SARCINA FALSA LA CATELE

Aveti un câine de sex feminin și nu este sterilizat, nu a avut nici un contact nesupravegheat cu alți câini. Nu ai pierdut-o din vedere în ultimele luni și ea nu este însărcinată. Totuși, ea pare a fi gravidă.

 

 

Catelusa afișează toate semnele cheie ale comportamentului matern (mamă), se simte letargic și are greață. Ea prezintă, de asemenea, unele semne fizice care sunt tipice pentru o sarcină.

Nu iti face griji. Ceea ce i se intampla catelusei dvs. de numeste  Pseudocyesis, cunoscută sub numele de sarcină fantomă, sarcină falsă sau doar pseudo-sarcină.

Dacă prietenul tău de sex feminin începe să se confrunte cu Pseudocyesis, mergeti la medicul veterinar . O înțelegere corectă a pseudo-sarcinii, precum și o vizită în timp util la medic sunt cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru o soluție ideală.

Simptomele sarcinii false la câini:

Deci, ce ar trebui să vă așteptați atunci când câinele dvs. se confruntă cu un Pseudocyesis? După cum sugerează și numele, simptomele sarcinii fantomatice sunt aproape identice cu cele ale unei sarcini reale. Vă puteți aștepta să vedeți:

 

Simptome comportamentale:

Depresia – câinele dvs. a devenit brusc mult mai letargic și retras. Ea are mult mai puțin entuziasm pentru joacă și plimbări și prezintă apatie generală.

 

Anxietate – ea este mai ușor surprinsă și se simte mult mai neliniștită.

Neliniste – câinele dvs. nu pare să găsească un loc pentru a sta, ea schimbă în mod constant pozițiile .

Comportament de hrănire – dacă câinele dvs. a distrus o pătură sau o rolă de hârtie și a format un cuib într-un colț al casei, atunci ea  construieste cuibul pentru cățelușii pe care-i simte că o sa vina.

Săpând – un efect secundar mai specific al comportamentului său de cuibărit, câinele dvs. ar putea începe să sape sau, cel puțin, să încerce să facă acest lucru, pentru a pregăti un cuib pentru puii ei inexistenți.

Mama –  câinii cu sarcină fantomă pot afișa uneori comportament maternal față de o jucărie, o pernă sau un pantof. Ei ar lua un astfel de obiect la „cuibul” pregătit, și să încerce să-l hrănească. Acest lucru se întâmplă uneori chiar și câinilor însărcinați, când instinctele mamă iau naștere înainte de nașterea reală.

 

Îngrijirea excesivă – o parte din instinctul catelusei poate fi uneori o auto-îngrijire prea activă. Câinele dvs. poate incepe să-și îngrijească blana și burta.

Agresivitatea – semnalul neobișnuit al sarcinii fantomă poate fi agresivitatea față de alți câini și oameni, inclusiv față de dumneavoastră.

 

Simptome fizice

Extinderea gambelor mamare – la fel ca într-o sarcină reală, glandele mamare ale unui câine cu o sarcină falsă se pot umple adesea cu lapte în pregătirea pentru pui.

 

Distensia abdominală – o creștere a umflării abdomenului nu este neobișnuită nici într-o sarcină reală, nici una falsă.

Pierderea în greutate – de obicei, din depresie și anxietate, câinele dvs. poate începe să mănânce mai puțin și ca rezultat – să piardă în greutate.

Creșterea în greutate – alteori, în pregătirea pentru naștere (și în absența unei depresii sau anxietate), câinele dvs. poate începe să mănânce mai mult și să câștige în greutate.

Letargie și o lipsă generală de energie.O descărcare vaginală de fluide mucoide este adesea observată uneori, o sarcină falsă poate declanșa chiar și contracții, chiar dacă nu există catelusi care să se nască.Acesta este motivul pentru care trebuie sa acordati o atenție deosebită câinelui dvs. în aceasta perioada. Fiți atenți la contactele pe care le are cu alți câini în această perioadă.

Dacă sunteți sigur că nu a avut contact cu câinii de sex masculin în timpul periodei de calduri, atunci puteți fi sigur că semnele ei de sarcină sunt de fapt simptome ale unei sarcini false. Indiferent dacă observați semnele de sarcina vizita la medicul veterinar este întotdeauna recomandată.

Fie că este însărcinată, iar medicul veterinar vă va confirma acest lucru și vă va oferi cele mai bune sfaturi și sugestii posibile pentru a trata sarcina și nașterea; sau câinele dvs. se confruntă cu o sarcină falsă. Medicul veterinar va fi, de asemenea, persoana cea mai potrivită pentru a face față situației.

 

Cauzele de sarcină falsă la câini:

Pur și simplu, o sarcină falsă la câini este de obicei cauzată de un dezechilibru hormonal sau de fluctuații hormonale la câine. Ce se întâmplă este că în timpul perioadei de călduri nivelurile de progesteron ale câinilor cresc drastic.
Acest lucru se întâmplă în perioada de calduri, dar odată ce se termină, nivelurile de progesteron scad înapoi. Odata ce acest lucru s-a terminat, cu toate acestea, un alt hormon – prolactina – sare in functie de fluctuatia progesteronului si devine rapid produs in corpul cainelui.

Ceea ce produce această prolactină rapidă este faptul că declanșează majoritatea schimbărilor fizice ale corpului câinelui. Și, odată ce aceste schimbări încep să apară, câinele dvs. decide că este însărcinată și începe să prezinte o mulțime de simptome comportamentale, de asemenea.

 

De cele mai multe ori această condiție este inofensivă și simptomele dispar , fără să se mai întâmple din nou.
Uneori, cu toate acestea, simptomele pot fi mai intense și persistente, mergând chiar și la contracții.

 

Alte cauze:

 

Sarcina falsă la câini poate fi, de obicei, inofensivă, dar uneori se poate datora unei cauze mai îngrijorătoare.

Hipotiroidismul este o disfuncție în glanda tiroidă a câinelui care poate provoca sarcină falsă la câini. Ca și la oameni, această glandă este responsabilă de producerea hormonului tiroxină – hormonul care controlează metabolismul organismului și rata la care organismul arde calorii.

Hipotiroidismul este o boală urâtă atât la câini, cât și la oameni. Una dintre efectele sale mai rare, dar totuși posibile, este o producție crescută de hormon prolactin, același hormon care provoacă sarcină fantomă.Anumite rase de câini sunt mai predispuse la hipotiroidism decât altele.

Mastita este o infecție a glandelor mamare – în special a canalelor de lapte – a câinelui dvs. care poate duce la umflături. În mod obișnuit, această condiție apare la câinii care sunt însărcinați, în timp ce aceștia trec prin schimbările fizice ale sarcinii.

Cu toate acestea, în cazuri rare, mastita se poate întâmpla fără o sarcină, poate duce la o umflare a glandelor mamare. Această umflare vă poate păcăli câinele că este însărcinată, la rândul său declanșând multe alte simptome ale unei sarcini fantomă.
Mastita este o afecțiune enervantă care poate avea rezultate problematice dacă este lăsată netratată. De aceea, trebuie să acordați o atenție deosebită sănătății generale a câinelui dvs., cu sau fără semne de sarcină.

Ca și în cazul mastitei, un cancer al glandelor mamare poate duce la o umflare și poate cauza sarcină falsă la câini. Desigur, cancerul de sân este o condiție mult mai îngrijorătoare decât mastita sau o simplă sarcină falsă la câini, care este cu atât mai mult motiv pentru a merge la medicul veterinar imediat dacă observați orice inflamație sau bulgări în apropierea glandelor mamare.

O infecție uterină, umflarea unui organ sau acumularea de lichide poate duce la extinderea abdominală. Acesta este unul dintre principalele simptome fizice ale unei sarcini sau a unei sarcini false la câini. Ca mai sus, acest lucru vă poate înșela câinele să creadă că este însărcinată și duc la multe alte simptome, dacă nu căutați imediat ajutor veterinar.

 

Cum veterinarii diagnostichează o sarcină falsă la câini?

Ce va face veterinarul dvs. pentru a diagnostica o sarcină falsă la câini dacă simptomele sunt atât de convingătoare? La început, ei vor cere probabil un raport detaliat al tuturor simptomelor comportamentale pe care câinele le-a arătat, precum și a ceea ce s-a întâmplat . Pentru a ajuta medicul veterinar cât mai bine, asigurați-vă că sunteți pregătit să răspundeți la aceste întrebări.

Odată ce acest lucru este făcut, cu toate acestea, medicul veterinar va efectua, de asemenea, probabil, o serie de teste. După efectuarea tuturor testelor necesare, medicul veterinar vă va diagnostica câinele cu una dintre cele mai nefericite și rare cauze de sarcină falsă și va începe un tratament pentru aceasta sau va diagnostica câinele cu o sarcină falsă standard datorită fluctuațiilor hormonale și va începe tratamentul.

Dacă simptomele sunt ușoare și nu există cauze fundamentale periculoase, sarcina fantomă va trece de la sine și probabil nu se va mai întâmpla niciodată.

Dacă câinele dvs. este prea anxios, medicul veterinar vă poate prescrie unele diuretice, precum și unele sedative ușoare. Acestea pot calma câinele și accelera procesul de recuperare. În cazul în care lactația este prea severă, o schimbare în dietă poate fi și o opțiune – nimic prea grav, deoarece nu doriți să limitați prea mult hrana câinelui, dar ceva de genul celor care nu o hrănesc timp de 6-10 ore pe noapte, pentru mai multe nopți, poate opri rapid producția de lapte.

 

Este o idee bună să-i limitați accesul la jucării, perne, pantofi și alte obiecte spre care își arată instinctele sale materne.

Acest lucru vă va irita câinele, dar nu va provoca disconfort fizic și va grăbi recuperarea.

 

Tratamentul cu medicamente poate fi, de asemenea, sugerat de medicul veterinar. Medicamentele cu prescripție pot fi utilizate pentru a reduce producția de lapte. Alte medicamente pot fi, de asemenea, prescrise de către medicul veterinar, dar nu-l luați  fără aprobarea veterinarului. Suplimentele naturale simple pot fi, uneori, folosite pentru a ușura procesul de recuperare a câinelui dvs., dar chiar si asa este recomandat să se consulte mai întâi cu un veterinar.

În cele din urmă, medicul veterinar vă va sfătui probabil să vă urmariti câinele aproximativ o lună după sarcina fantomă (nu în timpul). Dacă nu aveți planuri pentru o sarcină reală, acesta este, de obicei, cel mai bun mod de acțiune, deoarece elimină posibilitățile altor sarcini false, precum și alte situatii – mult mai periculoase .

Sarcina falsă la câini este, de obicei, o problemă ușoară și inconsecventă, dar un câine adult , care nu rămâne insarcinata în mod regulat, poate dezvolta o stare foarte periculoasă.

Acordați o atenție deosebită sănătății generale a câinelui dvs. Nu o supuneți dietelor nesănătoase, asigurați-vă că nu este subnutriată,și condiția ei de viață este una foarte bune. Condițiile necorespunzătoare de viață pot duce cu ușurință la o infecție a uterului sau a glandelor mamare.

 

Pentru retete sanatoase descarca materialul gratuit.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *