MIEREA PENTRU CÂINI

Albinele sunt extrem de utile pentru mediul nostru dar din pacate, ele sunt mult mai faimoase pentru intepatura lor dureroasa decat pentru partea care o joaca in procesul de polenizare. Lucrând ca o unitate, albinele vor forma stupi, furaje pentru nectar și vor construi marea rezervă de miere pentru a-și îmbunătăți coloniile și pentru a se asigura că regina lor rămâne sigură, sănătoasă și aptă să producă următoarea generație. Cele mai bune produse de albine pentru câini vă pot ajuta în sănătatea și bunăstarea generală a patrupedului.

 

Oamenii au văzut albinele ca o resursă de peste 8 000 de ani și, în mod implicit, cel mai bun prieten al omului a interacționat și cu ele. Există comunități pe care oamenii și câinii le împărtășesc în interacțiunile lor cu albinele. Cel mai evident, desigur, este prin lentila hranei.

De la miere la ceară de albine, cele mai bune produse de albine pentru câini pot avea beneficii mari pentru sănătatea  tovarășilor noștri canini. În unele cazuri, aceste produse pot fi administrate oral câinelui dumneavoastră. Alteori pot fi utilizate ca produse de actualitate, cum ar fi șampoane, balsamuri și alte produse de îngrijire.

 

Să aruncăm o privire la cele mai bune produse de albine pentru câini și la știința din spatele motivului pentru care sunt atât de eficiente .

 

 

Miere pentru câini:

 

 

 

Albinele pot zbura kilometri pentru a ajunge la florile sau plantele de care au nevoie.

În general, există două utilizări pentru miere ca fiind unul dintre cele mai bune produse de albine pentru câini – ca un subiect actual și ca ingerabil. Aplicarea locală a mierei este utilizarea mai frecventă in tratarea alergiilor, in vindecarea ranilor.

 

Cele mai bune produse de albine pentru câini, mierea este folosită ca îndulcitor natural și liant în alimentele pentru câini, atât preparate din punct de vedere comercial, cât și personal. În timp ce utilizarea sa ca ingredient în alimentația câinilor este cea mai obișnuită metodă utilizată ca ingerabilă, este compusul cunoscut sub numele de acid kynurenic (KYNA) în miere, ceea ce îl face foarte interesant pentru mulți cercetători, oameni de știință, veterinari și iubitori de câini.

S-a observat că KYNA acționează atât ca anticonvulsivant, cât și ca antioxidant natural. Sa demonstrat că este eficient în tratamentul tulburărilor neurobiologice . Surprinzător, mierea conține o cantitate ridicată de KYNA și, ca rezultat, este considerată a avea proprietăți neuroprotective foarte mari.

 

Stimulate de eficacitatea pe care KYNA o prezinta in tratarea tulburarilor cerebrale, cercetatorii au inceput sa impinga limitele intelegerii lor asupra KYNA. Ei au decis să vadă dacă au avut efecte asupra tractului digestiv al câinilor și au fost plăcut surprinși de rezultate.

Când este administrat cainilor cu obstrucții ale colonului, KYNA a deplasat un efect antiinflamator de protecție prin inhibarea hipermotilității (mișcarea anormală a tractului intestinal) și a activității xantin oxidazei . Aceasta din urmă este incredibil de importantă, deoarece oxidarea xantinică este un superoxid de tip distructiv (pe aceleași linii ca și cancerul cauzând radicalii liberi), iar KYNA previne eliberarea și răspândirea acestuia.

Acum atribuit cu proprietăți antiinflamatorii, KYNA este privit ca o alternativă viabilă pentru a ajuta la reducerea inflamației asociate adesea cu leziuni și infecții. Toate acestea dintr-o moleculă umilă găsită adânc în unul dintre cele mai bune produse de albine pentru câini.

Un cuvânt de precauție cu privire la tratarea câinelui tău cu miere ca ingerabilă. Amintiți-vă că mierea este dulce și asta pentru că este compusă în principal din zahăr. Acordarea cantitatilor mari la caine va duce la cresterea in greutate in exces si la o serie de complicatii metabolice, inclusiv dezvoltarea diabetului sau a altor boli. Utilizați-l cu înțelepciune, cu ușurință și cu moderare.

 

Polen pentru câini:

 

Atunci când albinele se așează pe flori și plante pentru colectarea nectarului, polenul din aceste plante se va încurca, fără îndoială, în firele de păr, aripi, picioare și aproape fiecare parte a albinelor

Aceasta relație simbiotică între plante și albine oferă albinele nectarul de care au nevoie pentru a face miere, dar ele ajută și procrearea plantelor răspândind efectiv „sămânța” lor. Cu toate acestea, nu tot polenul este aruncat de la o albină în timp ce  este în tranzit înapoi în colonie. Într-adevăr, o albină poate fi acoperită în continuare cu polen atunci când ajunge să revigoreze nectarul.

„Polenul albinelor” poate fi colectat, folosit și a devenit unul dintre cele mai bune produse de albine pentru câini. Conținând vitamine, minerale, carbohidrați, lipide și proteine, polenul de albine este un supliment nutritiv dens, care poate fi găsit într-un număr tot mai mare de magazine .

 

În timp ce toate acestea sună grozav și promițătoare, este bine să rețineți că polenul albinelor nu poate înlocui hrana pentru câini. Mai degrabă ar trebui să fie utilizat ca supliment alimentar (care trebuie luat suplimentar) pentru hrana regulată pentru câini. De asemenea, rețineți că există oameni și câini care prezintă o sensibilitate sau alergie la polen în general.

Polenul de albine, în timp ce se recoltează din corpurile albinelor, încă provine de la plante și acest lucru poate reprezenta o problemă, poate chiar fatală, pentru unii indivizi. Fiți vigilenți și aveți grijă de semnele unei reacții alergice. Începeți cu o doză mică și dacă observați o reacție, opriți imediat administrarea .

 

Ceara de albine pentru câini.

 

 

 

În stup, ceara de albine se utilizează pentru a sigila mierea și pentru a proteja larvele. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune produse de albine pentru câini!

Cele mai bune produse de albine pentru caini Ceara de albine este cea mai mare parte indigestibila in intestinul cainilor datorita monoestelor de ceara pe care le contine (aceleași inele sunt valabile si pentru oameni). Cu toate acestea, ceara de albine conține un anumit compus care a făcut ca cercetarea și comunitatea științifică să ia o pauză și să o privească puțin mai îndeaproape.

 

Policosanol (PC), așa cum sugerează -OL a sfârșitul numelui său, este un alcool. Pentru a fi exact, este vorba despre un alcool primar alifatic, care și-a găsit drumul în multe dintre suplimentele dietetice disponibile în prezent și o mare parte provine din miere .

În timp ce este obținută de obicei din surse cu un conținut ridicat de zahăr (miere, trestie de zahăr, grâu), este apreciată pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sistemul de circulație prin acțiunea sa în ficat pentru a ajuta la defalcarea LDL (lipoproteine ​​cu densitate scăzută, colesterolul ).

Experții în domeniul sănătății și al nutriției arată foarte mult la policosanol, nu numai pentru că este o metodă sigură și eficientă de scădere a colesterolului, ci și datorită persistenței sale . Spre deosebire de alte substanțe chimice care au, de asemenea, capacitatea de a scădea colesterolul, policosanol a fost consistent în capacitatea sa și nu a prezentat o mare importanță în variabilitatea eficacității pe întreaga durată a studiului.

 

Propolis pentru câini:

 

 

Poate cel mai puțin cunoscut dintre cele mai bune produse de albine pentru câini de pe această listă, propolisul este de asemenea cunoscut și prin celălalt nume, adeziv de albine. Acest amestec de rășină lipicioasă este rezultatul amestecării salivei de albine cu ceara de albine.

Această substanță vâscoasă este utilizats pentru a etanșa golurile fine din stup.

În timp ce poate fi aproape săpată ca în calitate la temperatura camerei sau la o temperatură mai ridicată, devine mai fragilă, chiar și la temperaturi mai scăzute. Un lipici din scuipat de albine și ceară de albine poate să nu pară cel mai sănătos lucru din lume, contrariul este de fapt adevărat, este foarte sănătos și bun pentru câini.

 

La caini, propolisul este considerat un mijloc eficient de a face față otitei. Bolile urechii infecțioase sunt în parte datorate și exacerbate de activitatea unei game de microorganisme care include Staphylococcus aureus, Staphylococcus intermedius, Escherichia coli, Streptococcus spp. și Malassezia pachydermatis. Interesant este că propolisul nu este o descoperire nouă și revoluționară.

Încurajați de constatările experimentării cu proprietățile antimicrobiene, cercetătorii fac progrese în ceea ce privește proprietățile antiinflamatorii,  precum și efectele sale asupra sistemelor imune și limfatice

Există dovezi care evidențiază folosirea sa de-a lungul secolelor trecute. Astăzi proprietățile și utilizarea sunt încă în curs de explorare și noi evoluții se desfășoară cu fiecare an care trece. Acum, nu mai este văzută ca un ponei antimicrobian cu un singur truc, și poate veți găsi o modalitate de a utiliza produse de albine împreună cu câinii dvs.

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *