Oamenii empatici pot interpreta mai bine expresiile câinilor

Conform cercetărilor recente, empatia umană se poate extinde la câini atunci când vine vorba de interpretarea expresiilor faciale.

 

 

 

 

Persoanele cu un nivel mai înalte de empatie sunt capabile să interpreteze mai rapid și mai intens expresiile faciale ale altor persoane. Dar noi cercetări demonstrează că pot face acest lucru și cu câinii.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

Ce este Empatia?

 

Capacitatea de a percepe, a înţelege şi a accepta gîndurile şi sentimentele unei alte persoane prin identificarea afectivă cu aceasta, fără a recurge la comunicarea verbală.

 

 

Tendinţă a receptorului de a trăi afectiv, prin transpunere simpatetică în obiectele exterioare, în viaţa eroilor din opere literare, din filme etc.

 

 

Există o diferență între oamenii empatici și cei care au o mulțime de experiență cu câinii, când vine vorba de interpretarea expresiilor faciale.

 

Persoanele cu un nivel inalt de empatie pot fi mai în măsură să interpreteze expresia facială a unui câine decât un profesionist care de ani de zile lucrează cu câini, dar care nu are empatie.

 

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de întreg limbaj al corpului, persoana cu mai multă experiență care lucrează sau trăiește cu câini este mai în măsură să interpreteze gesturile patrupedului decât o persoană cu empatie care nu are experiența.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

Acest lucru este probabil datorită faptului că fața este un stimulent biologic important pentru oameni.

 

Nu ne concentrăm pe limbajul corpului la fel de mult ca expresia feței.

 

Emoțiile și intențiile animalelor sunt exprimate mai mult în limbajul corpului.

 

Este, de asemenea, ușor să interpretăm excesiv sentimentele câinilor bazate pe expresia feței. Acest lucru se datorează faptului că oamenii exprimă lucrurile în mod diferit fata de câinii.

 

Când ne arătăm dinții, aproape întotdeauna înseamnă că suntem fericiți și zâmbitori. Când un câine își arată dinții, ar putea indica o serie de lucruri, inclusiv frică sau agresivitate.https://magazinulanimaluluitau.ro/

 

Deci, oamenii empatici pot experimenta o expresie mai intensa a unui caine, dar asta nu inseamna ca ei experimenteaza intotdeauna acea expresie mai exact.

 

Percepția amenințărilor vs. percepția fericirii

 

În timp ce știința studiază comunicarea bazată pe expresii faciale la mai multe specii de mamifere sociale de zeci de ani, este doar o chestie de timp pentru cercetători să înceapă să înțeleagă asemănările dintre expresiile emoționale ale acestor specii multiple.

 

Câinii recunosc cu ușurință expresii amenințătoare la câini și la oameni. Interesant, câinii privesc intens la câinii amenințători, dar privesc departe de oamenii care amenință.

 

Subiecții umani au oferit, de asemenea, rezultate interesante; Ei ar recunoaște amenințările la câini și le vor considera mult mai intens decât au considerat expresii umane similare la amenințare.

 

Oamenii pot considera că este mai greu să recunoască fericirea la câini .

 

Acest lucru este demonstrat de faptul că formatorii de câini sunt în general capabili să evalueze fericirea pe fața câinelui mai ușor decât ceilalți pot.

Te asteptam pe  ➡  https://magazinulanimaluluitau.ro/ de unde poti cumpara mancare si accesorii pentru blanosul tau  🙂 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *