SUGHITUL LA CAINI

La fel ca oamenii, câinii pot sughita și este perfect normal pentru ei. Toate mamiferele care se nasc cu mușchi diafragmă pot ajunge la sughiț . Puii pot sughita mai des decât câinii adulți, iar acestea pot apărea din mai multe motive.

 

 

 

De ce câinii sughita?

Câinele dvs. poate sughița și vă întrebați care este cauzează. În timp ce blanosii sunt adorabili cand scot acel sunet „hic”, ceea ce se întâmplă de fapt este diafragma, un mușchi sub plămânii câinelui, are un spasm .

 

Câinele dvs. poate provoca sughițuri din mai multe motive, cum ar fi excesul de entuziasm sau oboseală și mâncarea sau băutul prea repede. Unele din aceleași lucruri care vă pot determina dvs sughituri pot provoca sughițul si la câini.

 

Puii au tendința de a sughița mai frecvent decât câinii adulți. Se crede că acest lucru se datorează sistemului lor digestiv încă matur. Pe măsură ce câinele se maturizează, sughițurile vor fi mai puțin perturbatoare și incomode pentru câinele dvs., deoarece acestea se vor întâmpla mai rar.

 

Asa arata un sughiț de câine:

 

Este periculos sughitul la caine?
Câinele dvs. sughita destul de des. Te-ai întrebat dacă ceva ar putea fi în neregulă cu el. Este sughitul la câini un motiv de îngrijorare?

 

Este posibil ca sughitul la câinilor să fie un simptom periculos al unei probleme grave? Răspunsul este de obicei NU. În timp ce ar trebui să consultați medicul veterinar dacă sunteți îngrijorat sau dacă sughitul este persistent sau însoțit de tuse sau respirație șuierătoare, cel mai probabil câinele dumneavoastră va trece în curând vraja lui de sughiț și va fi bine.

 

Nu există un răspuns științific adevărat despre motivul pentru care mamiferele au un răspuns la sughiț. Sa presupus că acest răspuns a rămas din momentul în care ne-am dezvoltat in uter. Hiccupping din interiorul uterului a fost găsit într-o varietate de animale, și poate fi o parte din dezvoltarea timpurie a mușchilor respirație. În general, pe măsură ce un catelus devine mai în vârstă, va avea tendința de a sughita mai puțin .

 

Motivele pentru care câinii sughita pot varia de la mâncarea prea rapidă până la alăptare. Nu există nici un răspuns clar. Dacă sunteți îngrijorat, există lucruri pe care le puteți încerca să vă ajute câinele să încetinească și, eventual, să evite sughitul, în primul rând.

 

 

Consultați-vă medicul veterinar în cazul în care sughitul durează mai mult de câteva ore, în cazul în care câinele dvs. are dificultăți de respirație sau dacă auziți orice tip de sunete șuierătoare. Acestea ar putea fi semne ale unei probleme de sănătate mai grave, care va necesita îngrijiri medicale.

În cazul în care sughițurile continuă, poate doriți să încercați să vă liniștiți câinele sau să-l „vindecați” de sughițurile sale cu remedii vechi. .

Nici una dintre aceste idei nu este recomandată, deoarece acestea pot provoca câinii dumneavoastră mai multă anxietate și sentimente de neîncredere. În timp ce câinele dvs. poate fi frustrat și incomod, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele.

 

Apă.

Apă ajută deseori la sughiț. Funcționează la fel pentru câinele tău. Trebuie să vă calmați câinele, astfel încât să bea apa calm. Dacă devine prea entuziasmat și bea prea repede, poate face mai rău. Cheia este lent și ușor.

 

Mâncarea.

Lucrați cu câinele dvs. pentru a manca mai incet. Mâncarea prea rapidă poate provoca deseori sughitul. Dacă rupeți masa în porții mici sau mușcăturile împărțite, atunci mai puțin aerul este înghițit și există mai puține șanse ca blanosul dvs. să sughite.

 

Respirația.

Sughitul poate provoca anxietatea și stres câinelui. S-ar putea să fi devenit foarte entuziasmați într-o perioadă când au fost deja obosiți, iar rezultatul final a fost sughitul. Calmul ajuta câinele dvs. pentru a obține un model de respirație ritmic și constant.

 

Alimente cu conținut scăzut de cereale.

Multe alimente bogate în cereale au arătat că declanșează sughițul la câini, conform unor studii . Trecerea la o hrană cu cereale scăzută sau fără cereale poate ajuta adesea, dar ar trebui să încercați o varietate de alimente pentru a afla care ar putea fi declanșarea sughițelor câinilor dumneavoastră.

 

 

Alte sunete scoase  de câini:

Câinele dvs. poate scoate alte sunete ciudate care sunt similare cu sughițurile. Aceste sunete nu ar trebui să vă facă să vă ingrijorati în majoritatea cazurilor, cu excepția în care sunt mult prea frecvente și foarte consecvente.

 

Când câinele dvs. sughita, poate părea să se îndoaie prin câteva respirații involuntare rapide. Aceste respirații rapide sunt cunoscute sub numele de sughit inverse și pot fi module în care câinele își îndepărtează sinusurile.

 

Luați în considerare faptul că există sunete pe care oamenii, câinii și alte mamifere le fac în mod natural, care se întâmplă în mod natural, dar care pot părea ciudate pentru noi, cum ar fi când stomacul „vorbeste” cu voce tare atunci când vă e foame.

Pot exista multe sunete surprinzătoare și involuntare pe care câinele dvs. le poate face și unele pot fi cu adevărat amuzant.

 

Toate acestea sunt acțiuni involuntare și sunt aceleași ca și cum ați strănutat. Ideea este să urmăriți lucruri care par „în afara normei” sau comportament care pare să continue sau este deranjant pentru câinele dvs.

 

Ori de câte ori aveți o îngrijorare, ar trebui să consultați medicul veterinar, sunt acolo pentru a da răspunsuri, precum și pentru a discerne dacă ceva nu este în regulă și trebuie tratat. Veterinarul dvs. este acolo pentru a vă ghida și având o relație bună între medicul veterinar și câinele dvs. este esențială pentru a avea o viață lungă și fericită cu animalul dvs. de companie.

 

PENTRU NOUTATI DESCARCA MATERIALUL GRATUIT.

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *