PARVOVIROZA CANINA

Parvovirusul de tip 2 este periculos, contagios și ușor de contractat. Din punct de vedere statistic, atunci când un câine contractează parvovirusul, șansele de a se vindeca sunt destul de mici.

 

Prevenirea câinelui  de acest virus este singura modalitate de a vă asigura că blsnosul dvs. este în siguranță. Ce este virusul parvo? Moduri de prevenire și tratare .

 

Parvoviroza este una dintre cele mai periculoase boli virale care este adesea fatală pentru câine. Oamenii și animalele o pot transmite prin contactul cu scaunul infectat al câinelui.Cancerul parvovirus de tip 2 (CPV-2) este foarte rezistent și poate supraviețui luni întregi în mediul înconjurător. Studiile au arătat că dacă blanosul nu este vaccinat, șansele de a obține parvovirusul sunt foarte mari, iar rata morbidității este de 100%. Rata mortalității cainilor cu parvo este statistic de 10% la câinii adulți și de 91% la cățeluși.

 

Virusul funcționează atacand  rapid ,divizând celulele într-un corp de câine. Tractul intestinal este cel mai grav afectat de parvo. Viruslu; atacă, de asemenea, celulele albe din sânge în corpul cainelui.

Daca câinele contracteaza virusul, pot avea probleme cardiace de-a lungul vieții, dacă supraviețuieste. Cu o rată de mortalitate de 10% la câinii adulți, mulți pot supraviețui parvovirusului, dar probabil vor suferi întotdeauna probleme de sănătate de-a lungul vieții, de obicei de la complicații cronice miocardice și circulatorii.

Parvovirusul de tip 2  parinoviral a fost denumit astfel pentru a face diferenția intre parvovirusul canin de tip 1 (CPV-1), cunoscut și sub numele de virus mic (MVC). Deși există cazuri recent raportate de CPV-1 în întreaga lume, CPV-1 este mult mai rar, adesea întâlnit numai la cățelusi și femele însărcinate și este mai puțin periculos decât CPV-2, conform studiilor.

În ultimele câteva decenii au apărut noi mutanți de parvovirus canin tip 2, ceea ce a făcut ca tratamentul acestui virus să fie mai complicat. Oamenii de știință au descoperit că astăzi avem mai multe variante de tip II de parvo, incluzând CPV-2, CPV-2a, CPV-2b, CPV-2c . Deoarece CPV-2 este un tip mai serios și proeminent, acest articol se concentrează în special pe tipul 2 mai degrabă decât pe CPV-1. Prin urmare, prevenirea ar trebui să fie una dintre preocupările principale, mai degrabă decât încercarea de a face față cu acesta după fapt.

 

Vaccinati-va Catelul.

 

 

 

 

Studiile arată că vaccinarea câinelui este cea mai bună metodă de prevenire a parvovirusului. S-a dovedit că în prezent avem vaccinuri eficiente care vor împiedica toate tipurile de parvoviroza.

Puii ar trebui să primească prima vaccinare la vârsta de 6-8 săptămâni.

După primele trei stimulente inițiale de parvovirus, câinele trebuie să aibă o imunitate pe viață. Vaccinarile regulate după aceea sunt doar pentru a vă asigura că blanosul își păstrează imunitatea. Dacă adoptați un câine mai în vârstă și nu aveți acces la istoricul vaccinarilor, ar trebui să-i faceti vaccinarea parvo doar în cazul în care nu l-au primit deja.

Deși există pericole de vaccinare excesivă la câini (cum ar fi vaccinarea în necunoștință de cauză a unui câine pentru parvo atunci când acesta a fost deja vaccinat), riscurile de a contracta câinele parvo sunt mult mai mari decât cele provenite din vaccinarea excesivă. Veterinarul dvs. vă va ajuta să urmați aceste vaccinuri esențiale și cronologia.

 

NU lasati cainele sa intre in contact cu alti caini.

Dacă aveți un animal de companie si nu ati terminat schema de vaccinare, păstrați-l departe de ceilalți câini.

Câinii care sunt vaccinați pot fi rezistenți la parvo dar pot purta parvovirus, punând în pericol câinii nevaccinati . Puii nevaccinati sunt în mod special expuși riscului de a contracta parvovirus, deoarece sistemul lor imunitar este mai slab decât cel al unui câine adult, de aceea probabilitatea ca moartea cățelușului să fie la șanse de 91%.

Orice expunere accidentala cu alti caini sau chiar expunerea in mediu va face ca blanosul  tau sa fie bolnav. Poate fi greu să nu vă plimbați câinele, să mergeți în parc și să vă implicați în alte activități cu piticul dvs., dar este crucial pentru sănătatea lor. Câteva luni în interior merită să eviți acest virus mortal.

Păstrați-vă câinele aproape când este în public.

Când trebuie să ieși în public cu câinele dvs. nevaccinat, evitați să lăsați puii să atingă pământul. Parvo este un virus foarte rezistent, care supravietuieste ușor în mediul înconjurător, și orice poate fi contaminat cu acesta, inclusiv frunzele și iarbă.

Fecalele de câine conțin în mod obișnuit parvovirus și pot fi contractate pur și simplu de către câinele dvs. care miroase.

 

Limitați-vă propriul contact cu alți câini.

Oamenii nu pot contracta parvovirusul, dar îl pot transporta și îl pot transmite. Ai putea da cu ușurință parvo propriului tău câine dacă nu iei măsurile corecte. Dacă aveți un câine nevaccinat la domiciliu, evitați complet contactul cu toate celelalte animale. Chiar dacă câinele cu care intri în contact este vaccinat, ei ar putea să transporte virusul și, odată ce ați intrat în contact, ați putea purta și virusul. Acesta este modul în care proprietarii câinilor transmit boala animalelor lor.

Dacă luati contact cu un alt câine, luați măsuri de precauție pentru a evita transmiterea virusului câinelui dvs. Aceasta include spălarea temeinică a mâinilor. Când ajungi acasă, schimba-ți complet hainele.  Păstrați hainele  și încălțămintea dvs., eventual contaminate, departe de blanosul dvs. până când le spălați sau împliniți vaccinările câinelui. Dușul imediat este ideal.

 

Nu aduceți acasă un câine nou.

Nu aduceți un câine nou în casă până când câinele dvs. actual nu este vaccinat. Aducerea unui câine nou într-un mediu cu un câine nevaccinat doar solicită probleme. Animalele de companie pot purta parvovirusul fără să știe, și care se pot răspândi la câinele tău. Câinii dintr-un adăpost sunt chiar mai susceptibili să transporte boala .

 

Dezinfectați totul.

Protejarea câinelui dvs. nevaccinat de parvovirus trebuie făcuta și acasă. Dacă există ceva în interiorul sau în jurul casei dvs., care ar putea fi contaminat cu virusul câinilor parvo, dezinfectați-l înainte ca patrupedul dvs. nevaccinat să aibă șansa de a intra în contact. Virusul poate trăi pe mai multe suprafețe diferite, cum ar fi bolurile de hrană pentru câini, haine, podele și multe altele. Parvo poate supraviețui timp de 5 luni sau mai mult pe suprafețe.

 

Catelusii nevaccinați au un sistem imunitar incredibil de scăzut, făcându-i mai sensibili la parvo. În mod statistic, puii între 6 săptămâni și 4 luni sunt cel mai probabil să contracteze virusul.

Dacă un catel are viermi intestinali, sistemul lor imunitar poate fi foarte scazut. Viermii la câini pot aduce o mulțime de probleme de sănătate, dar produc si un risc mai mare de a contracta parvo datorită sistemului imunitar mai slab. În general, prevenirea viermilor oferă multe beneficii sănătății câinelui dvs.

 

Cunoașteți simptomele virusului.

Detectarea semnelor de parvo este cel mai bun mod de a vă asigura că blanosul dvs. va fi tratabil. Amintiți-vă că există o perioadă de incubație de 3-5 zile după ce câinele contractează virusul până când veți observa efectiv orice simptome de virus la câine. Semnele clinice vor persista apoi timp de aproximativ 5 până la 7 zile, în funcție de doza de virus.

 

Există multe simptome pentru care trebuie să aveți grijă. Unul dintre primele semne ale parvovirusului pe care îl puteți observa este lipsa de energie. Acest lucru se datorează febrei pe care un câine cu parvo îl va contracta. Temperatura corpului câinelui va crește de asemenea la început, dar se va schimba atunci când câinele începe să vomite sau să aibă diaree.

Priviți întotdeauna scaunul câinelui dvs. și culoarea fecalelor. Unul dintre principalele simptome parvo este diareea (uneori sangeroasa), care este frecventa la cainii de toate varstele, dar mai ales la catelusii tineri. Studiile au constatat că nu există un tip specific de scaune pentru a căuta și poate fi diferit: fecalele pot fi scurte și eventual roșii sau galbene în culoare. În mod normal, va avea un miros puternic.

Vărsătura este un alt semn comun că blanosul dvs. poate să fi contractat parvo. Parvo nu permite câinilor să păstreze nimic în sistemul lor, deci există vărsături frecvente. Câinele dvs. ar putea încerca să bea mai multă apă pentru a compensa fluidele pierdute, dar va veni direct înapoi. Deshidratarea devine un alt pericol ca rezultat. Puii mici vor muri de șoc în 2 zile înainte ca oricare dintre cele mai proeminente simptome să se dezvolte.

 

Vizitați medicul veterinar.

 

Dacă bănuiți că blanosul dvs. a contractat parvovirusul canin, trebuie să mergeți imediat la veterinar. Chiar dacă este ora 3 dimineața și lucrati  a doua zi dimineața, nu puteți evita o vizita la clinică pentru a  salva viața câinelui.

 

Parvo acționează foarte repede. Studiile arată că patrupezii, în special cățelușii, pot muri de la parvo în 24-48 de ore. Deshidratarea sau pierderea de sânge pot contribui la moartea câinelui din cauza virusului. Cu cât mai devreme un câine primește îngrijire, cu atât este mai probabil să supraviețuiască acestui virus mortal. Acțiunile corecte de la Parvo nu sunt recomandate pentru acest virus, deoarece sunt prea mortale și acționează prea repede pentru a-și asuma riscuri.

Veterinarul dvs. are toate instrumentele necesare pentru a diagnostica imediat boala  și, dacă rezultatele sunt pozitive, începeți imediat tratamentul. Există o serie de modalități de a diagnostica parvovirusul canin, inclusiv testul CIE, testul de anticorpi fluorescenți (FAT), testul de aglutinare a latexului (LAT), testul de neutralizare a virusului, izolarea virusului MDCK, testul imunoglobulator legat de enzime (ELISA) LAMP) și multe altele.

 

Câinii infectați cu parvo vor primi antibiotice pentru a preveni septicemia, probioticele pentru a completa flora intestinală naturală, fluidele intravenoase pentru deshidratare, vitaminele injectabile pentru stimularea sistemului imunitar, colostrul pentru a lupta împotriva infecției și glucozamina pentru a proteja intestinele. Câinii vor fi de obicei în spital, timp de o săptămână, luptând cu parvo. Chiar și cu cea mai bună îngrijire veterinară, parvovirusul este adesea fatal, motiv pentru care prevenirea este atât de importantă.

Linia de fund.

 

Prevenirea este una dintre cele mai importante responsabilitati pe care le aveti. Acest virus este incredibil de mortal și este fatal când nu este tratat imediat. Un câine poate muri de parvovirusul canin în câteva ore. Vaccinarea câinelui este singura modalitate sigură de a preveni parvo.

Cu toate acestea, amintiți-vă, un câine are nevoie de aproximativ trei vaccinuri parvo pentru a fi complet imun la virus. Este nevoie de 2-3 luni pentru a primi întreaga serie de vaccinări, deci luați măsuri de precauție suplimentare în acele luni. Puii au sisteme imunitare mai slabe și sunt statistic mult mai susceptibile la parvovirus, ceea ce va fi fatal.

Înțelegerea simptomelor este o modalitate bună de a vă asigura că blanosul dvs. va supraviețui. Cu cât depistati mai  repede că blanolsul dvs. poate avea parvoviroza, cu atât mai repede puteți obține tratamentul adecvat pentru câine. Acasă remedii și tratamente sunt în creștere în popularitate pentru multe boli legate de câine, cu toate acestea nu ar trebui să fie niciodată folosite pentru parvoviroza. Este puțin probabil că veți putea să-l tratati acasă cu tratamente nedovedite.

 

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *