SEMNELE ABUZULUI ASUPRA CAINELUI

În ciuda faptului că abuzul de animale este o problemă majoră la nivel mondial, se știe puțin despre cum să identificati dacă un câine a fost victima unui abuz înainte de a intra în casa dvs. Dar pentru viitorii adoptatori, există indicatori comportamentali și psihologici și semne de abuz pe care le voi discuta în acest articol utilizând unele cercetări.

Din păcate, multe dintre aceste semne de abuz au fost, identificate ca fiind motivele principale pentru care proprietarii pot renunța la animalul de companie .

Astfel, educația privind semnele și anomaliile comportamentale ale abuzului de către proprietarii câinilor poate reduce probabilitatea de abandonare a câinilor abuzați la adăposturi prin îmbunătățirea conștientizării de către proprietari a comportamentului victimelor abuzate.

 

Cunoașterea comportamentului abuzat al câinelui poate avea ca rezultat o mai mare toleranță și o îngrijire mai bună a câinilor abuzați anterior. Dacă adăposturile și organizațiile de salvare pot educa adoptatorii cu privire la comportamentul animalelor de companie abuzate, este mult mai probabil ca aceste animale să fie adoptate într-o casă in  care să poată trata aceste comportamente și să-i ajute pe câini .

 

 

Indicatori psihologici și comportamentali ai abuzului de câini.

 

1 Teama de străini și de alți câini

Nu este surprinzător faptul că toti câinii abuzați anterior prezintă o teamă sporită față de străini . Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele care au fost abuzate fizic de către oameni într-un mod evident . Animalele abuzate de oameni într-o manieră nerecunoscătoare (neglijare, înfometare) au fost mai puțin fricoase de străini, deoarece nu au fost învățați să asocieze oamenii cu maltratările.

 

2 Agresiunea față de străini și alți câini

 

În plus față de frică, câinii maltratați pot prezenta, de asemenea, niveluri mai ridicate de agresiune față de străini și alți câini. Câinii care întâmpină evenimente stresante la începutul vieții tind să dezvolte tulburări comportamentale, cum ar fi ostilitatea sporită față de oameni și de alți câini.

 

O altă cauză a agresiunii crescute ar putea fi teama . Animalele care sunt extrem de teamătoare de străini și de alți câini sunt, de asemenea, foarte agresive față de străini și câini, sugerând că atitudinea agresiva este motivata în mare parte de frică.

 

De asemenea, este posibil ca agresiunea să nu fie doar un simptom al abuzului de câine, ci un factor de risc . Studiul recent legat de comportamentul câinelui și de abuzul victimelor a arătat că atitudinea agresiva crește riscul de a fi vătămat.

 

 

 

Câinii abuzați caută atenție și atașament

 

Comportamentul câinilor nu este influențat doar de maltratarea fizică, ci și de maltratarea psihologică, după cum arată studii suplimentare .

 

Indicatorii psihologici și comportamentali ai abuzului de câine .

Cainii care primesc puțină interacțiune socială sau care sunt abandonați de proprietarii lor anteriori tind să fie mai atașați de noii lor proprietari și să-și caute atenția în comparație cu câinii din casele stabile.

 

Abuzul psihologic al animalelor poate duce, de asemenea, la dezvoltarea tulburărilor de separare, cum ar fi anxietatea de separare. Cu toate acestea, deoarece aceste animale neglijate sunt în mod obișnuit repatriate și prezintă un stil de viață instabil, aceste comportamente de atașament pot fi rezultatul circumstanțelor lor instabile.

 

Această teorie este susținută de faptul că blanosii salvați, adăpostiți sunt foarte susceptibili să dezvolte tulburări de separare, indiferent dacă au fost abuzati anterior.

 

Excitabilitatea și hiperactivitatea la câinii abuzați

 

Două caracteristici unice surprinzătoare ale câinilor maltratați sunt creșterea nervozității și hiperactivității. Acești câini sunt mai nervoși în situațiile de zi cu zi, cum ar fi mersul pe scări. De asemenea, ei pot lătra neîncetat.

 

Din păcate, nu se știe prea multe despre motivul că abuzul crește excitabilitatea și activitatea. Cu toate acestea, se speculează că o maltratare constantă ar conduce la un sentiment de nesiguranță și incertitudine în lume.

 

Această incertitudine îi determină pe câini să-și păstreze întotdeauna atitudinea de paza. Întotdeauna pregătiti pentru o situație precară poate explica, de asemenea, hiperactivitatea animalelor abuzate.

 

Reacții neobișnuite de comportament

 

În cele din urmă, nu este neobișnuit ca un caine maltratat să prezinte un comportament anormale, cum ar fi cautarea în fecale sau alte substanțe mirositoare. Aceste comportamente sunt de obicei ritualiste și repetitive.

 

Indicatori psihologici și comportamentali ai abuzului câinilor

 

Câteva exemple includ:

Obligatoriu sapa gauri

Roade incaltamintea

Rotirea în cercuri în timpul momentelor de stres

Comportamentele anormale compulsive la câinii maltratați pot fi cauzate de situații stresante și sunt considerate un semn al anxietății curente sau experimentate anterior .

 

Alte cauze ale problemelor de comportament la câini

 

Deși a fost identificată o relație între abuzul de animale și comportamentele neobișnuite descrise anterior, acest lucru nu înseamnă neapărat că abuzul este singura cauză a acestor comportamente. Există câțiva alți factori care trebuie luați în considerare pentru a include influențele genetice asupra comportamentului și temperamentului câinelui.

 

Problemele de comportament ar putea fi cauzate și de alte situații neobișnuite de viață , cum ar fi lipsa de socializare cu alte animale și persoane sau răspunsuri comportamentale instruite intenționat.

Abuzul fizic suferit de animale poate provoca, de asemenea, daune neurologice sau dureri care îi determină pe câine să răspundă cu aceste comportamente neobișnuite.

 

O mai bună înțelegere a acestor comportamente, relația lor cu diferite forme de abuz și modul de gestionare a acestora pot contribui la îmbunătățirea compasiunii și răbdării în cazul proprietarilor de câini abuzați și, în cele din urmă, îmbunătățirea relației dintre câini și proprietarii acestora.

 

Pentru mai multe noutăți descarca materialul gratuit.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *