Probleme in căsătorie? Cainele te va ajuta

Știința spune că imaginile drăguțe ale cățeilor și puilor pot aduce fericire in cuplurile nefericite (și, probabil, in orice altă situație de viață)

 

In prezenta animalelor, nivelul de cortizol, un hormon asociat cu stresul, scade, iar producerea de serotonina, o substanta asociata cu bunastarea, creste.

 

Psihologicii utilizează fotografii adorabile cu animale pentru a ajuta la vindecarea problemelor de căsătorie a cuplurilor care se luptă pentru salvarea relațiilor.

 

 

Scopul lor a fost să elaboreze o strategie pentru a ajuta persoanele   care se luptau cu probleme in cuplu.

 

Experimentul lui Pavlov.

 

Cel mai faimos studiu al lui Pavlov a examinat ratele de salivare la câini;

 

El a generat un sunet când a prezentat  cimbru câinilor și a ajuns să afle că în cele din urmă au salivat la simplul sunet fără prezența alimentelor. Acest lucru a dus la apariția multor lumini asupra comportamentului asociativ și anticipativ atât la câini, cât și la oameni.

Condiţionarea clasică presupune învăţarea de a asocia un stimul necondiţionat care deja determină un anumit răspuns (de exemplu, reflex) cu un stimul nou (condiţionat), astfel încât noii stimuli determină acelaşi rezultat

Pavlov a considerat aceasta un fel de „secreţie psihică“, şi fenomenul i s-a părut atât de interesant, încât şi-a reorientat, din mers, cercetarea asupra lui.

 

Folosind tehnica lui Pavlov, cercetătorii au arătat imagini sotilor cu puiutii de caine insotite de cuvinte si imagini pozitive.

 

 

Teoria din spatele acestui fapt a fost că sentimentele pozitive generate de imaginile pozitive ar deveni, în cele din urmă, automat asociate cu soția sau sotul după o repetare și o practică.

 

În cadrul studiului, fiecare soț a văzut o scurtă secvență de imagini o dată la 3 zile, timp de 6 săptămâni. În acest flux a fost încorporată si o fotografie a partenerului.

 

Pentru cei din grupul experimental, fața partenerului a fost întotdeauna asociată cu un stimulent pozitiv, cum ar fi o fotografie drăguță a catelului sau un cuvânt pozitiv, cum ar fi „minunat”.

 

Cei din grupul de control au văzut fața partenerului lor asociat cu un stimul neutru, cum ar fi o imagine a unui buton.

 

În plus, cuplurile au aratat, de asemenea, măsuri de atitudini automate ale partenerilor și satisfacție maritală. Au făcut acest lucru înainte de începerea experimentelor și apoi din nou la fiecare 2 săptămâni, timp de 8 săptămâni în total.
Analizând rezultatele

 

Soții care își vedeau partenerul alături de stimulii pozitivi au observat o creștere a satisfacției maritale auto-raportate în cele 8 săptămâni.

 

McNulty a fost surprins de faptul că această tehnică a funcționat. Știa că toată teoria din spatele acestei practici ar fi trebuit să funcționeze, dar a fost sceptic.

Având în vedere teoriile existente privind relațiile, asociate cu ideea că ceva atât de simplu ca o imagine ar putea îmbunătăți o relație , i-a dat loc de îndoială.

Acest studiu ne oferă multe de gândit în ceea ce privește modul în care facem asociații și cum putem îmbunătăți atitudinea noastră față de partenerii noștri, de noi înșine și de viața noastră în general.

Deci, dacă vă luptați într-o relație cu un partener, un prieten sau un coleg, puteți încerca să efectuați acest experiment pe cont propriu.

S-ar putea să FITI surprinsi că blanosii vă vor ajută să vă îmbunatatiti relațiile!

Pentru mai multe noutati descarca materialul!

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *