Stadiile de sarcină la caini

Sarcina câinelui dvs. poate fi un moment interesant atât pentru dvs., cât și pentru cel mai bun prieten al dvs. dar poate fi și un moment de stres. Cunoscând toate etapele sarcinii câinilor vă va ajuta să vă pregătiți pentru acest lucru mai bine. Există semne și simptome clare ale sarcinii câinilor și lucruri pe care ar trebui să le faceți.

 

 

 

Stadiile de sarcină la câini.

 

Este posibil ca blanosul dvs. să fi fost recent în călduri sau să fi fost crescut cu un alt câine și să numărați zilele stadiilor de sarcină pentru câini urmand să căutați semne care sa indice sarcina. Mulți câini de sex feminin vor prezenta unele semne de bază, cum ar fi creșterea apetitului , sfârcurile umflate și creșterea în greutate. Veți vedea, de asemenea, o creștere a dimensiunii și formei abdomenului sau puteți simți dacă puteți detecta orice mișcare a puilor după o anumită etapă.

 

Există diverse metode de testare, cum ar fi teste de sânge, ultrasunete și raze X. Medicul veterinar vă poate ajuta să determinați o sarcină pozitivă la câinele dvs. și chiar o dată aproximativă de nastere.

Stadiile de sarcină și îngrijirea corespunzătoare.

 

Când sunteți sigur că patrupedul dvs. este însărcinat, este timpul să vă familiarizați cu etapele sarcinii la câine și cum să aveți grijă de un câine însărcinat. Cea mai obișnuită întrebare a proprietarilor de animale de companie este: „Cât timp sunt câinii însărcinați?” Răspunsul vă poate surprinde, deoarece perioada de gestație a unui câine nu este la fel de lungă ca la oamenii.

 

Perioada de gestație a unui câine este de 58 până la 67 de zile sau de 63 de zile în medie.

 

În timp ce 63 de zile este media, rasa și media familiei pot face diferenta.

 

Dimensiunea puilor de catelus fac diferenta deoarece o catelusa care are putini catei poate naste mai tarziu decat o femela care are puiuti mai multi. Mai puține cățeluși fac mai puțină presiune asupra uterului și este mai puțin aglomerat în momentul în care încep să ajungă la maturitate.

Dimensiunea rasei poate avea, de asemenea, o diferenta in faptul ca patrupezii mici de sex feminin tind sa aiba o perioada de gestatie mai lunga decat omologii lor mai mari.

 

Desi este interesant sa va ganditi cat de curand va veni noul pui de caine, este important ca acestea sa nu fie nascut prea devreme. Medicul veterinar vă va spune să vă urmăriți îndeaproape câinele pentru semne de travaliu și să fiți conștient de toate etapele sarcinii câinilor.

 

Puii care se nasc inainte de ziua 58  in general nu supravietuiesc deoarece plamanii lor nu sunt inca maturi. Puii, care pot sau nu pot să supraviețuiască, pot fi recunoscuti dupa labe foarte roz, cu puțină sau fără blană pe ele.

 

Îngrijirea prenatală pentru câini.

Îngrijirea prenatală este extrem de importantă pentru câinele dvs. pentru a asigura o sarcină sănătoasă a câinilor și pui sănătoși. Există pași pe care îi puteți urma înainte ca patrupedul de sex femin dvs. să rămână gravidă.

 

Verificați-vă că toate vaccinările câinelui dvs. însărcinați sunt actualizate.

 

De asemenea, ar trebui să verificați atât câinele cât și noul partener, în special pentru bruceloza caniniană care poate infecta organele reproducătoare și provoca avort spontan, precum și sterilizarea pe toată durata vieții pentru ambele animale infectate. Un alt tip de STD pentru câini este tumora venerală transmisibilă canin , care a produs cancer de câini de peste 11.000 de ani.

 

După efectuarea vaccinurilor și a controalelor de sănătate, medicul veterinar va trece peste importanța nutriției și îngrijirii pentru toate etapele sarcinii. Se recomandă, de obicei, să oferiți o hrană premium pentru câini și să permiteți câinelui să mănânce ca cantitate mai mare de calorii în timpul sarcinii.

 

Stadiile de sarcină pentru câini.

 

Etapele sarcinii sunt relativ scurte pentru câini în comparație cu oamenii. Având în vedere că 63 de zile sunt considerate termen mediu de sarcină, etapele sarcinii la câine pot fi defalcate în trei perioade.

La început, este posibil să nu existe simptome, dar în curând veți începe să observați anumite semne ale câinelui dvs. care indica sarcina. Stadiile de sarcină ale câinelui vă pot oferi o idee despre ce schimbări să urmăriți la câine și cum va progresa sarcina.

 

Etapa 1.
Zile 0-25

 

În primele câteva săptămâni de sarcină a cainelui, embrionii încep să se formeze. Incep să se încorporeze în mucoasa uterină. Câinele dvs. poate începe să prezinte simptome de sarcină, cum ar fi:

Mărirea mameloanelor.
Apetit crescut.
Activitate scăzută.
Afecțiune comportamentală.

 

Etapa 2.
Zilele 25-45

 

La începutul celei de-a doua etapa de sarcină, medicul veterinar ar trebui să poată detecta bătăile inimii cu ultrasunete. Puii se vor dezvolta repede în această etapă. Semnele de sarcină vor fi foarte observabile în această etapă a sarcinii câinelui dvs. și puteți observa următoarele:

Creșterea apetitului.
Creștere în greutate .
Modificări de comportament.
Creșterea urinării.

 

Etapa 3.
Zilele 45-65

 

Pe măsură ce câinele dvs. începe această etapa, puteți observa o scădere a apetitului. Câinele dvs. însărcinat poate, de asemenea, să înceapă să prezinte semne de comportament de cuibărit și să caute un loc pentru a naste puii ei. Ar fi trebuit să fi pregătit deja o cutie și alte produse pentru sarcină.

 

Semnele de urmărit în ultimele zile sunt:

Agitatie nefericita.
Pierderea apetitului.
Talonul va fi subțire deoarece puii se vor muta în canalul de naștere.
Pacing, săpat.
Gura, respiratia grea

 

 

Pregătirea pentru naștere.

În pregătirea pentru procesul de nașter mulți medici veterinari sugerează utilizarea unei cutii  de carton pentru câini.

 

O cutie carton este ideala – acest lucru oferă un loc sigur, cald și confortabil pentru câinele dvs. să nasca și este ușor de curățat. Înființați cutia într-o zonă liniștită, departe de alte animale din casă, și introduceți câinele în zonă.

 

Asigurați-vă ca patrupedul să se simtă confortabil. Majoritatea câinilor au nevoie de intervenție umană atunci când dau naștere la puii lor.

 

Mențineți numărul de telefon al medicului veterinar la îndemână, în caz de urgență, deoarece lucrurile pot merge prost și necesită intervenție medicală. Ori de câte ori veți deveni copleșiți, trebuie să-l sunați pe medicul veterinar care vă poate ajuta .

 

Pe măsură ce fiecare catelus se naște, câinele dvs. va mânca și linge membrana care o înconjoară. Asta este normal. Dacă are dificultăți în a-și îndepărta catelul, ar fi posibil să-i dați o mână de ajutor înainte de a se termina aprovizionarea cu oxigen.

 

Veți observa că animalul dvs. mușcă cordonul ombilical al fiecărui pui în timp ce îl curăță.

 

Acesta este un moment bun pentru a lua cu ușurință fiecare puilor și a tăia cordonul ombilical cu o pereche de foarfece. Apoi, puteți să-l legați cu ața dentară nemodificată pe care ați pregătit-o

.

Utilizați iodul pentru a șterge abdomenul fiecărui catelus în jurul cordonului ombilical pentru a preveni infecția. Pe măsură ce câinele dvs. continuă să nasca, asigurați-vă că țineți evidența numărului de placente.

Odată ce toate puii se nasc, stați cu câinele și cu puii  până când sunteți siguri că se descurcă. Acum, atât voi cât și câinele dvs. veți avea nevoie de odihnă, deoarece acești pui mici vor crește rapid.

 

Pentru noutati descarca materialul gratuit.

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *