PLICTISEALA LA CAINI

Studii recente au constatat că plictiseala la caini este foarte reală și este mai periculoasă decât am putea să presupunem. Cercetările au demonstrat efectele negative ale plictiselii asupra sănătății mentale a câinelui și asupra modului în care animalele care nu sunt stimulate mental vor trece prin mai multe etape, începând cu plictiseala, conducând la apatie, apoi la stres și depresie.

 

Potrivit lui Charlotte C. Burn, biolog la The Royal Veterinary College, câinii și alte animale se pot simți ușor plictisiți în același mod și din motive similare pe care oamenii le fac. Cainii exprimă de multe ori plictiseală cu un comportament nedorit și iritant, cum ar fi lătratul si agresivitatea. Cu toate acestea, ameliorarea plictiselii la câini nu este dificilă, iar proprietarii de animale de companie au multe moduri de a face acest lucru.

 

Cel mai eficient mod de a face acest lucru este să petreceți timp împreună. Încercați jocuri interactive impreuna cu blanosul dvs. Jocuri de-a v-ați ascunselea, antrenament de agilitate, inot.

 

Cumpărați jucării noi sau rotiți-le pe cele vechi, cainii se pot plictisi cu jucariile lor dupa un timp, conform unor studii. Veți avea nevoie să cumpărați jucării noi pentru câine ocazional și să le mențineți în rotație – să treceți la o jucărie diferită în fiecare săptămână și să aduceți jucăria veche înapoi în câteva luni. Există o mulțime de jucării ieftine pentru câini, care nu vor costa un braț de bani. Învatarea câinelui  numele jucăriilor sale este o altă modalitate fantastică de a-l păstra stimulat mental. Pur și simplu atribuiți câte o „comandă / nume” fiecăruia dintre jucăriile sale, iar atunci când jucați, cereți animalului să ia și să aducă o anumită jucărie.http://magazinulanimaluluitau.ro/index.php?main_page=index

 

 

 

 

Plimbarile dese fac minuni în eliminarea plictiselii patrupedului. Ia-ți câinele pe o nouă cale pentru a-l face mai stimulat și lasă câinele să exploreze noul drum. Faceți o excursie atunci când aveți mai mult timp liber și vizitați mai multe locații noi. 

Sesiunile de formare regulate sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți legătura cu patrupedul dvs., pentru a-l păstra și pentru a-i distrage plictiseala. Chiar dacă există diferite metode de formare a câinelui, cum ar fi agilitatea, ascultarea și trucurile, toate sunt bune pentru blanos. Încearcă să le combini și să faci cate puțin din toate. Folosește-ți timpul mai eficient și antrenează-ți patrupedul chiar și atunci când ești la plimbare, în special comenzi de ascultare.

 

 

 

Faceți-l să lucreze pentru alimentație. Asigurați-vă timp de hrană mental stimulativ pentru blanosul dvs. cu alimentatoare ,puzzle-uri interactive, jucării de distribuire a produselor alimentare. Aceasta va forța câinele să-și dea seama cum să scoată mâncarea. Faceți nasul cu câinele dvs. și lăsați-l să miroasă pentru mâncarea lui. Urmărirea de mirosuri îl va ține ocupat și mândru de el însuși atunci când găsește mâncarea, făcând minuni pentru încrederea lui și pentru eliberarea plictiselii.https://www.prietenultaucainele.ro/cum-sa-alegi-jucariile-pentru-caine/

 

 

Păstrați-l amuzat când sunteți departe .Trebuie să oferiți câinelui dvs. ceva de făcut atunci când sunteți la lucru și este acasă singur. Din moment ce câinii sunt animale sociale, se vor plictisi repede când sunt singuri. Ia-l la plimbare înainte de a pleca. Dă-i câinelui o jucărie de mestecat. Lăsați televizorul deschis încât câinele dvs. să nu se simtă singur. Există, de asemenea, CD-uri speciale cu muzică liniștitoare pentru câinii pe care le puteți cumpăra, iar studiile au arătat că acest lucru este eficient pentru anxietatea de separare.http://magazinulanimaluluitau.ro/index.php?main_page=index

 

 

Ajută-l să se relaxeze corect.Majoritatea câinilor se pot relaxa în mod natural, dar alții ar putea avea nevoie de ajutor. Aflați cum să vă masați câinele, mai ales dacă aveți un animal în vârstă sau unul cu artrită. Masajele pot ameliora durerea articulațiilor, pot reduce anxietatea și stresul și pot îmbunătăți circulația. De asemenea, vă ajută să vă consolidați legătura cu blanosul dvs. și să vă păstrați câinele distrat. Periați cainele in mod regulat.

 

 

Cumpărați o piscină de câine, pune unele jucării în piscină pentru a fi mai interesant pentru cainele tau. Desigur, dacă vă puteți duce câinele la plajă sau la un lac, faceți-l cât de des. Nu numai că înotul va promova sănătatea sa fizică și psihică dar există și alte avantaje – câțiva experți canini sugerează chiar să înlocuiască plimbările regulate de câine cu înotul.

 

 

 

Socializeaza câinele.

Probabil cel mai eficient mod de a scuti plictiseala este de a oferi animalului dumneavoastra o oportunitate de a socializa – duceti-l in locuri noi unde se intalneste cu oameni noi si cu alti caini. Aranjați întâlnirile  sau duceți-l la un parc de câini. Faceti acest lucru cat mai des posibil.

Voi de unde cumparati mancare si accesorii pentru blanosi? Haideti pe Magazinul Animalului Tau http://magazinulanimaluluitau.ro/index.php?main_page=index

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *