MASAJ PENTRU CAINE

Câinii simt stres și anxietate, la fel ca noi. De asemenea, le place să aibă legături cu noi și să se simtă mângâiați. Deci, ce modalitate mai bună de a vă  liniști câinele este un masaj relaxant. Să aruncăm o privire la motivul pentru care masajul este bun pentru câini și cum să procedăm.

 

 

 

De ce ar trebui să oferiți câinelui masaj:

 

Beneficiile masajului canin sunt prea bune pentru a fi ignorate.

 

Este relaxant. Câinii pot fi stresați sau neliniștiți din mai multe motive, medii necunoscute, animale ciudate sau oameni, zgomote puternice cum ar fi tuneturi sau focuri de artificii. Un masaj vă va ajuta să vă liniștiți puiul și să-l păstrați calm și relaxat.

Ajută la calmarea nervilor. Un masaj este relaxant pentru sistemul nervos al câinelui. Un câine nervos este nervos și anxios și acest lucru pune stresul asupra corpului și sănătății

Îmbunătățește sănătatea lor generală. Masajul ajută la îmbunătățirea circulației și a tensiunii arteriale la câini.

 

Acesta poate consolida sistemul lor imunitar pentru a ajuta la lupta împotriva infecțiilor și a bolilor.

 

Ajuta la reducerea durerii. Dacă câinele suferă de o boală cronică, cum ar fi artrita sau cancerul, un masaj poate ajuta la ameliorarea durerii. Încălzirea mușchilor poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

 

Poate ușura tensiunea musculară. Masajul poate ajuta la ameliorarea stresului asupra mușchilor, tendoanelor și ligamentelor care vin cu uzura zilnică. Acest lucru este benefic în special în cazul câinilor în vârstă, dar ajută și câinii mai tineri să îmbătrânească bine.

 

Ajută digestia lor, care este bună pentru sănătate.

 

Menține blana și pielea sănătoase.

 

Îmbunătățește starea de spirit și contribuie la starea de bine.

 

Orice fel de contact strâns cu blanosul dvs. vă ajută să vă îmbunătățiți legătura. Având o legătură puternică cu patrupedul dvs. vă va ajuta să vă asigurați că este docil și ușor de antrenat.

 

Masajul regulat al câinelui vă va ajuta să observați orice schimbări cu corpul și pielea câinelui. În timpul masajului puteți simți orice răni, căpușe, infecții sau alte modificări. Dacă găsiți ceva neobișnuit, duceți-vă puștiul la veterinar pentru verificare.

Nu încercați masaj dacă câinele dvs. este prea agitat.  Apoi așteptați un pic până când acesta se calmeaza.

 

Vorbește calm câinelui tău cu un ton moale.

Începeți să vă mangaiati câinele pentru a vă ajuta să-l calmați și să-l relaxați.

Folosiți o presiune ușoară și o mișcare circulară. Nu trebuie să masați adânc, doar o atingere ușoară este bună. Încercați să nu vă grăbiți prea mult cu degetele, să vă păstrați degetele împreună . Doar o atingere moale cu palma mâinii ar trebui să fie suficient.

 

Începeți la gât și lucrați în jos spre umeri. Apoi, lucrați până la piept și picioarele și labutele din față. Apoi masați în jos spatele și coloana vertebrală, și în jos pe picioarele din spate și in  zona cozii.

Masați urechile și fața câinilor cu o atingere ușoară  Nu uitați în spatele urechilor, sub bărbie și în josul nasului.

 

Masajul pentru picioarele câinelui este, de asemenea, bun pentru dureri musculare . Fă-o întotdeauna cu ușurință și nu exercită presiune asupra articulațiilor. Câinele tău se va retrage  dacă nu-i place.

Fiți conștienți de modul în care câinele dvs. răspunde la atingerea dvs., în special în zone sensibile cum ar fi labutele și coada. În cazul în care câinele se răsucește sau se retrage apoi ușurează presiunea și trece la o altă parte a corpului.

 

Opriți dacă câinele dvs. nu pare interesat sau este agresiv față de dvs.
5 sau 10 minute vor fi suficient de lungi pentru ca patrupedul dvs. să simtă beneficiile unui masaj.

 

Trateaza cainele cu dragoste și laudă-l când termini.

 

 

 

 

 

 

Tehnici de masaj.

 

Există câteva tehnici diferite pe care le puteți folosi în timp ce vă masați câinele.

 

Compresia ține câinele între mâini. Acest lucru este ideal pe picioarele și coada câinelui. Țineți câinele între palme și aplicați o presiune mică pe măsură ce lucrați în jos.

 

Petrissage este o mișcare de frământare sau de rulare. Puteți face acest lucru cu palmele, degetele sau articulațiile în funcție pe ce parte a câinelui dvs. lucrați. Începeți cu o presiune mai ușoară și dacă câinele dvs. pare relaxat, puteți crește treptat presiunea.

 

Efleurajul este o plimbare îndelungată și liniștitoare, folosind palmele cu o presiune ușoară.

 

 

Descarca materialul gratuit pentru mai multe noutati.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *