Sfaturi pentru menținerea sănătății câinilor în vârstă

Întrebați orice proprietar de câine și vă va spune că cea mai grea parte a deținerii unui partener canin este faptul că nu trăiesc atâta timp cât ne dorim .

 

 

 

Indiferent de cât de bine ai grijă de blanosul tau, el va deveni tot mai în vârstă și problemele de sănătate cauzate de îmbătrânire vor fi din ce in ce mai prezente in viata patrupedului . Pentru unii câini, îmbătrânirea se întâmplă lent cu foarte puține probleme. Pentru alții, complicațiile grave de sănătate legate de îmbătrânire pot face ca anii lor de aur să fie deprimanți și dureroși.

Există mai multe modalități de a păstra starea bună a companionului și există și multe produse pe piață pentru a ajuta proprietarii de animale de companie să gestioneze această sarcină.

Ce facem cu un câine senior?

Durata de viață a unui câine depinde de multe lucruri, inclusiv de mărime, rasă, greutate, dietă și nivel de activitate. Toate afecțiunile genetice sau bolile pe care le-ar putea avea vor influența, de asemenea, durata vieții.

 

În mod tipic, rasele mici trăiesc mai mult decât câinii de talie mare. Un tânăr Jack Russell Terrier de cinci ani poate fi în continuare foarte activ și energic. Cu toate acestea, un Newfoundland de cinci ani poate începe să arate semne de vârstă înaintată, cum ar fi rigiditatea articulațiilor și un metabolism încetinit.

Este important ca toți proprietarii de câini să înțeleagă aceste semne de îmbătrânire și să învețe cum să-i ajute. Vom discuta despre unele dintre cele mai comune semne și cum vă puteți ajuta câinele vostru senior să aibă o viață mai bună.

 

Modificări în comportament.

Este foarte important pe măsură ce câinele vostru îmbătrânește că nu respingeți modificările comportamentului ca fiind doar îmbătrânire.

Un cercetător a urmarit 45 de câini mai în vârstă în timpul unei examinări aprofundate la cabinetul medicului veterinar. În total 80% dintre câini au fost găsiți ca având una sau mai multe probleme de sănătate care nu au fost recunoscute anterior. Adesea, proprietarii au observat probleme cum ar fi încetinirea, somnul mai mult, dar câțiva dintre câini aveau probleme medicale grave sau care puneau în pericol viața patrupedului iar in aceasta situatie necesita tratament de specialitate.

 

Câinele dvs. senior va trebui să mearga mai des la medicul veterinar , astfel încât problemele potențiale să fie tratate înainte de a deveni mai serioase. Multe dintre afecțiunile pe care animalele de companie le dezvoltă pe măsură ce îmbătrânesc sunt aceleași cu cele ale oamenilor mai în vârstă.

 

Cum să păstrați sănătoși câinii de vârstă

Aceste afectiuni includ:

Diabet
Cancer
Osteoartrita
Probleme de auz
Funcție hepatică redusă
Reducerea funcției renale
Reducerea funcționării cognitive
Probleme de șold, în special la câinii mai mari
Probleme oculare cum ar fi cataracta și glaucomul

Mai degrabă decât să încercați să memorați o lungă listă de simptome pentru fiecare boală posibilă și să încercați să vă diagnosticați singur câinele, duceți-l la medicul veterinar pentru evaluarea profesională dacă ceva pare rău. Dacă este necesar, veterinarul dvs. poate efectua teste pentru a afla care este problema pentru .

 

Cainii mai in varsta pot obtine o versiune canina a bolii Alzheimer, numita sindrom de disfunctie cognitiva (CDS). În timp ce există lucruri pe care le puteți face pentru a încetini progresul CDS, boala progresează treptat și va duce la schimbări de comportament pentru câinele dumneavoastră.

Simptome includ rătăcirea, privirea în spațiu, evitarea contactului și anxietatea. Câinele dvs. poate dormi mai mult în timpul zilei, dar poate fi foarte agitat noaptea și poate deveni dezorientat sau pierdut chiar și atunci când este acasă.

 

Dacă ați observat aceste simptome, asigurați-vă că le-ați menționat medicului veterinar. Există medicamente și suplimente care vă pot ajuta, și cu cât începeți mai devreme, cu atât mai bine pentru funcționarea cognitivă a câinelui dvs.

 

În interiorul creierului unui om cu Alzheimer sau un câine cu CDS există aglomerări de proteine ​​și încurcări numite plăci beta-amiloid. Sunt exact aceleași fragmente de proteine ​​la câini și la oameni. Din acest motiv, oamenii de stiinta studiaza CDS la caini pentru a ajuta la gasirea tratamentelor pentru Alzheimer la om.

 

Au încercat câinii vaccinați, astfel încât organismele lor să reacționeze și să atace proteinele beta-amiloid. Acest lucru a dus la curățarea unor plăci, dar, din păcate, acest tratament singur nu a îmbunătățit funcțiile creierului câinilor. Boala implică, de asemenea, leziuni oxidative asupra celulelor creierului, deci nu este deloc surprinzător faptul că oferirea de suplimente antioxidante câinilor cu CDS poate ajuta la protejarea funcționării lor cognitive.

 

Combinarea suplimentelor antioxidante cu activități precum jocul și învățarea (pentru a construi noi conexiuni cerebrale) are, de asemenea, rezultate bune. Utilizarea unui tratament combinat este adesea mai de succes decât încercarea unui singur lucru. Predarea trucurilor vechi de câine poate fi exact ceea ce a ordonat medicul. De fapt, multe studii au arătat cum stimularea psihică poate preveni o listă de disfuncții cognitive la câini .

 

Studii clinice – Să devenim reali

Un om de stiinta care incearca sa dezvolte un nou tratament pentru oameni ar putea folosi soareci ca un animal de test. Pentru a afla dacă a funcționat un tratament al bolii, omul de știință ar trebui să facă ceva intenționat pentru a da șoarecilor boala.

 

Unii cercetători pun la îndoială cât de realistă este această abordare. Șoarecele experimental este similar din punct de vedere genetic, dar oamenii vin în toate formele și dimensiunile. Oamenii își iau bolile de-a lungul timpului prin mijloace naturale, dar nu este practic să aștepți doar șoareci de laborator suficient pentru a obține boala specială studiată singură. Deseori, tratamentele dezvoltate pentru a vindeca șoarecii nu funcționează la om și un motiv poate fi acela că șoarecii de laborator sunt un sistem artificial.

 

Recent, oamenii de stiinta au inceput sa utilizeze cainii de companie pentru a dezvolta tratamente umane. Nu este așa de rău cum sună. În loc să meargă direct de la animalele de laborator la studiile clinice la om, unii oameni de știință tratează câinii înainte de a trece la oameni.

 

De ce fac asta?

Cercetătorii si-au dat seama că patrupezii împărtășesc mediul înconjurător și dezvoltă multe dintre aceleași boli ca și oamenii. Există deja un sistem medical bine dezvoltat – practica veterinară – pentru a trata animalele de companie, astfel încât multe lucruri se cunosc despre bolile lor. Veterinarul și proprietarii păstrează o atenție deosebită pe câinii participanți pentru a raporta efectele secundare ale tratamentelor noi.

 

Există milioane de câini, așa că sunt milioane de șanse să studieze afecțiuni medicale cum ar fi cancerul natural, diabetul, Alzheimer (Sindromul disfuncției cognitive la câini) și chiar îmbătrânirea. Câinii bolnavi au primit chiar și tratamente cu celule stem de vârf în mai multe studii.

 

Această abordare ne-a dat deja rezultate interesante: un nou tip de vaccin numit vaccin ADN a fost dezvoltat pentru a combate anumite tipuri de cancer și este testat la câini. Vaccinurile pentru cancerul de ADN nu sunt folosite pentru a preveni cancerul, ci pentru a lupta cu acesta odată ce apare.

 

Un vaccin experimental pentru melanom malign canin, un cancer de piele foarte agresiv, a ajutat câinii să supraviețuiască mult mai mult decât de obicei, astfel încât vaccinul a fost deja introdus pe piață. Mai multe alte vaccinuri împotriva caninelor și a cancerului uman sunt în curs de dezvoltare. Deși poate exista ceva timp înainte ca multe vaccinuri împotriva cancerului uman să fie disponibile pe scară largă, vom avea câini de companie să le mulțumească atunci când sunt.

 

Dieta este cheia pentru prelungirea duratei de viață a unui câine

 

Este greu să rezist acestor ochi plini de suflet cerând un alt tratament, dar dacă există vreun sfat de sănătate pentru câini, susținut în mod clar de cercetare, importanța unei alimentații controlate nutritive este potrivită pentru stadiul de viață al câinelui dvs. și pentru problemele de sănătate. Restricționând cât de mult mănâncă câinele poate să-și extindă viața în mod substanțial.

 

Cum să țineți sănătoși câinii în vârstă Într-un studiu, 48 retrivers labrador au fost hrăniți cu aceeași hrană, dar jumătate au primit o cantitate restrânsă, iar cealaltă jumătate au mâncat cât de mult le plăcea. Câinii slabi au trăit în medie cu aproape doi ani mai mult decât câinii mai grași.

 

Într-un alt studiu, câinii au fost aproape de trei ori mai puțin susceptibili de a obține Sindromul de disfuncție cognitivă cronică atunci când a fost alimentati cu o cantitate controlată de alimente. De asemenea, s-a constatat că restrângerea hranei duce la reducerea osteoartritei. Menținerea greutății câinelui poate împiedica boala degenerativă a articulațiilor, precum și o serie de alte probleme de sănătate.

 

Asigurați-vă că alimentele câinelui au suficient antioxidanți pe măsură ce îmbătrânesc, deoarece acestea pot ajuta la protejarea nu numai a funcționării cognitive, ci și a auzului. Dacă câinele are boală renală cronică, cercetările arată că alimentele special concepute pentru a susține funcția renală pot fi foarte eficiente.

Multe dintre durerile îmbătrânirii (precum și bolile cronice) fac parte dintr-o imagine mai amplă a inflamației în curs de desfășurare care crește odată cu îmbătrânirea. Acest lucru a fost numit „inflamarea”. Câinele dvs. are și acest lucru.

 

Dietele concepute pentru a reduce inflamația conțin substanțe fitochimice, compuși ai plantelor cu beneficii sănătoase pentru sănătate. Unii dintre acești compuși pot fi capabili să schimbe sau să elimine genele, astfel încât efectele genetice dăunătoare să fie reduse la tăcere.

 

Puteți încetini sau preveni multe probleme de sănătate, oferindu-i câinelui o dietă controlată nutritiv, care ține cont de problemele de sănătate și fie conține sau este suplimentată cu antioxidanți.

Păstrați greutatea lui la un nivel sănătos și se va bucura de viață mai mult . Cu puțină grijă și atenție la nevoile în câinelui dvs., el poate fi partenerul dvs. fericit și confortabil în anii săi de aur.

 

 

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *