YORKSHIRE TERRIER

Cainii de rasa Yorkshire Terrier sunt deosebit de populari deoarece poseda toate calitatile unor caini de talie mare, intr-o forma miniaturala, ei isi focuseaza toata energia pe stapan.

 

Acesti caini au fost creati initial pentru a vana sobolanii din minele si morile de bumbac sin Yorkshire , Anglia. Erau populari printre cei din clasa muncitoare .Mai tarziu a devenit un animal de companie la moda

 

Yorkshire este un caine foarte mic, bine echilibat, cu proportii patrate si un cap patrat inalt.

Cateii de rasa Yorkshire Terrier sunt plini de viata, inteligenti, uneori prea curajosi, nu tin cont de talia lor miniaturala cand relationeaza cu restul lumii. Firi independente, sunt recunoscuti si pentru faptul ca nu iau in consideratie limitele pe care le impune statura lor si ataca uneori caini de talie mare.

 

Personalitate

  • Este un caine curajos si hotarat, inteligent, vioi, vesel, alert si vigilent.
  • Este ascultator si devotat stapanului. Se intelege bine cu copiii atat timp cat nu il vor necaji prea mult . Se intelege bine si cu alte animale din gospodarie.Unele exemplare pot avea o atitudine imprudenta fata de alti caini.
  • Este un excelent caine de apartament. Trebuie tratat cu multa dragoste, afectiune fiind un caine sensibil.Are un nivel de actvitate moderat si scurte plimbari cat de des se poate ii vor face placere. Se adapteaza si cu un stapan mai putin activ.
   • Durata medie de viata este de 10-12 ani, putand ajunge si la 15. Din pricina taliei mici, pot sa apara probleme osoase, articulare, digestive şi chiar dentare.
   • Adora sa fie periat, ii place baia si trebuie invatat de pui cu aceste ritualuri. Yorkshire Terrier este o rasa cocheta, se plimba in lesa sau calatoreste in cosulet special, i se tunde blana sau ii este prinsa in moate accesorizate cu fundite sau clame.

  • Are un nivel de activitate moderata.

 

  Nevoi speciale:
  • Ingrijire dentara, ingrijirea blanii.
    • Fii atent la sănătatea lui, un yorkshire terrier

este un cățel destul de sensibil la boli

 

Poartă-te cu el cu multă răbdare și grijă. Este inteligent și va înțelege dacă îi explici. Arată-i afecțiune și dragoste!

 

Daca ti-a placut articolul descarca materialul gtatuit pentru mai multe noutati!

[ulp id=’fwOwVV4ajLeVimtX’]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *