SCHEMA DE VACCINARE LA PUI

Puii reprezinta o mare responsabilitate și vei avea grija de noul câine pentru următorii 10-15 ani. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să afli despre programul corect de vaccinare al catelusului.

 

 

Programul de vaccinare a puilor.

 

Veți dori să vă păstrați catelul la fel de sănătos pe cât puteți, astfel încât acesta să crească la dimensiunea completă și să trăiască fără a dezvolta probleme de sănătate. Găsirea unui veterinar bun cât mai curând posibil este importantă pentru a stabili o relație bună cu câinele dvs. și a începe o istorie medicală și de vaccinare.

 

Catelul dvs. va avea nevoie de mai multe vaccinuri care vor fi importante pentru sănătatea sa, iar unele sunt cerute de legile și reglementările locale. Veterinarul dvs. va va putea spune ce vaccinuri sunt necesare si sunt importante pentru sanatatea si bunastarea catelului.

Din păcate, unii veterinari vor recomanda catelului dvs. să obțină toate vaccinările disponibile pentru mai multe informații despre știința din spatele acestui subiect, consultați articole privind prevenirea vaccinării excesive la câini.

 

Ce vaccinări sunt necesare?

Veți merge în biroul medicului veterinar în mod repetat, în primele câteva luni de viață ale câinelui dvs. Cheltuielile cu  noile jucării, hrana și vizitele permanente la medicul veterinar pot părea brusc copleșitoare.

Pe măsură ce discutați despre îngrijirea câinelui dvs. cu medicul veterinar veți observa că există atât de multe vaccinări diferite, este greu să știți care dintre acestea sunt importante și care dintre ele pot fi opționale.

 

Discutați cu medicul veterinar despre orice preocupări legate de costuri pe care le puteți avea și va încerca să lucreze în cadrul bugetului dvs. Dar, în cele din urmă, sănătatea și bunăstarea animalului dvs. de companie este cea mai importanta.

 

 

Veterinarul dvs. ar trebui să aibă cel mai bun interes al câinelui dvs. atunci când vine vorba de programul complet de vaccinare, astfel că este recomandat să urmați recomandările acestuia. Următoarele sunt tipurile de boli pe care veterinarul dvs. le poate sau nu recomanda vaccinării împotriva:

 

Bordetella Bronchiseptica
Canine Distemper
Hepatita
Leptospiroza
Boala Lyme
Parvovirus
Turbare

Care sunt vaccinurile multivalente?

 

Veterinarul dvs. a sugerat un vaccin „multivalent” pentru câinele dvs. Te întrebi ce înseamnă asta, dar ți-e frică să întrebi. Pur și simplu înseamnă că mai mult de un vaccin poate fi dat într-o singură vaccinare și este făcut pentru comoditate.

Asociația Americană a Spitalului Animalier (AAHA) recomandă un vaccin multivalent cunoscut sub numele de DA2P. Acest vaccin vă poate proteja câinele împotriva bolilor cum ar fi maladia caninică, adenovirusul 2 și adenovirusul 1 (care poate provoca hepatită canină) și parvovirusul canin.

Un lucru de remarcat este faptul că aceste vaccinuri sunt considerate sigure numai dacă sunt sigilate de producător. Nu este sigur să amesteci pur și simplu vaccinurile într-o singură seringă.

 

Care sunt riscurile?

 

Toate discuțiile despre medicamente și efectele lor secundare despre riscurile implicate pe măsură ce pregătești programul de vaccinare pentru catelus. Ca și în cazul oricărui alt medicament sau vaccinare, da – poate exista un risc. Cu toate acestea, conform AAHA, toate vaccinările de bază ale catelusului, DA2PP și vaccinurile antirabice sunt considerate în întregime sigure.

 

Cele mai multe vaccinuri pentru animalele de companie au fost create cu peste 50 de ani în urmă. Au fost făcuți mulți ani de teste științifice și eforturi pentru a face aceste vaccinuri mai sigure și mai fiabile pentru animale.

 

Cu toate acestea, toate vaccinurile pentru animalele de companie, care sunt în general considerate ca fiind sigure, pot provoca efecte secundare adverse neașteptate. AAHA observă că majoritatea reacțiilor pe care câinii le au asupra vaccinărilor sunt minore și ușor de gestionat.

 

Recomandarea AAHA este de a nota starea de sănătate a câinelui dvs. înainte de vaccinare. În cazul în care câinele este bolnav, vaccinările nu sunt recomandate în acel moment din cauza unui sistem imunitar compromis. Vaccinul, dacă este administrat în acel moment, ar putea fi ineficient, dar poate fi, de asemenea, dăunător și poate cauza o reacție adversă.

 

Configurarea planificării de vaccinare a unui catelus.

Va trebui să creați un program de vaccinare cu multe întâlniri de verificare pentru primul an de viata. Fiți pregătiți că nu este vorba  un copil, cățelușul dvs. nu va coopera așa cum va imaginati.

 

Medicul veterinar vă va ajuta să  stabiliți programul pentru catelus și să oferiți blanosului dvs. un control general al sănătății în același timp.

Vaccinurile recomandate :

Varsta 6 – 8 saptamani – Distemper, rujeola, parainfluenza Bordetella
Vârstă 10 – 12 săptămâni-DHPP (Vaccin pentru maladii, adenovirus, [hepatită], parainfluenza și parvovirus Coronavirus, Leptospirosis, Bordetella, Boala Lyme
Vârsta 12 – 24 săptămâni – Rabia
Vârsta 14 – 16 săptămâni – Coronavirus DHPP, leptospiroză, boala Lyme
Vârsta 12 – 16 luni – Rabia, coronavirusul DHPP, leptospiroza, Bordetella, boala Lyme
La fiecare 1-2 ani –  DHPP coronavirus, leptospiroză, Bordetella, boala Lyme
La fiecare 1 – 3 ani – Rabia (după cum este necesar)

 

Vaccinările sunt scumpe?

Costul vaccinarii  poate depinde de locul în care trăiți. Este bine cunoscut faptul că medicii veterinari din zonele urbane și din orașele mari percep mult mai mult decât un medic veterinar rural sau dintr-un oraș mic.

Este util să sunați, deoarece veți vedea diferențe semnificative de preț în ceea ce este disponibil. De asemenea, este important ca medicul veterinar să fie suficient de aproape încât să fie disponibil pentru dvs. și câinele dvs. în caz de urgență. Deci, când vă uitați să stabiliți o relație cu noul veterinar, trebuie să vă gândiți.

 

La inceput, vaccinarile catelusului costa mai mult in primul an pentru a ajunge la maturitate decat in urmatorii ani.

Dacă ați dobândit catelul dintr-un adăpost, este posibil ca vaccinurile să fie incluse în costurile adoptării.

Există acei veterani care cred că prea multe vaccinări pot cauza probleme de sănătate pentru câinele tău. Mulți mai mulți veterinari nu sunt de acord, inclusiv unele reglementări de stat, precizând că vaccinările anuale vor preveni bolile periculoase.

O opțiune pe care o aveți este să efectuați un test de titru înainte de vaccinare. Acest tip de test măsoară cantitatea si nivelul de imunitate al câinelui, astfel încât medicul veterinar să poată determina dacă vaccinările sunt necesare în acel moment.

Rețineți că vaccinurile împotriva rabiei sunt impuse de lege și se efectuează în fiecare an până la trei ani, în funcție de tipul de vaccin administrat.

Reducerea riscurilor de vaccinare.

În timp ce majoritatea medicilor veterinari consideră că vaccinările sunt sigure, vaccinurile de bază protejează împotriva bolilor grave. Din acest motiv, se consideră că beneficiile vaccinului vor depăși orice risc posibil.

 

Se recomandă aceste vaccinuri pentru a proteja sănătatea cainelui, dar și sănătatea comunității.

 

Posibilele riscuri generate de vaccinarea pentru sănătatea câinelui dvs. ar putea fi grave și ar trebui să urmăriți câinele pentru reactii adverse. Dacă observați orice modificare a starii câinelui după vaccinare, contactați imediat medicul veterinar.

 

Există modalități prin care puteți contribui la reducerea riscului ca patrupedul să aibă reacții la vaccinuri. Puteți face acest lucru prin colaborarea cu medicul veterinar pentru a reduce cantitatea de vaccinuri pe care câinele le primește, fiind la timp cu programul său de pui, ceea ce înseamnă că nu este prea devreme, prea târziu sau prea des.

 

După primirea unui vaccin, puteți lucra cu medicul dumneavoastră veterinar pentru a efectua teste de titru pentru a determina dacă câinele dvs. are nevoie de urmatoarele vaccinari. Testarea  va ajuta să vă asigurați că patrupedul dvs. nu obține vaccinuri suplimentare de care nu are nevoie.

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *