PARALIZIA LA CAINI

Pentru ca organismul noastru (sau, în acest caz, corpurile câinilor nostri) să se miște, creierul, coloana vertebrală, nervii și mușchii trebuie să lucreze împreună. Nervii transmit semnale de la creier către corp și invers. Dacă există vreun defect în sistem, mesajele nu vor ajunge la destinație și tu (sau în acest caz câinele) nu veți putea să vă miscati. Acesta este momentul în care un câine este paralizat.

Orice tip de traumă care afectează nervii din corpul animalului dvs. poate influența capacitatea acestuia de a se mișca. Uneori, daunele sunt extinse (ca la vertebrele lor) și paralizia totală va fi experimentată. Alteori, deteriorarea este ușoară și este posibil să existe o utilizare a membrelor.

Rasele care sunt mai predispuse la dezvoltarea condițiilor care cauzează paralizie canină includ:

-Basset Hounds

-Teckel

-Păstorii germani

-Setter irlandez

Văzând câinele în imposibilitatea de a se deplasa este o experiență teribilă și emoțională. În timp ce sper că niciodată nu trebuie să treceți prin acest situatie neplacuta, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți pentru a fi pregătite în cazul în care s-ar întâmpla ce este mai rău. Dacă găsiți câinele dvs. incapabil să se miște, iată cinci lucruri pe care ar trebui să le faceți imediat pentru a vă asigura că aveți cea mai bună grijă de prietenul dvs.

Stați calmi și nu-l mutați.

Este foarte important să nu vă înspăimântați și să vă pierdeți mințile atunci când vă vedeți câinele într-un stat paralizat. Nu intra în panică și concentreaza-te. Trebuie să fii capabil să gândești clar și să analizezi situația sau să faci o mișcare greșită și să-i faci mai mult rau.

Nu mișcați câinele. Chiar acum, cel mai rău lucru pe care l-ai putea face este să-ți ridici patrupedul și să încerci să-l faci să se miște sau să-i afecteze în alt mod corpul.

La fel ca atunci când un om se rănește, ni se spune să nu îl mișcăm în cazul în care suferă o leziune a coloanei vertebrale sau a gâtului; același lucru este valabil și pentru câini. Adesea, atunci când câinele este paralizat, starea de paralizie este cauzată de un fel de traumă sau vătămare gravă și trebuie să vă dați seama ce este înainte de a face o greseala.

Verificați starea câinele dvs.

Fiți atenți la ce se întâmplă cu câinele dvs. Dacă blanosul este conștient, încercați să-l păstrați calm, vorbind în timp ce explorați pielea și blana de la cap până în picioare. Dacă altcineva este cu dvs., persoana respectivă trebuie să lucreze alături de dvs., astfel încât să puteți face treaba mai repede. Când câinele devine paralizat brusc, timpul este esențial.

În timp ce trauma și rănirea pot provoca paralizia câinelui dvs., un alt motiv foarte frecvent pentru acestea sunt mușcăturile de la șerpi, alte animale și, de asemenea, mușcături parazitare comune, în special din căpușe, care este bine cunoscută sub numele de paralizie de bici .

Căutați orice umflaturi, tăieturi și, în special, mușcăturile sau căpușele. Dacă găsiți căpușe, eliminați-le imediat și apoi apelați la medicul veterinar .

De asemenea, trebuie să puneți dăunătorul într-un sac. Adu-l cu tine la biroul medicului veterinar, în cazul în care doresc să-l trimită la laborator pentru testare.

Dacă nu găsiți nimic, sunați-l pe medicul veterinar și întrebați cum să vă transportați câinele în mașină fără a provoca daune suplimentare.

Nu dați câinelui dvs. nimic.

Primul dvs. instinct poate fi să-i oferiți câinelui apă care să-l ajute să se recupereze, dar acesta este un lucru greșit. Nu dați animalelor nici un fel de mâncare sau apă. Dacă câinele este paralizat, gâtul său poate să nu funcționeze bine și nu va putea să înghită nimic. De asemenea, ar putea avea probleme în a obține suficient oxigen, ceea ce ar face ca situația să se înrăutățească.

Motivul pentru paralizia câinelui dvs. ar putea fi un fel de restricție pe căile sale de respirație, cum ar fi paralizia laringiană care afectează laringele câinelui. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci în acest moment este să aduci câinele la veterinar imediat, dacă poți. Chiar dacă încercați să-l înveseliți, dându-i un tratament, nu este o idee bună. Vrei să te asiguri că nu faci nimic pentru a restrânge căile aeriene.

Mergeți la spitalul de urgență.

Dacă ați fost vreodată în mijlocul unei situații de urgență a animalelor de companie, cum ar fi paralizia câinelui, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă duceti blanosul în mașină.

Încercați să rugati pe cineva să vă ajute dacă sunteți singur când apare paralizia sa asezati câinele în mașină. Chiar nu ar trebui să conduci atunci când ești într-o stare nervoasă, cu excepția cazului în care este ultima opțiune. Și nu ar fi bine dacă cineva te poate conduce și în timp ce stai cu blanosul tău și fa tot ce trebuie să-l calmezi?

Amintiți-vă să sunați înainte pentru a vă asigura că medicul veterinar știe că veniți și că poate lua câinele dvs. să fie văzut imediat. Conduceți cât mai încet și cu multă atenție, mai ales dacă sunteți singuri. Câinele tău nu se poate echilibra ca de obicei și nu vrei să se rănească. Utilizarea unei centuri de siguranță pentru mașină poate sau nu poate funcționa în acest caz, în funcție de situație.

Lăsați medicul veterinar să lucreze.

Este important ca medicul veterinar să vă poată duce imediat câinele într-o mașină cu raze X și să efectueze și teste complete de laborator pentru sânge și urină, pentru a vă asigura că nivelul câinelui este normal (probabil că nu sunt, având în vedere paralizia).

Deși este greu să lăsați câinelui dvs. la un moment dat, este foarte important să lăsați tehnicianul și medicul veterinar să-și facă treaba. Deci, atunci când câinele dvs. este paralizat și tocmai l-ați dus la veterinar, este timpul să vă relaxați puțin. Profesioniștii vor ordona situația în mod corespunzător.

După diagnosticare.

În funcție de ceea ce se întâmplă de fapt cu câinele dvs., medicul veterinar va avea o serie de recomandări diferite pentru dvs. Paralizia se poate întâmpla din mai multe motive: poate fi epilepsie și convulsii, boala Lyme, infecție, otrăvire / toxicitate, mușcături de șarpe sau paraziți, o boală a discului sau a discurilor alunecate și o mulțime de alte motive.

După diagnosticul de paralizie a câinelui Veterinarul vă va oferi un plan de tratament pentru câinele dvs. și dacă câinele se va recupera de la paralizie, veți ajunge să îl luați acasă în curând. Odată ce l-ați adus acasă, veți avea multe de făcut pentru a vă ajuta câinele să se recupereze.

Fizioterapie.

Mai ales pentru câinii care au avut un disc alunecat sau chiar boala Lyme, terapia fizică îi poate ajuta să-și câștige forța și agilitatea înapoi.

La fel ca oamenii, terapia fizica se poate intampla de cateva ori pe saptamana si poate merge pe termen nelimitat pana cand efectele paraliziei au fost rezolvate.

Terapia cu apă.

Aceasta este o terapie foarte rece, destul de nouă pe care unii veterinari le oferă clienților lor. Deoarece înotul este excelent pentru câini, fără acțiune la impact, ajută animalele care au fost paralizati recent să învețe să se miște din nou fără riscul căderii sau presiunii asupra articulațiilor și oaselor dureroase.

De multe ori, puteți ajunge chiar și în apă cu câinele dvs., făcându o experiență plăcută pentru toată lumea. Este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui profesionist la început, dar odată ce ați învățat elementele de bază ale terapiei cu apă pentru câini, puteți continua acest lucru utilizând propria piscină pentru câini.

Masaj.

 

 

Cui nu-i place un masaj? Pentru patrupezii paralizați, un masaj poate stimula fluxul sanguin și creșterea musculară în zonele afectate și poate ajuta la ameliorarea  durerii care provine din re-creșterea nervului.

Puteți să vă duceți câinele la un spa de câini care efectuează aceste masaje sau să vizionați un videoclip online despre cum să oferiți câinelui dvs. un masaj.

 

Asistență de mers pe jos.

Majoritatea câinilor sunt paralizați la picioarele din spate, ceea ce face foarte greu pentru ei să meargă și să se supună. Odată ce au câștigat puțină putere, s-ar putea să se poată menține, dar mersul pe jos este dificil.

Pentru a ajuta la acest lucru, folosiți un prosop lung și puneți-l sub burta câinelui. Țineți capetele în timp ce mergeți (gândiți-vă la o barză care ține un copil).

În acest fel, câinele se poate propulsa cu picioarele din față, fără a lăsa picioarele din spate să se învârtă. Acest lucru va ajuta la construirea forței și în picioarele din față.

Fii răbdător.

Paralizia câinilor este terifiantă atât pentru tine, cât și pentru blanos. Este important să știți că va trebuie o mulțime de timp și energie (și, eventual, bani), pentru a vă ajuta blanosul sa se vindece.

În funcție de cauza paraliziei, adesea înseamnă că va dura mai mult decât îți dai seama. Fiind răbdător vă va ajuta să treceți și vă va ajuta să vă vindecati câinele.

Deși într-adevăr înfricoșător și greu de trec, singurul lucru care ne ajuta cel mai mult este să fim recunoscători că prietenul nostru este încă aici.

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *