PIELEA SENSIBILA LA CAINI

Este foarte probabil ca patrupedul dvs. să dezvolte pielea sensibilă din mai multe motive. Cauzele de piele sensibila sunt abundente, ceea ce duce la iritarea pielii si mâncăriile excesive la câine. Depășirea acestei probleme poate fi frustrantă, dar există soluții. În afară de tratamentele topice și orale, există întotdeauna o modalitate de a hrăni câinii cu pielea sensibilă pentru a atenua simptomele. Acest lucru a fost testat și demonstrat în mai multe studii cu câini și pisici cu probleme ale pielii.

În cazul în care câinele este în mod constant zgâriat sau blanita lui prezintă semne de căderea a părului, înroșirea sau inflamarea pielii, el are probabil o piele sensibilă. În unele cazuri, pot apărea, de asemenea, plasturi goi și vărsare excesivă.

Toate aceste simptome sunt cauzate de un anumit tip de iritație a pielii. Acarienii, praful, polenul și chiar alergiile alimentare pot fi toate în urma tulburării de piele a câinelui dvs., însă blanosul dvs. poate pur și simplu să aibă pielea sensibilă din cauza genelor sale sau din cauza factorilor de mediu. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă consultați cu medicul veterinar pentru a determina care este cauza iritației pielii câinelui dvs. înainte de a efectua modificări ale dietei sale sau de a folosi orice tratament.

 

 

 

În funcție de cauze și simptome, poate fi necesar să utilizați tratamente pentru infecții cutanate, medicamente, remedii, balsamuri sau alte soluții. Acest articol nu va discuta despre afecțiunile generale ale pielii cainilor sau despre starea pielii sensibile la câini. În schimb, ne vom concentra pe dieta pentru câini cu piele sensibilă și cum puteți combina hrănirea cu alte tratamente pentru obținerea celui mai bun rezultat.

Nutriția va avea un impact direct asupra sănătății câinelui dvs.; poate fi cauza unei stări sensibile a pielii, dar poate ajuta și la rezolvarea problemei. Studiile arată că ajustarea dietei câinelui dvs. cu indicații specifice  poate afecta pozitiv starea acestuia. Chiar dacă iritarea pielii cainelui dvs. de companie nu se datorează alergiilor alimentare, o schimbare de dietă adaptată cu accent pe o blana sănătoasă și strălucitoare va fi de mare ajutor.

Perioada de tranziție este foarte importantă. Când sunteți gata să schimbați dieta câinelui, faceți această tranziție cât mai lin posibil. Faceți-o încet, de-a lungul unei săptămâni până la zece zile. În fiecare zi trebuie să adăugați, treptat, mai multe ingrediente noi și să reduceți cantitatea de alimente vechi. Acest lucru va ajuta câinele să accepte tranziția fără probleme digestive.

 

Cheia cu noul regim alimentar este de două ori: (a) hrăniți-vă câinele cu ingrediente naturale și minim prelucrate și (b) alegeți formula sau rețeta specializată în mod special pe tulburări ale pielii.

Există o mulțime de produse. Aceste diete pline de umpluturi, conservanți chimici, culori artificiale, arome și produse secundare de calitate scăzută pot agrava sensibilitatea câinelui dvs. și chiar pot duce la alergii și tulburări ale pielii. De înaltă calitate, brandurile de alimente pentru câini cu pielea sensibila, formulate special pentru sensibilitățile pielii la câini, vor funcționa mai bine sau puteți face alimente pentru câini de casă pentru pielea sensibilă.

Unele alimente sunt mai bune pentru piele decât altele. Există anumite substanțe nutritive pe care ar trebui să le acordați prioritate în dieta câinelui dvs. atunci când se ocupă de o problemă delicată a pielii.

Proteina este probabil să constituie o mare parte a oricărei mărci sau rețete de produse pentru câini; cu toate acestea, cheia aici este surse de proteine ​​de înaltă calitate, deoarece nu toate proteinele sunt egale. Potrivit studiilor, carnea specifică poate provoca, de asemenea, probleme de piele la câini, cel mai adesea carne de vită, miel și carne de porc.

Cea mai bună sursă de proteine ​​pentru câinii cu piele sensibilă trebuie să fie foarte digerabilă și mai puțin probabilă statistic pentru a provoca iritarea pielii. Unele dintre sursele de proteine ​​de înaltă calitate includ păsările de curte, peștele, ouăle. Laptele de vacă ar trebui evitat deoarece este și unul dintre suspecții primari atunci când vine vorba de probleme de piele la câini.

 

Acizi grași esențiali.

Esențialele acizi grași (EPA omega-3 și DHA în special) sunt ceea ce aproape in fiecare dietă de câini lipsește. Cercetările arată cum includerea unei cantități mai mari de omega-3 în dieta câinelui poate ajuta la afecțiunile pielii.

 

EFA îmbunătățesc, de asemenea, elasticitatea pielii și ajută câinii să aibă un strat mai strălucitor. Cele mai bune surse naturale de omega-3 sunt peștele și uleiul de pește, ceea ce este ceva ce vă puteți adăuga fie la mesele dvs. de casă fie chiar la mâncarea comercială ca supliment de ulei de pește.

 

Vitamine si minerale.

Vitaminele și mineralele se găsesc frecvent în fructe și legume sau pot fi administrate sub formă concentrată (adică pilule multivitamine pentru câini). Cu toate acestea, nivelurile de absorbție din pastile sunt extrem de sărace, deci este mai bine să includeți alimente naturale în alimentația câinelui dvs. sau să alegeți mărcile comerciale care conțin aceleași substanțe nutritive. Băuturile naturale bune sunt mere, morcovi, cartofi, dovleac și sfeclă în dieta câinelui. Organele de carne ca ficatul sau inima sunt surse excelente de minerale și vitamine pentru câine, de asemenea.

Pentru starea sensibilă a pielii câinilor, acordați prioritate acestora:

 

Vitamina A – este esențială pentru sănătatea celulelor pielii care se divizează rapid, precum și pentru foliculii de păr. Vitamina A se găsește în ficat, morcovi, spanac, ouă, cartofi dulci și uleiuri de pește.

 

Biotina – aceasta este o vitamină B complexă care promovează creșterea țesutului sănătos. Câinii tineri, crescând, sunt cel mai probabil să sufere de o deficiență de biotină, care poate cauza o piele crudă și un păr fragil. Ouăle, laptele și carnea sunt în mod natural bogate în biotină.

 

Vitamina E – este un antioxidant natural si poate ajuta la protejarea celulelor pielii caninului impotriva radicalilor liberi. Vitamina E se găsește frecvent în tărâțe, semințe, legume cu frunze verzi și ficat.

 

Cupru – un mineral care vă poate ajuta în prevenirea pierderii părului și păstrarea straturilor stralucitoare și moi. De asemenea, vă poate ajuta să  mențineți culoarea parului. Cuprul se găsește în fructe de mare, cereale integrale și semințe.

Zinc – un alt mineral important care este întotdeauna o parte din dietele de înaltă calitate pentru câini, deoarece poate preveni inflamarea, mâncărimea pielii și chiar infecțiile cutanate fungice și bacteriene. Zincul se găsește în carne de vită, pasăre, iaurt și multe legume.

 

Structurarea dietei câinelui pentru pielea sensibilă

Structurarea și ajustarea regimului câinelui dvs. pentru anumite condiții, cum ar fi pielea sensibilă, poate fi dificilă dacă rămânem doar la brandurile comerciale de alimente pentru câini. Cele mai multe dintre ele aproape întotdeauna includ conservanți, aditivi, ingrediente foarte prelucrate sau lucruri pe care preferați să le evitați atunci când vă ocupați de această problemă de sănătate. Există, desigur, alimente de câine specializate pe bază de rețetă pentru pielea sensibilă, dar ele sunt adesea foarte costisitoare.

Următorul cel mai bun lucru pentru a cumpăra o bază de prescripție sensibilă pentru piele de produse alimentare pentru câini este să mențineți trecerea de la un fel de mărci comerciale adecvate pentru alimentele de câine și o dietă de casă pentru hrana sau să treceți complet la  mancarea gătit pentru câinele dvs. pentru o perioadă de timp. Dacă începeți să folosiți rețete de casă  pentru piele sensibilă, trebuie să știți ce sa folositi.

Peștele este sursa cea mai recomandată de proteine ​​pentru câinii cu piele sensibilă. În afară de asta, și pentru acizi grași esențiali suplimentari, includeți diverse semințe în dieta câinelui. Cea mai buna alegere pentru pielea lui sunt semintele de chia, deoarece sunt bogate in vitamina B, cupru si zinc, care sunt foarte bune pentru pielea cainelui. Ele sunt, de asemenea, umplute cu alți antioxidanți și nu conțin gluten. Acestea conțin calciu, fier, fosfor și magneziu, deci sunt cu adevărat nutritive și excelente pentru sănătatea generală a câinelui. Ele au un conținut ridicat de acizi grași omega-3 și hrănesc pielea câinelui. O lingurita la fiecare masa este mai mult decat suficienta.

 

Ouăle sunt bogate în nutriție și ele pot constitui o parte obișnuită a dietei câinelui. Ele sunt excelente pentru pielea și blana dairita luteinei. Acestea au, de asemenea, zinc și biotină și vitamina A, precum și ambii acizi grași esențiali, ceea ce este bine pentru pielea câinelui.

 

Din punct de vedere tehnic, migdalele pot fi un tratament bun ocazional pentru piele. Ele sunt bogate in vitamina E, vitamina B, cupru si zinc, cu urme de acizi grasi omega-3. Cu toate acestea, câinii nu sunt foarte buni la digerarea migdalelor, de aceea trebuie să le încercați numai în cantități foarte mici și ca un tratament rar. Dacă câinele dvs. le tolerează bine, cantitatea poate fi mărită.

Adăugați un pic de ulei de nucă de cocos la masa câinelui. Puteți utiliza, de asemenea, praf de cocos pentru a face tratamente pentru blanosul dumneavoastră. Uleiul de cocos este bun pentru câinele dvs. și în special pentru piele, deoarece ajută la inflamație, reduce creșterea bacteriilor și furnizează organismului o cantitate mare de substanțe nutritive prietenoase cu pielea.

Ovăzul este bogat în minerale; conține potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu și vitaminele B. Acestea sunt extrem de utile în menținerea sănătății pielii și părului și pot ajuta și câinele să elimine toxinele din corpul său. Cele mai sensibile șampoane ale pielii pentru câini sunt făcute cu fulgi de ovăz, dar cât de util este utilizarea lor locală este discutabilă.

Ficatul, în special din animale hrănite cu iarbă, poate spori sănătatea pielii pentru câine, deoarece conține niveluri extrem de ridicate de nutrienți cum ar fi zincul, cuprul, fierul, biotina și multe alte vitamine și minerale. Carnea de vită sau de miel nu poate fi cea mai bună alegere pentru câinii cu piele sensibilă, deoarece carnea statistică a acestor animale este mai susceptibilă de a provoca iritarea pielii la câini (cu toate că au fost studiate numai carne musculare, nu organe).

Ca un alt tratament ocazional, puteți include cantități mici de afine și în dieta câinelui dvs., deoarece acestea sunt excelente pentru multe afecțiuni, inclusiv probleme de piele și eczeme la oameni. Ele sunt bogate în antioxidanți, care au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta, de asemenea, la reacțiile alergice ale câinilor. Deși nu sunt toxice, unii câini ar putea avea probleme digerandu-i, așa că fii foarte atent.

Cartofii dulci sunt deosebit de buni pentru piele, deoarece sunt bogați în vitamina A, C, E și beta-caroten. Ele conțin, de asemenea, fier, calciu, potasiu și cupru.

 

Alimentele de evitat:

Ca sursă de proteine, carnea de vită și mielul trebuie evitate. Deși mielul a fost prezentat în unele studii ca fiind cel mai puțin probabil să provoace alergii (deși aceste studii sunt de asemenea eronate), există unele cercetări care arată că atunci când vine vorba de probleme de piele, mielul este unul dintre principalii vinovați alături de carnea de vită. Utilizați în schimb puiul sau peștele.

Încercați să eliminați boabele din dieta câinelui, deoarece cercetările arată o anumită asociere între boabe și probleme de piele la câini. Grâu, porumb și alte cereale pot provoca adesea alergii alimentare care conduc la iritații ale pielii. Există mulți experți care cred că o dietă fără cereale este cel mai sigur pariu pentru câinii cu pielea sensibilă, dar alții care spun că alimentele pentru câini fără cereale nu au niciun efect. Încă nu avem dovezi concludente, dar pentru moment evitarea boabelor poate fi calea de urmat.

Limitați aportul de câini al carbohidraților în general. Odată ce renunțați la boabele din dieta animalului dvs. și prioritizați proteinele mari, acest lucru se va întâmpla oricum. Carburile nu sunt necesare pentru câini, chiar dacă pot avea beneficii pozitive pentru sănătate. Totuși, ele pot, de asemenea, să aprindă sensibilitatea pielii pentru câine, așa că încercați să minimalizați sau să eliminați lucruri cum ar fi orezul, pâinea și chiar laptele. Unele carbohidrați, atâta timp cât sunt benefice pentru piele, pot fi lăsate în dietă.

Cheia este să faci o dietă bogată în proteine ​​adecvate și de calitate și să renunți la orice lucru inutil. Iată o rețetă bună pentru a începe, dar puteți găsi, de asemenea, o mulțime de rețete de casă.

Biscuiți cu ficat.

Această reteta deliciosa de casă este plină de vitamine.

Ingrediente:
1/2 căni de făină de ovăz
1/4 cană de ovaz întreg
1 ceasca de ficat tocat
1 ou
1 lingură de brânză de parmezan
1 lingură de ulei de nucă de cocos

 

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350 °. Puneți ficatul în procesorul de alimente și adăugați un ou și amestecați-l cu ficatul. Adăugați jumătate de făină la acest amestec, puțin câte puțin, până când obțineți un aluat umed.

Puneți-o într-un castron și adăugați restul făinii, puțin câte puțin, până când veți obține o minge fermă de aluat. Folosiți un știft de rulare pentru a vă răsturna aluatul.

Tăiați aluatul în biscuiți, ungeți foaia de copt cu ulei de nucă de cocos și puneți biscuiții pe el. Coaceți timp de 15-20 de minute și lăsați-i să se răcească înainte de a le servi.

Puteți stoca biscuiții în frigider timp de aproximativ trei săptămâni și puteți servi după cum doriți.

 

Pentru mai multe retete descarca materialul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *