OCHIUL DE CIRES LA CAINE

Câinele tău se joacă afară și tu observi dintr-o dată o proeminență roșiatică în colțul ochiului. O privire mai atentă și vedeți că este umflat. Ar putea fi ochi de cireș la câini? Cum sa tratam aceasta afectiune?

 

Ce se întâmplă dacă este ceva grav, care ar putea duce la daune permanente sau orbire? Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți când observați orice problemă cu ochii animalului dvs. este să sunați medicul veterinar.

 

 

Fără examinare, medicul veterinar nu va putea diagnostica nimic. Cu toate acestea, probabil vă vor programa o întâlnire . Când vine vorba de probleme cu ochii, este mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău.

Este posibil să nu recunoașteți chiar și ochiul de cireș la câini în stadiile incipiente. Este o tulburare obișnuită a ploapei a treia. În termeni laici,  a treia ploapa a câinelui este umflata, ceea ce reprezintă proeminența roșie pe care o puteți vedea. Singura modalitate de tratare a ochiului de cireș la câini este intervenția chirurgicală, despre care voi vorbi mai târziu .

 

Ce este și cum să facem acest lucru?

 

Rase care sunt mai sensibile la ochi de cireș.

 

Acum sunteți îngrijorați și plini de întrebări. Unul din primele gânduri din mintea ta este dacă această boală este comună pentru rasa câinelui tău. Deși există o legătură cu ochiul de cireșe fiind o condiție ereditară, oamenii de știință nu știu despre rolul geneticii în dezvoltarea acestei stări.

Există mai multe rase în care ochiul cireș la câini este cel mai des întâlnit.

Copoi
Boston Terrier
Shar-pei
Cocker Spaniel
Bulldog englez
Lhasa apso
Pudel miniatural
Shih tzu
West Highland Terrier Alb

 

Deși poate fi obișnuit la aceste rase, oamenii de știință încă nu sunt siguri de rolul exact – dacă există vreunul – pe care îl joacă genetica în această stare. De multe ori, când blanosul intră într-un cabinet veterinar, aceștia suferă deja de probleme secundare, cum ar fi inflamația și infecția, ceea ce face dificilă găsirea cauzei bolii inițiale.

 

Ce cauzează ochi de cireș la câini?

 

Oamenii de știință și medicii veterinari nu cunosc cauzele ochiului de cireș la câini. Ceea ce înțeleg este că partea genetică puternică a ecuației implică o tendință de a dezvolta conexiuni slabe de țesut fibros care sunt legate de a treia pleoapă.

Fiecare câine are o a treia pleoapă, care de obicei are sarcina de a oferi protecție suplimentară și lubrifiere. Glandele lacrimogene sunt situate în jurul conexiunilor cartilajului, oferind cea mai mare parte a lacrimilor ochilor. Ceea ce provoacă aspectul „ochiului de cireș” este atunci când țesuturile fibroase devin slăbite, iar glandele lacrimale pot să se îndoaie.

 

Glandele cunoscute ca membrana nictitating, sau NM, sunt responsabile pentru 40-50% din producția de lacrimă. Poate să apară mare, deoarece membrana nictitating conține de fapt multe glande care par să fie doar o singură glandă.

În condiții normale, acestea sunt glandele care ar secreta lacrimi în jurul corneei pentru lubrifiere. În cazul ochiului de cireșe, există un motiv necunoscut pentru ancorarea sau lipsa slabă a globului interior, care permite glandului să alunece și să se răstoarne, provocând apariția glandei rotunde și înroșite, de aici și numele de cireș.

 

Simptomele pot include, de asemenea, drenaj sau o descărcare din zona ochiului. Acest lucru se datorează importanței glandei lacrimogene și a producției esențiale de lacrimă pentru menținerea sănătății generale a ochilor. Producția redusă de lacrimă poate fi problematică mai târziu în viață.

 

Opțiunile de tratament precoce includ îndepărtarea completă a glandei din motive cosmetice, cu toate acestea opțiune a lăsat adesea animale predispuse la Keratoconjunctivitus sicca și alte probleme oculare care ar duce la orbire mai târziu. Știința a îmbunătățit de atunci opțiunile disponibile pentru remedierea ochiului de cireșe.

 

 

Ceara ochilor se poate intampla la unul sau ambii ochi si nu este contagioasa. Câinele dvs. poate avea ochi de cireș la un singur ochi, iar după mai mulți ani, îl poate face din nou la celălalt ochi. Se cunoaște că apare la ambii ochi în același timp. Discutați cu medicul veterinar despre preocupările dvs. și faceți-va timp pentru a trece peste o varietate de opțiuni medicale sigure și actuale pe care le aveți pentru câinele dvs.

 

 

 

 

Ce trebuie să faceți ?

 

Primul lucru pe care medicul veterinar îl va spune este că blanosul are nevoie de intervenție chirurgicală. Nu este periculoasă pentru viață, dar fără tratament, membrana de nictitate expusă sau ochiul de cireș vor fi expuse riscului de traume și infecții secundare. Acest lucru poate duce în mod inevitabil la mai multe complicații și pierderea ochilor.

Tratamentul cu chirurgie poate repara ochiul de cireș la câini și implică înlocuirea glandei în interiorul marginii ochiului. Deși există mai multe moduri în care se poate face o intervenție chirurgicală la ochi de cireșe, sa recomandat ca procedurile de înlocuire să fie cele mai bune opțiuni.

 

Tratamentul chirurgical

Producția redusă de lacrimă poate duce la sicca keratoconjunctivitus, o infecție cronică degenerativă a ochiului, care duce la afectarea vederii și orbire mai târziu în viață. Cele două tipuri de proceduri chirurgicale recomandate sunt:

 

Această metodă implică suturarea glandei la orbital. Unele dezavantaje ale acestei tehnici includ întreruperea excreției normale la rupere și mobilitatea restrânsă a pleoapei a treia. Știința dezvoltă noi proceduri care vor permite acest proces fără a afecta pleoapele a treia.

Metoda de buzunar

De asemenea, cunoscut sub numele de metoda plicului, este preferat de unii veterinari. Această procedură implică aducerea unui strat de țesut conjunctiv în jurul prolapsului sau a glandei și suturarea acestuia în poziție închisă. Suturarea posterioară este recomandată pentru suturarea anterioară, deoarece va conduce la mai puține complicații și la deteriorarea procesului de producere a rupturilor.

 

Tratamente non-chirurgicale

 

Există câteva informații despre tratamentele homeopate, dar chiar și acestea vor spune că tratamentele trebuie să fie facute foarte devreme. În calitate de proprietar, trebuie să fiți conștienți și pregătiți că dacă un tratament homeopat nu funcționează, opțiunea următoare este una dintre soluțiile chirurgicale pe care medicul vostru le-a sugerat.

 

După ce aveți o înțelegere de bază a ceea ce se întâmplă cu ochiul câinelui dvs., știți că glanda s-ar fi putut pur și simplu să se desprindă și să poată fi pusa înapoi la locul ei. Este sugerat ca modalitate de a încerca să tratați acest lucru la domiciliu, să începeți cu o cârpă curată, umezită, pentru a vă ajuta cu umiditate în timp ce lucrați pentru a masura zona ochilor.

 

Calmeaza-ti cainele, atunci cand aproapre a adormit. Incepeti cu masaj delicat in zona ochiului. Utilizați un masaj cu diagonala descendentă spre stânga  și puteți simți că masa extinsă aproape se aliniază la loc.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, mențineți calmul și contactați medicul veterinar și faceți o programare pentru câinele dvs. Următorul pas va fi să decideți ce tip de intervenție chirurgicală este cea mai bună pentru situația ochiului câinelui dvs.

 

Chirurgia în sine este considerată sigură și o procedură generală comună. Asigurați-vă că alegeți un specialist care are experiență și veți fi mulțumit de rezultatul operației pentru câinele dvs.

 

Tratamentul postoperator.

 

După operație, câinele dvs. va avea nevoie de tratament continuu timp de câteva săptămâni. Veterinarul dvs. va prescrie un unguent pentru ochi si antibiotic de trei ori pe zi . Câinele dvs. poate beneficia, de asemenea, de picături temporare.

Rata de succes pentru aceste tipuri de intervenții chirurgicale este foarte mare, deoarece majoritatea tehnicilor au o rată de eșec de 0-4%. În aceste cazuri eșuate, o intervenție chirurgicală este, în general, de succes. După operație și recuperare, câinele va continua să trăiască o viață lungă și fericită.

 

PENTRU MAI MULTE NOUTATI DESCARCA MATERIALUL.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *