor nutriționale. Ele sunt folosite din cauza unui lucru – sunt materiale de umplutură ieftine care sunt rentabile pentru companie.

Economia industriei alimentare a câinilor afirmă că utilizarea subproduselor cu substanțe de umplutură între ingredientele pentru câini va produce marje de profit mai mari. Asta e.!

Produsele secundare, în timp ce sunt digerabile (descompuse ușor), nu sunt ușor absorbite. Acest lucru nu este surprinzător deoarece părți ca ciocurile, părul și branhiile sunt foarte dificil, dacă nu imposibil, pentru ca un corp de câini să poată fi transformat în material utilizabil.

Este evident pentru proprietarii de caini și producători că multe dintre brandurile comerciale de produse alimentare de câine – dintre care unele sunt foarte populare în rândul proprietarilor de animale de companie ingrediente – periculoase pentru câini care pot fi, uneori chiar dovedite a fi toxice .

În general, atunci când cumpărăți produse alimentare pentru câini, asigurați-vă că înțelegeți etichetele produselor alimentare , fiți atenți la companiile care acordă prioritate reclamei și campaniilor de marketing, deoarece știți că nu utilizează aceste fonduri pentru a cerceta sau a cumpăra ingrediente de calitate superioară.

 

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *