URINARI DESE LA CAINI

Mergeti impreuna cu blanosul dvs. la plimbări zilnic, atât pentru distracție, cât și pentru exerciții fizice. Pe măsură ce vă plimbați, câinele se oprește să miroasă fiecare coltisor de iarba, trunchiul copacului și chiar excrementele câinilor vecini.

De fiecare dată când te oprești, câinele își ia o clipă pentru a se ușura. Este acest tip de urinare frecventă la câini periculoasă pentru sănătatea lor?

 

 

 

Pe parcursul plimbării, câinele dvs. poate urina de mai multe ori și vă întrebați dacă este normal. Il luati ca pe un comportament obișnuit de marcare a teritoriului și intrați într-o rutină.

În general, îți place să rămâi până târziu pentru ultima călătorie afară, iar câinele tău are tendința de a dormi liniștit noaptea. Dar, dacă începeți să observați că patrupedul dvs. este agitat pe timp de noapte și merge tot mai des în timpul zilei sa-si faca nevoile, este posibil să existe o problemă.

Poate că, de asemenea, observați că ați umplut vasul de apă mai des. Schimbarea a fost atât de vizibilă încât acum vă întrebați dacă acesta este un semn că ceva nu este în regulă și trebuie să-l sunați pe medicul veterinar. Consumul de apă mai mult decât în ​​mod obișnuit asociat cu urinarea frecventă la câini ar putea fi un semn al unei stări de sănătate mai putin bune.

 

Urinarea frecventă la câini, ce înseamnă și ce ar trebui să faceți.

Ce este tipic?

S-ar putea să vă întrebați care este cantitatea pe care câinele dvs. ar trebui să o urină sau să marcheze pe parcursul zilei? Ideea este să știi ce este normal pentru câinele tău.

Fiecare câine este diferit, iar mulți vor prefera o rutină și ar dori să iasă la o anumita ora în fiecare zi. Majoritatea câinilor vor trebui să urineze la fiecare 4 până la 6 ore, deși mulți câini vor asteapta de la 8 până la 12 ore ținându-și urina în timp ce proprietarii lor vor ieși de la muncă.

Numărul de plimbari pe care-l trebuie sa il faci cu cainele tau afara, de asemenea, va varia în funcție de dietă, nivelul de activitate și aportul de apă. Câinii care sunt crescuti în casă vor aștepta adesea până la momentul potrivit pentru a merge afara.

Vârsta poate afecta și programele de urinare a câinilor. Puii, câinii mai în vârstă și câinii sub tratament vor trebui să meargă mai des.

 

Când să sunați la veterinar:

 

Frecvența urinării la câini poate fi primul semn al multor probleme grave de sănătate, așa că, odată ce aveți o rutină stabilită cu câinele dvs., dacă patrupedul dvs. cere să iasă mai des fără modificări ale regimului alimentar, care pot contribui la această schimbare, atunci trebuie să vedeți acest lucru ca o problemă serioasă pentru a apela la ajutorul veterinarului.

 

Medicul veterinar va efectua teste de urina câinelui dvs. pentru a obține un diagnostic clar. Veți fi, de asemenea, întrebări despre obiceiurile câinelui dvs. și orice schimbări pe care le-ați observat recent.

 

Pe măsură ce treceți peste istoricul medical al câinelui dvs. cu medicul veterinar, acesta poate aduce câțiva termeni noi, asociate cu starea câinelui dvs., cum ar fi Polidipsia și Poliuria.  Polidipsia este termenul medical pentru creșterea nivelului de sete la câini, care în general coincide cu poliuria, care este un nivel anormal de ridicat al producției de urină.

În timp ce câinele dvs. se află la cabinetul medicului veterinar, se va acorda o examinare completă și va fi observat câinele dvs. pentru a determina cantitatea de apă și urinare.

Alte teste standard includ analizele de de sânge , o analiză a urinei, un test de sensibilitate la antibiotice și raze X. Deși urinarea frecventă la câini este ușor de observat, găsirea cauzei subiacente poate fi un pic dificilă.

 

Cauze posibile ale urinării frecvente la câini.

Cu atât de multe teste, este posibil să devii foarte îngrijorat pentru câinele tău. Deși există multe cauze posibile de poliurie, cele mai multe dintre afecțiuni sunt ușor de tratat.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale poliuriei sunt infecțiile UTI sau ale tractului urinar. UTI sunt tratate cu antibiotice și o mulțime de fluide. Sănătatea câinelui dvs. este importantă, astfel încât testele trebuie să excludă orice alte situatii grave cum ar fi:

 

-Diabet
-Boala lui Cushing
-Piometra
-Hipertiroidismul
-Tulburări hepatice sau renale
-Boala lui Addison

 

Există și alte situatii care ar putea duce la poliurie, cum ar fi anumite medicamente sau o dietă bogată în sare. De asemenea, ar trebui să știți că există o polidipsie psihogenică în care câinele dvs. ar putea fi un consumator de apă compulsiv. Oricare dintre aceste condiții poate duce la urinare frecventă.

 

Ce ar trebui să faceți.

 

Medicul veterinar vă va oferi un diagnostic final și vă va recomanda probabil un regim de medicamente, dietă și exerciții fizice. În funcție de acest diagnostic, trebuie să urmați cu atenție recomandările.

Dacă poliuria câinelui dvs. se datorează îmbătrânirii, medicul veterinar v-ar fi spus că aceasta este o parte naturală a procesului de îmbătrânire. Puteți încerca să lucrați cu câinele dvs., schimbând programul și fiind pozitiv dacă apar accidente. Incontinența poate fi, de asemenea, o problemă, mai ales la câinii de sex feminin.

 

Asigurați-vă că notați diferența dintre urinarea normală și marcarea. Urinarea normală este adesea un flux lung și constant. Teritoriul de marcare este adesea frecvent și doar câteva picături la un moment dat.

Luarea câinelui dvs. pentru plimbări de zi cu zi este o modalitate de a petrece timp de calitate împreună și aveți posibilitatea de a face observațiile de care aveți nevoie pentru a raporta medicului veterinar despre urinarea frecventă la câini.

 

 

Colectarea unui eșantion de urină.

 

După cum s-a menționat mai devreme, medicul veterinar vă poate solicita să colectati o mostră de urină de la câine. În timp ce credeți că este imposibil, se poate face cu puțină încercare și eroare.

Nu vă faceți griji prea mult dacă nu puteți realiza acest lucru, deoarece medicul dumneavoastră veterinar are modalități de a obține eșantionul de urină în biroul său. Veți economisi timp prin aducerea probei cu dvs. Iată câteva idei despre cum puteți să colectați mostra de urină a câinelui dvs.:

Câini de sex feminin – Cānd câinele începe să se ghemuiască, glisați o placă pe picior de aluminiu curbată sub ea pentru a prinde urina, apoi transferați-o in recipientul special pentru urina.

Câini de sex masculin – Folosind o ceașcă mare curată, apropiați-vă de câine când începe să ridice piciorul. Spălați-vă pe mâini și transferați urina într-un recipient curat cu un capac.

Pentru ambele idei despre colectarea urinei câinelui, este recomandat să purtați mănuși de cauciuc. Spălați-vă bine mâinile dacă aveți urină pe dumneavoastră.

Eșantionul de urină trebuie să fie dus la biroul medicului veterinar cât mai curând posibil, deoarece urina se poate schimba în funcție de timp și de temperatură.

Amintiți-vă că, dacă nu puteți obține o mostră de urină, atunci când vă duceți câinele la veterinar, asistentul medicului va fi capabil să aibă grijă de câinele dumneavoastră.

 

 

Pentru mai multe noutati descarca materialul gratuit.

 

[ulp id=’2XH8HvcTDyQX17h4′]

 

Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *