SISTEME DE SUSTINERE PENTRU CAINI

Astăzi, opțiunile de mobilitate pentru câinii cu nevoi speciale au devenit disponibile pe scară largă. În cazul în care câinele dvs. are nevoie de asistență temporară sau permanentă pentru mobilitate, un număr mare de cărucioare, hamuri și scaune cu rotile pentru câini poate fi unul dintre răspunsurile, dacă nu singurul răspuns.

 

Sunt foarte multe animale de companie care necesită un astfel de sprijin, dar proprietarii de animale de companie sunt uneori confuziți care opțiune de asistență pentru mobilitate este cea mai bună pentru caninii lor. Cele mai multe pot fi găsite online, iar producătorii pot face chiar și dispozitive personalizate pentru nevoile speciale ale câinilor dvs. și în limitele bugetului dvs., fie că sunt curele sau scaune cu rotile pentru câini.

Dacă sunteți sigur că blanosul dvs. are nevoie de un scaun cu rotile, există o mulțime de opțiuni. Și dacă nu sunteți sigur ce asistență este cea mai bună pentru câinele dvs. și cum să alegeți dreptul, vă voi prezenta variantele.

 

 

De unde să începeți?

Cereti sfatul medicul veterinar cu privire la situația actuală a animalului dvs. de companie și la opțiunile posibile. Tipul de suport pentru mobilitate pe care îl are câinele dvs. poate depinde în mare măsură problema primară a mobilității câinelui sau de diagnosticare. Scaunele cu rotile pentru câini, curele și hamuri,  și alte opțiuni vin cu setul lor de avantaje și dezavantaje, așadar este mai bine să eliminați cât mai multe dezavantaje și să acordați prioritate confortului pentru blanos.

 

Veterinarul dvs. va ști dacă aveți nevoie de o opțiune temporară sau permanentă și vă va îndruma în direcția cea bună. Ei nu au nici un interes în acest domeniu, deci este singurul loc în care puteți obține sfaturi imparțiale cu privire la cumpărarea unui produs. Medicii vă vor ajuta să faceti alegerea potrivită care va maximiza atât calitatea vieții câinelui dvs., cât și pentru a minimiza eventualele probleme de amenajare.

În cazul în care medicul dumneavoastră veterinar nu are experiență în acest domeniu, el poate fi în măsură să va redirectioneze în direcția cea bună în ceea ce privește găsirea specialistului sau producătorului potrivit.

Medicul veterinar vă poate recomanda să consultați un specialist de asistență pentru mobilitatea câinilor înainte de a comanda un anumit dispozitiv. Acești specialiști vor include adesea neurologi veterinari, specialiști în chirurgie, specialiști în reabilitarea cainilor și specialiști în fizioterapie – toate acestea sunt foarte valoroase atunci când vine vorba de comandarea și montarea dispozitivelor de mobilitate pentru câini.

Rețineți că mulți specialiști au relații de lucru cu companii care realizează cărucioare personalizate și scaune cu rotile pentru câini.

 

Ce este un „test de prosoape”?

Testul „prosopului” pentru un scaun cu rotile pentru câini.

Înainte de a alege tipul corect de scaun cu rotile sau cărucior, trebuie să știți ce căutați. Cei mai importanți producători de dispozitive de mobilitate pentru câini și scaune cu rotile pentru câini recomandă folosirea testului „prosop” pentru a vă ajuta să stabiliți ce scaun cu rotile pentru câini este cel mai bun.

Abdomenul și șoldurile sunt susținute de un prosop lung  iar picioarele nu au voie să atingă solul. În cazul în care câinele dvs. este puternic și cu ușurință capabil să se deplaseze înainte, un scaun cu rotile din spate poate fi cel mai bun. Dacă câinele se deplaseaza destul de greu, este recomandat un scaun cu rotile din spate sau pe întregul corp.

 

Ce tip de dispozitiv de mobilitate este cel mai bun?

Nu există o singură opțiune de asistență pentru mobilitate pentru cainii cu dizabilități de mișcare. Cea mai bună alegere va depinde de problema sau diagnosticul special al câinelui dvs., precum și de rezultatele testului „prosop”. De aceea este o idee bună să discutați cu un veterinar.

Există trei tipuri de scaune rulante pentru câini și alte dispozitive de asistență pentru mobilitate care sunt cele mai populare și acoperă aproximativ 99% din câinii cu aceste probleme de circulație.

 

Scaunul pentru rotile din spate și suportul pentru mobilitate

Majoritatea proprietarilor de animale de companie care caută să cumpere scaune cu rotile pentru câini au de obicei nevoie de ele pentru membrele din spate ale câinelui. Acesti caini sunt de obicei foarte puternici in membrele anterioare si altfel doresc sa fie activi.

Modelele scaunelor cu rotile din spate variază, dar se atașează de obicei la câine folosind un trunchi și / sau hamuri de piept. O bara de sprijin sau o „șa” este plasată sub abdomen și permite fiecărui picioare să atingă solul sau nu. Câinii cu o anumită mobilitate pot beneficia de atingerea picioarelor. Acest tip de caracteristică poate ajuta câinii să aibă succes în recâștigarea mobilității după reabilitare.

Pot fi necesare diferite tipuri de bare și curele de sprijin abdominale, în funcție de nevoile de suport ale animalului de companie. Tipul de suport adecvat nu numai că îmbunătățește mobilitatea, dar poate, de asemenea, ajuta la decompresia coloanei vertebrale și la ameliorarea durerilor musculare la câinele dumneavoastră.

Câinii cu următoarele condiții pot beneficia de suportul mobilității spatelui:

-Artrită
-Slăbiciunea generalizată
-Degenerarea mielopatiei
-Rupturat Disc
-Trauma
-Amputarea membrelor din spate
-Chirurgie post-chirurgicală pentru genunchi, coloană vertebrală sau șold
-Disfuncția discului intervertebral
-Displazie de șold

Veterinarul dvs. sau un specialist vă va ajuta să stabiliți ce tip de bară sau curele sunt cele mai bune.

Pentru câinii cu probleme prealabile, de obicei cauzate de paralizie sau amputare, sunt disponibile și câteva opțiuni. Majoritatea pacienților care sunt recuperați dintr-o amputare pot funcționa fără ajutorul unui cureluș sau unui scaun cu rotile pentru câini. Cu toate acestea, există situații în care membrul rămas este slab sau altfel afectat de durerea severă a artritei, astfel încât este adesea necesar un dispozitiv de mobilitate, chiar dacă este temporar.

Scaunele cu rotile din spate pentru câini sunt cele mai utile pentru cei cu slăbiciune sau disfuncție ușoară până la severă. Unele modele vă pot ajuta să eliminați aproximativ 70% din greutatea pe picioarele frontale ale câinelui. Suporturile pentru cap pot fi adăugate și pentru sprijin suplimentar și scutiți de durere.

Cainii cu urmatoarele conditii pot beneficia de suport din fata:

-Suport post-chirurgical pentru genunchi, disc, șold
-Degenerarea mielopatiei
-Rupturat Disc
-Hipoplazie cerebelară
-Disfuncția discului intervertebral
-Artrită
-Amputare
-Slăbiciunea generalizată

Consultați medicul veterinar și faceți testele pentru a vedea cât de slab este câinele dvs. în această zonă pentru a decide cât de mult va fi nevoie de sprijin pentru mobilitate.

Suport pentru întregul corp / scaun cu rotile pentru câini cu patru roți din cea mai bună mobilitate a prietenilor.

Modelele complete de susținere a scaunelor rulante pentru câini sunt necesare pentru pacienții cu slăbiciune anterioară a membrelor din spate sau paralizie parțială. Multe dintre aceste animale de companie se vor poticni și cădea în timp ce încearcă să meargă, astfel încât sprijinul pentru mobilitate completă este de obicei singura opțiune disponibilă.

Aceste dispozitive sunt cele mai scumpe. Modelele pot veni cu setări multiple pentru a asigura o cantitate adecvată de sprijin pentru câine.

Câinele dvs. poate beneficia de un scaun cu rotile integral în cazul în care are una dintre următoarele condiții:

-Suport post-chirurgical pentru genunchi, disc, șold
-Degenerarea mielopatiei
-Rupturat Disc
-Hipoplazie cerebelară
-Disfuncția discului intervertebral
-Artrită
-Amputare
-Traumele spinării
-Slăbiciunea generalizată

Din nou, deoarece dispozitivele de mobilitate corporală sunt costisitoare, este bine să consultați un specialist pentru a decide dacă într-adevăr aveți nevoie de acest tip de asistență sau ceva mai ușor.

 

Animalele paralizate sau cele complet incapabile să meargă nu sunt singurele pe care proprietarii de animale de companie trebuie să le ia în considerare pentru sprijinul de mobilitate. De exemplu, câinii cu slăbiciune generalizată și doar o mică dificultate la mers pot beneficia de un sprijin suplimentar pentru a preveni alte probleme. Cu cat intarzi mai mult, cu atat mai rea poate fi starea.

 

Unde să căutați scaune cu rotile pentru câini?

Cele mai recunoscute companii detin scaune cu rotile pentru caini online, complet cu suport profesionist, personalizat pentru personalizarea dispozitivului dvs. pentru a se potrivi cainelui tau bolnav. Unele companii lucrează direct cu specialiștii veterinari.

 

Scaunele cu rotile pentru câini sau alte informații despre măsurători și instrucțiunile de măsurare sunt întotdeauna incluse în fiecare model, iar răspunsurile la întrebări sunt trimise prompt prin telefon sau pe internet.

Cele mai multe modele de scaune rulante pentru câini sunt asemănătoare unul cu celălalt, dar unele pot fi personalizate și unice pentru nevoile cainelui dvs.. Costul poate varia foarte mult în funcție de mărimea, greutatea și cerințele de suport ale câinelui dvs.

Unele scaune cu rotile pentru animale de companie sunt combinații de dispozitive de ridicare, șaibe și roți de mobilitate. Anvelopele și roțile pot fi facute la comandă.

 

Costul scaunelor cu rotile pentru câini poate fi un obstacol pentru multe familii. Deși există o mare varietate de opțiuni, majoritatea dintre ele sunt destul de scumpe. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o rasă de câini de mărime medie sau mare.

Un lucru pe care proprietarii de animale de companie uită adesea să ia în considerare este că, spre deosebire de noi, nu este explicativ pentru câini cum să se deplaseze atunci când există un dispozitiv de susținere a mobilității atașat corpului lor. Prin urmare, formarea consecventă este o parte importantă a vieții în scaunul cu rotile.

Când introduceți câinele pe noul dispozitiv de mobilitate, asigurați-vă că îi faceți o experiență ușoară. Toate sfaturile bune de antrenament pentru câini se aplică aici pentru a evita creșterea anxietății la câini, care va fi legată de scaunele cu rotile. Lăsați câinele cu grijă la corp și opriți-vă dacă blanosul dvs. se luptă sau se teme. Răsplătați fiecare mișcare cu un gust plăcut. Pregătirea bazată pe recompense va contribui în mare măsură la ajutarea prietenului vostru pentru a accepta noua călătorie.

Luați lucrurile foarte încet. Dacă câinele dvs. tolerează să fie în scaunul cu rotile,  ofera-i recompensa. Acordă pauze lungi între sesiuni. Odată ce încep să se miște, răsplătește-i fiecare pas cu laude.

Dacă simțiți că blanosul nu acceptă noul scaun cu rotile sau dacă aveți dificultăți de antrenament, nu ezitați să vă contactați medicul veterinar sau un formator local de câine pentru ajutor.

 

Probleme de depanare și de amenajare.

Un scaun cu rotile pentru câini necorespunzător poate fi ca și cum ar purta un pantof care nu se potrivește – mobilitatea este scăzută și se pot forma blistere de la frecare. Acest lucru este mai rău decât lipsa suportului pentru mobilitate.

 

Dacă observați că hamurile se freacă, asigurați-vă că veți căuta atenție veterinară – rănile pot deveni rapid infectate. Acest lucru nu numai că vă raneste câinele și provoaca probleme de sănătate, dar, de asemenea, îl va împiedica să folosească pe viitor un dispozitiv de asistență pentru mobilitate.

 

 

Dacă se întâmplă acest lucru, pot fi necesare plăcuțe suplimentare sau bandaje pentru a vă menține animalul în scaunul cu rotile în timp ce aceste pete se vindecă.

 

Citeste materialul gratuit pentru noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *